סלמון מוסיף המון

מתכונים פשוטים וטעימים לדג הכי פופולרי בישראל

nrg מעריב | 10/1/2011 14:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פסגת הגסטרונומיה של שף איתן ששון (34) במשך שנות ילדותו ונערותו הייתה ארוחת ערב שישי בחדר האוכל בקיבוץ ניר דוד, שם גדל. למטבח הוא הגיע במקרה, דווקא בזכות אהבתו לסנובורד, ענף סקי מאתגר. כשנסע לחופשת סנוובורד באוסטריה, החליט ששון להישאר שם לכל עונת הסקי, קנה ציוד ובגדים והתחיל לחפש עבודה, ולבסוף עבד כשוטף כלים וכברמן לתקופות קצרות. בעונה השנייה לא מצא עבודה, וחבר הציע לו להיכנס למטבח ולעבוד כעוזר טבח במלון. "במהלך התקופה הזאת למדתי והתאהבתי במקצוע", הוא מספר היום למגזין "גורמה". הוא חזר לארץ, למד בישול בבית הספר "בישולים" ולאחר מכן עבד בשורה של מסעדות עד שהגיע לגוצ'ה. הוא משמש כבר שש שנים כשף ראשי במסעדות גוצ'ה, מאז פתיחת הסניף הראשון בפינת הרחובות דיזנגוף ושדרות בן גוריון בתל אביב.

ששון גילה במהרה שאהבתו בתחום היא למאכלי ים. עם ניסיונו העשיר ואלפי מנות מאכלי הים שעברו תחת ידיו, הוא נחשב לאחד המומחים הבולטים בתחום. בגוצ'ה הוא יוצר תפריט עשיר ומגוון, ששם דגש על חומרי גלם איכותיים, בתמחור הוגן. אחד מחומרי הגלם האהובים על הסועדים במקום הוא דג הסלמון. הפעם הראשונה שהוא הבין שהוא בעצם אוהב סלמון הייתה אחרי שחזר ממסע דיג בקנדה עם דג טרי שאותו עטף בנייר כסף וצלה על האש. עד אותו רגע היה עבורו הסלמון אותו נתח אפרפר, קפוא ומעובד שכיכב באולמות אירועים ופריזרים של רשתות שיווק. הרבה מים מתוקים עברו מאז.
היום, מייבאים מדי חודש בגוצ'ה קרוב לטון סלמון טרי מנורבגיה, והמנות עם דג זה הן מהיותר פופולאריות במסעדה. לדברי ששון, "הסלמון הוא אחד הדגים האהובים על הקהל הישראלי, בזכות טעמיו העשירים, ערכו התזונתי הגבוה ושלל אפשרויות ההכנה שלו".
במגזין "גורמה" מציע ששון שלל מתכוני סלמון להכנה בבית, באמצעים פשוטים וללא כל חומרי גלם מסובכים. הנה אחד, לטעימה:

צילום שער המגזין
סלמון צילום שער המגזין
פילה סלמון בתנור בשמנת וכרישה עם תרד ופרמזן

 דרגת קושי: קלה
חלבי
זמן הכנה: 25 דקות
עד שהמנה מוכנה: 45 דקות

המצרכים (ל-8-6 מנות):
1 יח' פילה סלמון שלם נקי מעצמות (2 קילו וחצי)
2 כרישות גדולות פרוסות דק
250 גר' תרד שטוף קצוץ גס (1 חבילה)
250 גר' שמנת מתוקה (1 מיכל)
1/2

אגוז מוסקט מגורר או 1/4 כפית מוסקט טחון
50 גר' פרמזן איכותי מגורד
1 כוס יין לבן חצי יבש
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. חותכים את הדג כמעט עד הסוף לפרוסות לפי מספר המנות. מניחים בתבנית ומתבלים במלח ובפלפל.
3. מוסיפים לתבנית כף שמן, את היין ואת הלימון ואופים 10 דקות.

הרוטב:
4. מאדים כרישה במחבת גדולה או סיר רחב במעט שמן עד שהיא מעט מתרככת.
5. מוסיפים שמנת ותרד ומבשלים עד שזה מסמיך. מתבלים במלח, בפלפל לבן ובאגוז מוסקט.
6. יוצקים את הרוטב על הדג בתבנית ומפזרים מעל את הפרמזן.
7. מעבירים את התנור למצב גריל ואופים עוד 5 דקות עד שהגבינה מעל משחימה.

מתכונים נוספים – רק במגזין "גורמה"

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מגזין גורמה

גורמהמגזין האוכל המוביל מחולק חינם פעם בחודש עם המגזין את ומציג כתבות צבע מעוררות תיאבון, מתכונים, מדורים על תזונה בריאה, דיאטה ואוכל אורגני. להזמנת גיליון היכרות מתנה של מגזין את ללא התחייבות, חייגו 03-7642122.להזמנת מנוי למגזין גורמה, לחצו כאן

עוד ב''גורמה''

vGemiusId=>/channel_magazines/homepage -->