בואי נקנה עוד תותים: מתכונים לשיא העונה

הם עכשיו בשיא עונתם, והאמת היא שלא צריך יותר מגביע שמנת כדי ליהנות מסלסילת תותים טריים, אבל מי שרוצה מעדנים אמיתיים מוזמן לבדוק את אחת מארבע האופציות של אופים מנוסים

אתי שלמה | 6/2/2009 7:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לפני כמה (עשרות) שנים, בהיותי אם צעירה מאוד לשני ילדים, וחסרת ניסיון באופן מסוכן (רחוקה מאמי, אחיות אין לי, וטלפון גם לא היה באותם ימים), היתה לי חוויה לא נעימה. בני השני היה תינוק שמנמן וזללן. כל דבר מאכל שהוגש אל פיו זכה לקבלת פנים אוהדת. בלע דייסות, גבינות (לא נוצרו עדיין מעדנים), פירה, ביצה רכה, עגבנייה מרוסקת, ובקיצור אהב לאכול מהכל, לשמחתי הרבה. יום אחד קניתי חצי ק"ג תותים בשוק. בבית ריסקתי אותם במזלג, הוספתי כפית סוכר והופה, לפה הפעור והשמח של המתוק.

תותים
תותים צילום: לירון אראל
אני זוכרת שהיה יום חם, הוא הסתובב וזחל עירום במטבח וגם הגיע אל מתחת לשולחן. אחרי אכילת התותים הוא המשיך לטייל בזחילה, כשלפתע פרץ בזעקות רמות ובבכי נורא. כמובן שעדיין לא ידע להסביר את עצמו. הרמתי אותו מיד ובדקתי כל איבר בגופו. הבכי הנורא נמשך, ואני, אמא-ילדה, משתגעת מדאגה. הצצתי לתוך הלוע הפעור וראיתי כתם אדום! נזכרתי שיומיים קודם נשברה לי כוס זכוכית, ויכול להיות שהוא בלע שבר זכוכית שלא מצאתי? הסיוט התחיל.

עטפתי אותו במגבת, נעלתי בריצה נעלי בית, חטפתי את מפתחות המכונית (דווקא היתה לנו. פיאט 500 מקרטעת), ורצתי למגן דוד אדום. הקטן המשיך לזעוק כל הדרך. הרופא רץ לעומתי ואני פלטתי בבהילות: "הוא בלע זכוכית שבורה! רואים דם בלוע!".הרופא פתח את פיו עוד במסדרון, בדק טוב-טוב, הוציא דגימה קטנה מהאדום בגרון וקבע החלטית: "גברת, זה לא דם, זה תות-שדה".



מרק תותים על קרם ברולה

מתכון של דיטה למסעדת "דיטה"

מרק תותים על קרם ברולה
מרק תותים על קרם ברולה צילום: דן פרץ
מצרכים (לשש מנות):
לקרם ברולה:
ליטר שמנת מתוקה 42 אחוז
120 גרם סוכר
2 חלמונים
מקל וניל
גבעול טימין

למרק תותים:
חצי קילו תותים טריים
50 מ"ל מיץ לימון טרי
150 מ"ל מיץ תפוזים טרי
100 גרם סוכר

אופן הכנה:
קרם ברולה:
1. מרתיחים את השמנת עם הסוכר.
2. את מקל וניל חוצים לשניים ומנקים את הגרעינים, מוסיפים את המקל ומורידים מהאש לפני הרתחה.
3. טורפים החלמונים ותוך כדי טריפה מוסיפים בהדרגה את השמנת למניעת גושים שעלולים להיווצר.
4. מעבירים את התערובת לכלי הגשה עמוקים עמידים בחום (לאחר מכן יבוא
מרק התותים על הקרם). את הכלים מניחים בתוך תבנית עם מים רותחים המכסים את הכלים עד לחצי הגובה.
5. מעבירים לתנור ב-105 מעלות לכ-45 דקות.
6. מצננים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
7. לאחר שקרם הברולה התקשה, מפזרים עליו סוכר חום (רצוי עם ברנר לשרוף את הסוכר).

מרק התותים:
1. טוחנים את החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.
2. מוזגים את המרק על קרם הברולה ומקשטים בחצאי תותים טריים.

ניתן ללוות בכדור גלידה בטעם פירות יער או פסיפלורה.


קראמבל שוקולד לבן ותותים

מתכון של מארק שולמן וברי סייג ל"טאטי לופט"

קרמבל שוקולד לבן ותותים
קרמבל שוקולד לבן ותותים צילום: דן פרץ

מצרכים לקרם שוקולד לבן:
1 ליטר שמנת מתוקה
150 סמ"ק חלב
50 גרם סוכר
3 חלמונים מביצים בגודל L
1/2 סמ"ק חלב
1 כף קמח
200 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה: מרתיחים את החלב. תוך כדי רתיחה מוסיפים את החלמונים והקמח ומבשלים עד בעבוע, בערך כדקה. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן, מערבבים עד להמסה של השוקולד (כ 4 דקות). מכניסים למקרר לקירור למשך שלוש שעות. לאחר שלוש שעות, כשהתערובת קרה, מקציפים ליטר שמנת מתוקה ומקפלים לתוך הקרם.

מצרכים לקראמבל:
40 גרם חמאה
40 גרם סוכר
70 גרם קמח

אופן ההכנה: מערבבים במערבל מזון את כל החומרים לקראמבל עד לקבלת פירורים גסים. אופים כ-20 דקות בתנור ב-170 מעלות עד שהפירורים זהובים.                 

מצרכים לקרם תותים:
1 כוס תותים טריים וחתוכים
1 כוס סוכר

אופן ההכנה:
מרתיחים ביחד את התותים והסוכר, מקררים במשך שעה במקרר עד להגעה לטמפרטורת החדר. טוחנים בבלנדר עד שמקבלים מרקם שהוא כמעט אחיד (אבל לא אחיד!)

אופן הגשה: ממלאים 3/4 כוס בקרם שוקולד לבן, מוזגים מעט רוטב תותים ומפזרים קראמבל מעל.

מוס מסקרפונה ותותים

מתכון של שף-קונדיטור גיא פרנקל ל"Fragola"
 

מוס מסקרפונה ותותים
מוס מסקרפונה ותותים צילום: שן בן אפרים

מצרכים למוס:
1 עוגת בראוניס מפוררת (ניתן להשתמש בקנויה)
250 גרם גבינת מסקרפונה
375 מ"ל שמנת מתוקה
5 כפות אבקת סוכר
1 כפית וניל טהור
75 גרם תותים מרוסקים למחית
כמה תותים שלמים לקישוט
5 רינגים אישיים

מצרכים לרוטב:
חצי קילו תותים טריים
כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
1-2 שוטים של וודקה איכותית

אופן ההכנה:
להקציף השמנת לקצפת בקערה גדולה.  לערבב את כל שאר החומרים בקערה נפרדת, ולקפל לתוך הקצפת. להכין רינגים עגולים אישיים, אם אין מוכנים, אפשר להכין מנייר שקף. בתחתית כל רינג פירורים מעוגת בראוניז ולהדק. למלא את הרינג עד הסוף במוס המסקרפונה ולישר עם פלטה או עם סכין.

מכניסים למקפיא לארבע שעות לפחות. מבשלים חצי קילו תותים טריים עם סוכר ומיץ לימון עד שמתקבלת קונפיטורה (כ-40 דקות על אש בינונית). מוציאים מהמרקחת כמה תותים לקישוט הצלחת והמוס ומצננים. מדללים עם מעט ודקה איכותית, כך שיתקבל רוטב תותים.

להגשה: מוזגים מעט רוטב על צלחת, מחלצים את המוס מהרינג ומקשטים בתותים.


עוגת תותים ושמנת

מתכון של קונדיטורית פנינית קט ל"פנינית אופה אחרת"

 

עוגת תותים ושמנת
עוגת תותים ושמנת צילום: רויטל טופיול
מצרכים לעוגה:
8 ביצים
כוס סוכר
כוס קמח
1/2 כוס אבקת שקדים
גרידת לימון+כף מיץ
תבנית עגולה בקוטר 26, או תבנית לב

אופן ההכנה:
1. להקציף ביצים שלמות עם סוכר עד קבלת קצף תפוח סמיך ואוורירי.
2. לערבב בנפרד את הקמח עם אבקת השקדים וגרידת הלימון.
3. לקפל ידנית את תערובת הקמח היבשה + כף מיץ לימון לתוך הביצים המוקצפות.
4. לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד שקיסם שננעץ לבדיקה יוצא לח-יבש.
כשהעוגה קרה (רצוי להכינה יום קודם), יש לפרוס אותה לרוחבה בעזרת סכין ארוכה לשלושה חלקים שווים.


מצרכים למילוי תות:
סלסילה של קילו תות
3/4 כוס סוכר
מיץ מתפוז אחד
כף קורנפלור מומס במעט מים קרים.
3 מכלי שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות סוכר
מעט גרידת לימון

אופן ההכנה:
1. לנקות תותים היטב ולפרוס לפרוסות עבות.
2. להשרות אותם בסוכר בתוך סיר, וכשהגירו נוזלים, יש להוסיף מיץ מתפוז, ולבשל עד שנוצר נוזל.
3. להוסיף את הקורנפלור המומס ולערבב על אש קטנה עד עיבוי, ולקרר.
4. להקציף את השמנת עם סוכר וגרידת לימון.

הרכבת העוגה: להניח את פרוסת העוגה הרוחבית בתבנית, למרוח עליה שליש מרוטב התות ושליש מהקצפת. כך שלוש פעמים. לסגור בקצפת. אפשר לעטר בחצאי תותים טריים, או/ ו תלתלי שוקולד מריר. לקרר לפחות שש שעות לפני פריסה והגשה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מגזין גורמה

גורמהמגזין האוכל המוביל מחולק חינם פעם בחודש עם המגזין את ומציג כתבות צבע מעוררות תיאבון, מתכונים, מדורים על תזונה בריאה, דיאטה ואוכל אורגני. להזמנת גיליון היכרות מתנה של מגזין את ללא התחייבות, חייגו 03-7642122.להזמנת מנוי למגזין גורמה, לחצו כאן

עוד ב''גורמה''