חדשים למדע
מקוף ועד תיקן - חוקרים מקווים שעשרה מינים נבחרים, שתוארו לראשונה למדע בשנת 2012, יעלו את המודעות למגוון הביולוגי
4/7/2013 12:21 | מאת: ג'יין ג' לי, חדשות נשיונל ג'יאוגרפיק
גונון הלומאמי הוא אחד מעשרה מינים שתוארו בשנה שעברה, שמייעדים להם תפקיד בהעלאת המודעות למגוון הביולוגי בכדור הארץ. עשרת המינים נבחרו על ידי חוקרים מאוניברסיטת המדינה של אריזונה. "מדענים רבים חושבים כיום שאנו עלולים לאבד 50 אחוזים מהמינים [בכדור הארץ] לפני סוף המאה ה-21," מציין קוונטין ווילר, חוקר המתמחה בגילוי מינים חדשים ובהבנת תפקידם בהיסטוריה האבולוציונית של החיים על פני כדור הארץ. "ההוצאות הגבוהות על טלסקופים לחיפוש כוכבי לכת דמויי כדור הארץ הן בעיניי חסרות טעם בשעה שאנו מאפשרים לכוכב הלכת שלנו להיחרב."
מין שתואר בספטמבר שעבר בהתבסס על פרט שנאסף לפני 70 שנים, וייתכן שכבר נכחד, הוא תיקן מאיר (Lucihormetica luckae). הפרט נמצא באקוודור בקירבת הר הגעש טונגוראואה (Tungurahua), אך מאז התפרצות גדולה ב-2010 לא התגלו פרטים נוספים. התיקן המאיר מציג חיקוי נדיר של חיפושית רעילה בעזרת הארה ביולוגית, כדי להערים על טורפים.
מינים נוספים ברשימה כוללים ספוג המזכיר נבל בצורתו, מין קטנטן של סיגל, נחש החי בפנמה, פטרייה הצומחת על גבי ציורים פרהיסטוריים, דו-חי הקטן ממטבע, שיח הפורח בוורוד במדגסקר, חרק מאובן מתור היורה ועינפז ירוק מלזי, שתמונתו הועלתה לרשת והובילה להכרתו כמין חדש למדע.

תגובות