בסך הכל רציתי ללקק את התות
הוא מכיל ויטמינים, חומרים נוגדי חימצון וגם מסייע במניעת דלקות. הרומאים היו בטוחים שבכל ביס ממנו הוא סגולה לעור צעיר. תות - הפרי הכי סקסי בשוק, מבקר באסטה לה באסטה
הרומאים אכלו אותו כסגולה לריפוי העור, באירופה של ימי הביניים היו מגישים אותו במפגשים פוליטיים כסמל לשלום ושגשוג וזוגות משתמשים בו עד עצם היום הזה כדי להמתיק אירועים רומנטיים. הפרי הכי סקסי בשוק מגיע לביקור.

למרות הדעה הרווחת שכל מה שטעים ומפנק חייב להיות מושחת ומשמין מיסודו, 100 גרם

תותים גדלו פרא באיטליה כבר בשנת 234 לפני הספירה. בימי האימפריה הרומית האמינו כי אכילת הפרי מסייעת לשימור מראה העור. במאה ה-16 הצליחו אינדיאנים במדינת מסצ'וסטס ליצור תנאי גידול לצמח, שנחשב עד אז לפראי. במקביל, התחיל תהליך דומה של תירבות הגידולים גם באירופה, בדגש על צרפת .

תות השדה מוזכר תמיד בנשימה אחת עם רומנטיקה משתפכת. אולי עקב צבעו, אולי בגלל צורתו המזכירה לב, כבר מימי האימפריה הרומית נחשב האדום הזה למעורר תאווה. בעת העתיקה ארוחות בוקר הכוללות תותים הוגשו לזוגות לאחר ליל כלולותיהם. גם כיום הוא שולט במחוזות הקיטש המתקתק - החל מהשילוב הקלאסי והמפנק עם שמפנייה, דרך השידוך לשמנת 3 אחוז וכלה בסתם תות פשוט, בלי אפקטים מיוחדים.

"מעבר לכמות גדולה של ויטמין סי (36 מ"ג -חצי מהקצובה היומית) וברזל (1.9 מ"ג), התות מכיל גם מינרלים כמו מגנזיום, אשלגן, וסידן", מסבירה גילה אדלר, תזונאית קלינית וספורט. " היתרונות הבריאותיים הנוספים של התות נובעים משני חומרים הנמצאים בו - פוליפנול נוגד חימצון בשם ELLAGIC ACID, המסוגל לעכב התפתחות של תאים סרטניים וכימיקל טבעי בשם PEITC".
"במחקר שנערך בתנאי מעבדה עלה כי תרכיז של תותי שדה מעכב פעילותו של אנזים הנקרא Cycloxygenase המעורב ביצירת דלקות וכאבים. לפי מחקר שהוצג בשנת 2002, מיצוי של תותי שדה הראה עיכוב ביצירת חומר מסרטן הנקרא ניטרוזמין ומקורו מניטריט הנמצא במזון שלנו . פעולה זו דומה לאפקט של הכרוב והשום. מחקר על השפעות הפרי בבעלי חיים הראה אפקט מסוים של שימור המוח מפני הזדקנות".
לדברי אדלר, התות מכיל פלבנואידים אנטי-אוקסידנטים נוספים הנקראים anthocyanin ו- catechin. יעילותן של תרכובות אלו מתבטאת בהגנה על כלי הדם מפני חמצון של הכולסטרול ה"רע" - LDL. דבר זה מביא להקטנת תחלואת כלי דם ולב , שמירה על תקינות העורקים ומניעת חסימתם.
ברפואה העממית משתמשים בפרי, בעלים ובשורשים ואף בחליטת העלים לצורך פעולות של חיטוי וניקוז נוזלים. נהוג להאמין כי אכילת הפרי גורמת לייצור מוגבר של חלב אם. כמו כן מאמינים שהתות משפר את מראה עור הפנים וקיימים שלל מתכונים להכנת מסכות יופי ביתיות תוך כדי שימוש בו. הפשוט ביותר הוא שפשוף של הפנים עם פרוסות תות שטופות כסגולה למראה עור זוהר ונקי.
גויאבה
ברוקולי
קיווי
כוסברה
אבוקדו
תפוז
זנגביל
דלעת
ארטישוק ירושלמי
אפרסמון
פטרוזיליה
צנון
תאנה
אספרגוס
פסיפלורה
