אגס שובב

האגסים מככבים בגיליון החדש של "גורמה". ויש עוד

nrg מעריב | 29/6/2010 13:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עמיר לולויאן נולד בטהרן, איראן, בשנת 1970. עד כיתה ג' הוא למד בבית ספר יהודי, וכשהגיעה המהפכה עבר לבית ספר לא יהודי בטהרן ולמד עם מוסלמים. כשהחלה המלחמה פחדו הוריו שעמיר ואחיו יעברו שטיפות מוח על מלחמות הקודש, והחליטו שהוא יעלה לישראל. לולויאן עלה בשנת 1984, כשהיה בן 14, עם קבוצה נוספת של נערים נוספים. יחד הם החלו במסע שהיה רגלי בחלקו עד שהגיעו לגבול האיראני-תורכי, שם, בעזרת מדריכים כורדים, חצו את הגבול והגיעו לשגרירות ישראל באיסטנבול.
צילום: שי בן אפרים
שער גורמה צילום: שי בן אפרים

את המפגש הראשון שלו עם הסירים והמחבתות עשה לאחר שעלו הוריו ארצה, ואביו עבד באולם אירועים. ניצוץ האהבה רק הלך והעצים, ולוליאן החל ללמוד טבחות ולעבוד, בין היתר עבד במלונות דן ושרתון מוריה, ביערות הכרמל, ברשת ישרוטל ובמלונות לוטראקי יוון, עבד עם השפים רפאל כהן וחיים כהן וגם בפילסברי. היום, כשף-קונדיטור, הוא מוביל את ליליות BAKERY בתל אביב בהצלחה מרשימה, ומשלב תרומה לקהילה בדמות העסקת ילדים שנפלטו ממסגרות שונות בתוך המטבח.

מגזין "גורמה" החדש מביא הפקת מתכונים מרהיבה של לוליאן, כשהמרכיב העיקרי בהם הוא אגסים. אם אתם מתחבטים בזמן קניית האגסים, קבלו ממנו טיפ: אם אתם בוחרים אגסים לצורך מתכון שדורש בישול או אפייה, כדאי לבחור אותם מעט רכים, כך הטעם

שלהם חזק ועסיסי יותר. במידה ומדובר במתכון שכולל אגסים טריים, כדאי לבחור אותם קשים, על מנת שיהיה טעם מעט קראנצ'י. בכל אופן, עד לבישול מומלץ לאחסן אותם במקרר, ללא כיסוי או עטיפה, במגירת הפירות.
ומה עוד יש במגזין? מתכונים קלים ומדהימים של פירות יער, באדיבות אורן בקר, שף-קונדיטור והבעלים של קונדיטוריית הבוטיק בליקר בייקרי. זה הזמן לרכוש אוכמניות, דובדבנים, חמוציות ופטל שחור, שישתלבו נהדר בבשרים, במאפים, בעוגות גבינה ובריבות.
השף העולה הייל שניידר מ"פיצה פוקו" חושף טפח מחייו המסעירים, מני פאר עם המלצות ליינות החודש, צבי גילת מבקר במסעדה חדשה, וכמובן המדורים הקבועים – שוקולד, בדיקת מוצרי כלים, מבחני השוואת טעימה ועוד. בתיאבון לכולם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מגזין גורמה

גורמהמגזין האוכל המוביל מחולק חינם פעם בחודש עם המגזין את ומציג כתבות צבע מעוררות תיאבון, מתכונים, מדורים על תזונה בריאה, דיאטה ואוכל אורגני. להזמנת גיליון היכרות מתנה של מגזין את ללא התחייבות, חייגו 03-7642122.להזמנת מנוי למגזין גורמה, לחצו כאן

עוד ב''גורמה''