מזרחית חמה: 10 המסעדות המזרחיות הכי טובות

באייטיז קראנו להן "שיפודיות" או "סטייקיות". היום הן פשוט "מזרחיות", מסעדות שמגישות קומבינציית סלטים צבעונית פלוס בשרים צלויים על האש ולקינוח קפה שחור קטן. עשרת המצטיינות

מלי זיידמן | 24/5/2010 11:16 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 אני אוהבת אוכל מפונפן, שלא תבינו לא נכון, אבל שימו מולי מנגל גחלים לוהט שמעליו נתח בשר מעשן וחבורה של צלוחיות מלאות סלטים טריים וצוחקים וגרמתם לי לזנוח כל סביצ'ה שנקרה בדרכי. אני אוהבת את הקומבינציה של חומוס-צ'יפס-סלט, אני אוהבת צלעות טלה על האש, אני אוהבת שמגישים לי קפה קטן ובקלאווה (עדיף עם פיסטוקים) בסיום הארוחה. אני אוהבת את ה"קונספט המזרחי" כפי שהשתרש כאן במסעדות רבות, שפעם, בשנות השמונים, היינו קוראים להן "שיפודיות" או "סטיקיות". לרשימה הזו לא נכנסו מסעדות מצוינות כמו אל-באבור וסהרה, כי תפריטיהן מציעים הרבה יותר מקומבינציית החומוס-צ'יפס-סלט. אין לי ספק שתגזרו ותשתמשו ברשימה הזו. מדובר באוכל לא יקר, טעים בטירוף ושכולם אוהבים. בתיאבון.
1. פטרה

רק באחרונה עברה פטרה למשכנה החדש בנס ציונה. עד אז שכנה המסעדה בתחנת דלק מוזנחת בכניסה לגבעת ברנר והיתה סודם של תושבי האזור ושל אנשים שנקלעו מפאת ילדיהם לבית חלומותיי שנמצא ליד. התור ליד המסעדה האגדתית הבטיח שכנראה כדאי לחכות, וההבטחה אכן מיהרה להתממש. החומוס מגיע חם עם שקדים וצנוברים קלויים והוא

חגיגה בפני עצמה. שיפודי הכבש עצומים בגודלם והטובים ביותר שיצא לנו לטעום. הכרובית המטוגנת שמגיעה עם טחינה מדהימה, המלבי המשובח תוצרת בית והאטייף, הסמבוסק המתוק והעטוף במי סוכר, יבטיחו לכם שמכאן תצאו מחויכים. ג'קי, בעל הבית, הוא גם הטבח של המסעדה והוא בכלל מוזיקאי במקצועו. שווה נסיעה ספיישל.

פטרה, בן גוריון 4, נס ציונה, טל'08-9354807

צילום: נאור רהב
פטרה. שווה נסיעה צילום: נאור רהב
2. אבו סעיד

לפני כשנה נפתחה מסעדת אבו סעיד במרכז המנומנם של שכונת נווה אמירים בהרצליה והפכה את תושבי הסביבה לרגועים הרבה יותר. בצהרי יום חול המקום עמוס במשפחות שמעדיפות לשלם 40 שקל, מחיר העסקית כולל השתייה ביום חול, ולקבל ארוחת צהריים עשירה ומשביעה, מלאה בסלטים טריים ובבשר על האש, במקום ללכת למקדונלדס ולשלם אותו מחיר על צ'יפס ובשר מעובד. בשבת בבוקר כל תושבי הרצליה מתייצבים ומעמיסים את הסלטים הנהדרים שלהם לברביקיו ביער. בצהריים המקום מתמלא ובחוץ עומד אחד הטבחים ומכין על גזייה כנפה לוהטת וטעימה. השירות הוא הסוד. הבעלים של אבו סעיד אוהבים את הלקוחות שלהם ומראים להם את זה. תמיד מפנקים בעוד קפה ובעוד לימונדה, דואגים שהסיגרים והפלאפלים יגיעו לוהטים ומקבלים את כולם בחיוך גדול. לכו!


אבו סעיד, בן גוריון 82, הרצליה, טל' 09-8911727 (ויש גם סניף חדש בקדימה)

3. האחים עדוי

אם אתם תושבי המרכז, כמונו, כל נסיעה לצפון (דרך יקנעם) היא סיבה מצוינת לעצירה אצל האחים עדוי בתחנת הדלק בקריית טבעון. גם אם הגענו ב-11:30, נעגל את הפינה ונזמין שם צלעות טלה על האש. הצלעות שלו הן, באחריות, הטובות ביותר בארץ, ואנחנו כבר דגמנו הרבה. מנה נדיבה ונהדרת, ועם החומוס המצוין שלהם המשך הנסיעה הופך להרבה יותר נעים. נסו גם את הכרוב הממולא באורז עם קינמון, ואם הגעתם ביום שישי טעמו את תבשיל החומוס עם הבשר שמכינים רק לכבודו. מה שיפה אצל עדוי הוא שלא כמו שיפודיות אחרות, אם תתיישבו כאן ותזמינו רק מנת חומוס, לא יעשו לכם פרצופים וינסו לדחוף לכם עוד. הם פשוט יודעים שתחזרו שוב.

האחים עדוי, אלונים 2 (תחנת דלק פז), קריית טבעון, טל' 04-9835238

4. אמצע הדרך

במבט ראשון, ספק אם תבחרו באמצע הדרך כמקום לשבת ולסעוד בו ארוחה טובה. מדובר בחלל גדול באמצע אחת הכיכרות היותר מכוערות בארץ, מלאה מזללות ושווארמיות, ואמצע הדרך נראית כמו עוד אחת מהן. אבל אל תטעו - היא לא. מדובר במסעדה מצוינת, שעברה מלוקיישן מדהים בואכה קיסריה והתיישבה דווקא כאן. אמנם רבים נכנסים לכאן כדי לאכול את מנת הבית "שווארמה בבגט", אבל אל לכם. השווארמה אמנם טעימה מאוד, אבל פתחו לכם שולחן סלטים והזמינו שיפודים וצלעות. מובטחת לכם ארוחה נהדרת במחיר זול.

אמצע הדרך, כביש חדרה-בית ליד, טל' 04-6345387

5. חומוס חליל

מילים רבות כבר נכתבו על חליל ברמלה שהפכה, כנראה בצדק, לאחד ממוקדי התיירות החשובים בעיר. מדובר באחת השיפודיות הוותיקות בארץ, ושמה המלא הוא בכלל "חומוס חליל". החומוס הוא כנראה באמת הדבר הכי מוצלח שם, המסבחה נפלאה, חמימה ומתובלת היטב, וכבר שמענו על טיפוסים שמגיעים לכאן היישר מנמל התעופה בן גוריון כדי לרענן את החך בדרך הביתה. אבל לא רק חומוס יש כאן - יש גם שיפודים, סטייקים, ממולאים, בוואריות ושאר חברים שמרכיבים ארוחה לתפארת. כדי לקבל את החוויה במלואה, שווה לקחת חופש ביום רביעי, לעשות סיבוב בשוק הגדול (שוק רמלה-לוד שמגיע בימי רביעי לרמלה ומסתפח לשוק הקבוע של העיר) ואז לאכול צהריים בחליל ולמהר הביתה לתנומת צהריים. לא חלום?


חומוס חליל, קהילת דטרויט 6, רמלה, טל' 08-9222284

צילום: נאור רהב
חומוס חליל. אח''כ תנומת צהריים צילום: נאור רהב
6. איציק הגדול

איציק הגדול היה מהראשונים שהביאו לנו את בשורת שולחן הסלטים "אכול כפי יכולתך". השוס היה מהמם: אני זוכרת את עצמי בתור נערה צעירה יושבת פעורת עיניים מול המלצרית שהורידה לשולחן עשרות צלחות קטנות מלאות בסלטים מגרים והפטירה באגביות "אם נגמר משהו, אתם יכולים לבקש עוד". התור בחוץ פשוט התבקש, ועד היום, שנים אחרי, בשבתות התור עדיין שם. המחירים קצת גבוהים לעומת שיפודיות מתחרות (על הסלטים גובים כסף בנפרד והם לא כלולים בעיקרית), אבל הלקוחות הקבועים טוענים שסלטים טריים כמו שיש שם לא תמצאו בשום מקום אחר. אם תוסיפו את הנדיבות, השירות המפנק והניקיון המוקפד, שווה לשלם קצת יותר כדי ליהנות באמת.


איציק הגדול, רזיאל 3, יפו, טל' 03-5181802

צילום: יהונתן שאול
איציק הגדול. מראשוני ה''אכול הכפי יכולתך'' צילום: יהונתן שאול
7. בשרים על האש זה בן חמו

למשפחת בן חמו יש גם אטליז ותיק ומוצלח באור עקיבא, מה שמסביר את תצוגת הבשרים המרהיבה במקרר הגדול שבמסעדה ומבטיח את טריות הבשר ואופן הטיפול בו. משפחת הקצבים הזו הקימה את המסעדה בסמוך לשוק בלפור, שם נמצא האטליז, ובעקבות כך השיפודייה מושכת אליה את כל תושבי האזור שמגיעים לאכול בשר משובח וערכת סלטים מתבקשת. כאן מתמחים באיברים פנימיים כמו שקדים, טחול, לבבות וכבדים, אבל יש גם אנטרקוט מצוין וקבב נפלא. המחירים, אגב, זולים למדי.


בשרים על האש זה בן חמו, מרכז מסחרי אור עקיבא (ליד בנק הפועלים), טל' 04-6100463

8. וול דאן

מדובר במזרחית "מתאשכנזת", אבל טובה מאוד. מיקומה הצפונבוני בלב אזורי חן של תל אביב, עיצובה המוקפד וגם השלט שמכריז שהיא בכלל "גריל ומטבח ישראלי" הופכים אותה למזרחית שקל לחשוד בה, אבל למרבה ההפתעה מדובר במזרחית שכלולים בה כל המרכיבים הטובים שעושים שיפודייה לכזו שכיף לחזור אליה. הלקוחות החוזרים הם סלבריטאים: נינט ויהודה הם שכנים ומרבים לאכול שם וגם לקחת הביתה. כך גם רמי וריטה, בתקופה שלפני הגירושים, קטורזה ואחרים. המחירים, כיאה למקום, לא זולים במיוחד, אבל לא צריך להרוויח כמו סלב כדי לשלם עבור האוכל שם. אגב, אפשר גם לחטוף פיתה עם סטייק על הדרך.

וול דאן, אורי צבי גרינברג 25, אזורי חן, תל אביב, טל' 03-6998139

צילום: דן פרץ
וול דאן. משתאכנזת אבל טובה צילום: דן פרץ
9. פינת השלושה

פינת השלושה בראשון לציון היא מסעדה שמיועדת למשפחות שמחפשות אוכל טעים במחיר סביר שיספק את כולם. לשומרי המסורת, והכוונה היא למסורת החומוס-צ'יפס-סלט, יש בתפריט כל מה שיחפשו, צרוב על גריל פחמים ובמחירים מצחיקים, ולמחפשים תמיד קצת יותר יש פה הפתעה: אוכל בוכרי. האוכל הבוכרי מתאפיין בהרבה מאוד בצקים טעימים - מטוגנים, אפויים או שלוקים במרק. גוונו את השיפודים שלכם בצ'יבורק ממולא בשר, דושפרה עם כבש ושאר "דים סאם" בוכרי, וותרו על הפלוב - הגרסה הבוכרית לשלל המאכלים הערביים שמוגשים עכשיו במסעדות מזרחיות במצוות הטרנד וכוללים הרבה מאוד אורז ומעט מאוד בשר. לאור הצלחת המקום נפתחו עוד שני סניפים של פינת השלושה בדרום תל אביב וברמת החי"ל.

פינת השלושה, סחרוב 20 (ליד קניון הזהב), ראשון לציון, טל' 03-9520450

צילום: נאור רהב
פינת השלושה. יש גם הפתעה בוכרית צילום: נאור רהב
10. אווז הזהב

האחים גרים בטח לא חשבו שיפתחו על שם אווז הזהב שלהם מסעדה במרכז ביג בבאר שבע, אבל אם היו מזדמנים למקום הם בטח היו שמחים לשבת ולנשנש פיתות מהטאבון וסלטים טריים כיד המלך. גם כאן הבעלים הם ממשפחת קצבים, תו איכות למסעדת בשרים, ואחרי שתתפוצצו מהסלטים שמוגשים כאן בנדיבות נדירה נסו את שיפודי הכבש ואת מנת הכבד עם הבצל הטעימה. מי שתמיד מסתכל בערגה על כמויות האוכל שנשארו בצלחות כשבטנו כבר לא יכולה להכיל, באווז הזהב מודעים לבעיה ומציעים תמיד לארוז לכם את השאריות בחמגשיות הביתה.

אווז הזהב, דרך חברון 60, מרכז ביג, באר שבע, טל' 08-6287675

צילום: דיאגו מיטלברג
אווז הזהב. אפשר לארוז צילום: דיאגו מיטלברג
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מגזין גורמה

גורמהמגזין האוכל המוביל מחולק חינם פעם בחודש עם המגזין את ומציג כתבות צבע מעוררות תיאבון, מתכונים, מדורים על תזונה בריאה, דיאטה ואוכל אורגני. להזמנת גיליון היכרות מתנה של מגזין את ללא התחייבות, חייגו 03-7642122.להזמנת מנוי למגזין גורמה, לחצו כאן

עוד ב''גורמה''