• צילום: פול הילטון

    וטרינרים מרימים את אווטאר, אורנג-אוטן זכר, באפריל 2012, לאחר שהורדם לצורך העברתו לשמורה מוגנת | צילום: פול הילטון

  • צילום: פול הילטון

    אף כי בירוא יערות באמצעות שריפה מנוגד לחוק, הפעולה עדיין מתרחשת, כפי שנראה בצילום מיער טריפה (Tripa) ביוני 2012 | צילום: פול הילטון

  • צילום: פול הילטון

    נדרשו כמה אנשים כדי לשאת את אווטאר, השוקל 90 קילוגרמים, מהיער לרכב סמוך לשם העברתו | צילום: פול הילטון

  • צילום: פול הילטון

    עובדת תוכנית השימור אורנג-אוטן סומטרה נושאת אורנג-אוטן יתום בן שנתיים, שהוחרם ממשפחה באפריל 2012 | צילום: פול הילטון

  • צילום: פול הילטון

    חוקרים סמויים מחרימים פעוט יתום שהוחזק באופן לא חוקי בידי סוחרים בחיות בר בבברוט (Babahrot), כפר קטן בקירבת יער טריפה | צילום: פול הילטון

  • צילום: פול הילטון

    ילד מציג בגאווה את חיית המחמד הלא חוקית שברשותו, אורנג-אוטן יתום בן שנתיים, אשר הוחרם מאוחר יותר | צילום: פול הילטון

גלרית תמונות

להציל את האורנג-אוטן

גורלו של אורנג-אוטן סומטרה נתון בסכנה בשל איומים של הרס יערות וסחר לא חוקי בחיות בר

8/4/2013 17:11 | מאת: לינדה פון, חדשות נשיונל ג'יאוגרפיק
6,600 פרטים של אורנג-אוטן סומטרה, הנתון בסכנת הכחדה חמורה, נותרו באינדונזיה. הזכר, אווטאר, הוא אחד מיותר מ-200 פרטים של הפרימאט החיים ביער הכבול טריפה (Tripa). לדברי אנשי שימור, האזור נשרף, מנוקז ומבורא בניגוד לחוק כדי לפנות מקום למטעי דקלים. יער טריפה נמצא במחוז אצ'ה (Aceh) בחופו הצפוני-מערבי של האי סומטרה (Sumatra), בית לריכוז הגדול ביותר בעולם של אורנג-אוטנים. השטח ממוקם בתוך המערכת האקולוגית לוייסר (Leuser), וממשלת אינדונזיה מייעדת אותו לשימור בשל המגוון הביולוגי העשיר הקיים בו.

אך למרות האיסור להמשיך בהרס היערות ואדמות הכבול, חברות עדיין מקבלות אישורי כריתה באזורים מוגבלים. העניין נמצא כעת בדיון בבתי משפט, אך התהליך החוקי האיטי מאפשר להן להמשיך לנקז ולשרוף את היער. איאן סינגלטון, מנהל השימור בתוכנית שימור אורנג-אוטן סומטרה (SOCP), מציין כי הממשלה מתייחסת לסוגיה ברצינות, אך הוא מוסיף כי "הבעיה היא שמערכת החוק באינדונזיה היא מושחתת ואיטית, ולכן נודעת במורכבותה." לא התקבלה תגובה ממחלקת היערות וממשרד הסביבה של אינדונזיה.

עקב הסכנות הרבות בשטח, הועבר אווטאר, זכר האורנג-אוטן, לשמורה מוגנת. המשימה לא הייתה פשוטה מאחר שהוא הסתתר בסבך של יערות הכבול. לדברי סינגלטון, תהליך לכידת אורנג-אוטנים מסכן מאוד את בריאותם. כשנצפה אווטאר על צמרת עץ, הצוות מיהר לכוון לעברו את רובה ההרדמה. הפגיעה הראשונה לא השפיעה, והאורנג-אוטן הלחוץ נע מענף לענף לאחר ששלף את החץ מגופו. לאחר ממטר חולף של גשם, כיתר הצוות את אוואטר בקטע קטן של היער. הפעם החץ פגע בו ברגל. בזמן שהוא איבד את ההכרה באיטיות, פרש הצוות רשת למרגלות העץ כדי לתפוס אותו בנפילתו. אווטאר פספס את הרשת לחלוטין, אך למרבה המזל רופדה נפילתו על ידי הסבך העבות של היער.

ארגון השימור עוסק גם בתפיסת אורנג-אוטנים שמוחזקים ונסחרים בניגוד לחוק. באפריל 2012 נאסף יתום בן שנתיים מידי משפחה והועבר להסגר. חודשיים לאחר מכן מצאו הצלם פול הילטון וחברי SOCP זכר פעוט ויתום כאשר העמידו פני תיירים המעוניינים לרכוש אורנג-אוטן בתור חיית מחמד מסוחרים בחיות בר בבברוט (Babahrot), כפר קטן בקירבת יער טריפה. כאשר שבו חברי הארגון למקום בליווי המשטרה, הם לא הצליחו למצוא את בעל החיים. רק לאחר ימים של הפעלת לחץ ואיומים על הסוחרים, הם מסרו אותו וקיבלו אזהרה מהמשטרה. הצעיר, אשר נקרא שוקולד, סבל מתת-תזונה היות שהוזן באורז בלבד. הוא נלכד לאחר שאמו הוכתה למוות – שיטה מקובלת בקרב הסוחרים להכריח את האימהות לשחרר את צאצאיהן.

אף על פי שסחר והחזקה בחיות בר הם בניגוד לחוק באינדונזיה, הממשלה אינה מחמירה בענישת העבריינים שנתפסים, כפי שהיה במקרה לעיל. לפי סינגלטון, על סמך מספר המקרים שדווחו למרכזי הצלה מאז 1970, בסומטרה ובאי בורניאו (Borneo) השכן בוצעו לפחות 2,800 החרמות, אולם רק בשלושה מהמקרים הועמדו הבעלים לדין. "אנשים אינם חוששים להיעצר. הדרך היחידה לשנות את המצב היא לבצע יותר מעצרים והעמדות לדין," הוא קובע.



לכל החדשות » להצטרפות למינוי »

תגובות