מזג אוויר תל אביב 28° | ירושלים 29° | חיפה 29°
גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


חיפוש
חיפוש ב-nrg חיפוש בגוגל זאפ
ראשי » nrg summer » טעים

קוקטייל על המים: את הקוקטיילים של הקיץ שותים השנה במלונות ישרוטל

על שפת הבריכה או בערב על הבר - קוקטייל טוב יכול לרומם את מצב הרוח בדיוק במידה הנכונה. אסתר שליו מרשת מלונות ישרוטל עם 6 מתכונים לקוקטיילים מנצחים

אסתר שלו | 29/7/2009 12:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ההגדרה המילונית יבשושית משהו, אבל מחויבת המציאות: "קוקטייל הוא משקה המוכן על ידי ערבוב של משקה אלכוהולי עם משקה אלכוהולי אחר, או משקה קל כלשהו, עם או בלי קרח". עוד נאמר שם: "בהכנת הקוקטייל יש חשיבות מכרעת ליחס בין החומרים. יחס לא נכון עלול לגרום לקבלת משקה חזק מדי או מתוק מדי".

אם ננסה לבדוק את מקורות המילה Cocktail, נגלה שיש כאן עניין בין תרנגול (cock) לבין הזנב שלו (tail), ולשילוב הזה יש ארבעה מקורות אפשריים:

1. באנגליה של המאה ה-18 נהגו לחגוג את נצחונו של תרנגול בקרב תרנגולים בשתיית משקה שהוכן ממספר מרכיבים הזהה למספר הנוצות אשר נותרו בזנבו.
2. בשנת 1779 גנבה בטסי פלניגן, בעלת פונדק בניו-יורק, את התרנגולים של שכנה, כדי להכין מהם ארוחה מפוארת, ואת כוסות המשקה קישטה בזנבותיהם.
3. סיפור אחר נוגע לתרנגול שנגנב מבעליו, אשר היה בעל פונדק, ולאחר שהוחזר לבעליו ערבב הלה מספר משקאות כדי לחגוג את האירוע, והאורחים שנהנו מן ההפקר החליטו לקרא למשקה על שם התרנגול האבוד שהושב.
4. סיפור אחר נוגע לבתו של מלך מקסיקו, ששמה היה Coctel, שהכינה משקה לרגל הסכם שביתת הנשק שנחתם בין מקסיקו לארה"ב (במאה ה-18). ברוב דעות הוחלט לקרא למשקה על שמה.


אבל כל זה בעצם לא כל כך משנה, כל עוד מצליחים הקוקטיילים לרומם את מצב רוחנו, ולהשכיח מאתנו את החום הכבד ואת תלאות היום יום. ולמען מטרה נעלה זו אנו שמחים להציג בפניכם מבחר מן הקוקטיילים שלנו, המוגשים במלונות רשת ישרוטל, כולל הוראות הכנה.
משקה פסיפלורה (Passion Cup)

משקה פסיפלורה
משקה פסיפלורה צילום: יח''צ
החומרים:

20 מ"ל ג'ין
40 מ"ל מיץ פסיפלורה טרי
3 טיפות סירופ פסיפלורה (ניתן לקנות בכל חנות משקאות אלכוהוליים)
20 מ"ל ליקר פסיפלורה
2 כפיות רכז מיץ פסיפלורה קפוא


ההכנה:

מכניסים הכל לשייקר, מנערים ומוזגים (גרגירי הפסיפלורה הכבדים יותר שוקעים לבד). לפני כן טובלים
את הכוס ברכז של סוכר ומיץ לימון כדי לקבל את המסגרת המתקתקה של הסוכר על דופן הכוס.

איזו כוס? 'מגריטה'
מי אוהב? בעיקר גברים (זה מר ...)

מטרופוליטן (Metropolitan)

מטרופוליטן
מטרופוליטן צילום: יח''צ
החומרים:

40 מ"ל וודקה מנדרין
20 מ"ל ליקר מנדרין
40 מ"ל מיץ אוכמניות

ההכנה:

מכניסים לשייקר, מנערים ומוזגים.

איזו כוס? 'מרטיני'
מי אוהב? גם וגם

מוחיטו מנטה (Mint Mojito)

מוחיטו מנטה
מוחיטו מנטה צילום: יח''צ

החומרים:
40 מ"ל רום לבן או טקילה לבנה
40 מ"ל מיץ לימון או ליים סחוט טבעי
1 כפית סוכר גבישי (לבן או חום)
עלי מנטה טריים


ההכנה:

מכניסים הכל לשייקר, מנערים קצת ומוזגים.

איזו כוס? כוס 'פילזנר' (ע"ש הבירה)
מי אוהב? בעיקר גברים (זה חזק ...)

דייקירי / מרגריטה (Daiquiri/Margarita Signature)

דייקירי / מרגריטה
דייקירי / מרגריטה צילום: יח''צ
החומרים:

20 מ"ל רום לבן/טקילה לבנה
20 מ"ל ליקר תפוזים (קוונטרו או גרנד מרנייר)
כפית מיץ לימון/ליים סחוט טרי
תות שדה/פרוסת מנגו

ההכנה:

מערבלים בבלנדר, בנפרד, את הפירות ובשייקר את שאר מרכיבים. מוזגים כל פרי לכוס נפרדת, ומעל מוסיפים את המרכיבים הנותרים.

איזו כוס? 'פוקו גרנדה' (כוס קטנה או גדולה חמודה)
מי אוהב? בעיקר נשים (זה מתוק ...)

מרטיני תפוחים (Apple Martini)

מרטיני תפוחים
מרטיני תפוחים צילום: יח''צ
החומרים:

40 מ"ל וודקה לימון
20 מ"ל שנפס תפוחים
40 מ"ל סיידר תפוחים צלול
 

ההכנה:

מכניסים לשייקר, מנערים  ומוזגים

איזו כוס? 'מרטיני'
מי אוהב? בעיקר גברים (זה מר ...)

מידורי סאוואר (Midori Sour)

מידורי סאוור
מידורי סאוור צילום: יח''צ
החומרים:

40 מ"ל ליקר מלון מידורי
40 מ"ל מיץ לימון סחוט
20 מ"ל סירופ סוכר


ההכנה:

מכניסים לשייקר, מנערים ומוזגים

איזו כוס? Old fasion  או כוס וויסקי
מי אוהב? בעיקר נשים (זה מתוק ...)

אז מה למדנו מכל זה?



1. גברים אוהבים משקאות מרים וחזקים, ונשים אוהבות משקאות מתוקים ועדינים. מעניין למה?
2.  חשוב מאד למזוג את הקוקטייל לכוס המתאימה. למה? כי זו מסורת, ועם מסורת לא מתווכחים.
3.  בתחילת הערב שותים אפריטיף, ובשעות המאוחרות יותר נהוג לשתות קוקטיילים.
4.  הפעם הראשונה בה פורסמו מתכונים לקוקטיילים במדריך לברמנים היתה בשנת 1862 .
5.  יש קוקטייל שנקרא 'הארווי וולבנגר', על שם גולש קליפורני שנהג לשתות לשוכרה, ולאחר מכן, כשהיה מנסה לצאת מהבר, היה נתקל בקירות.
6.  בתקופת היובש באמריקה הומצאו קוקטיילים ששמם מנסה להסוות את עובדת היותם אלכוהוליים, כגון: Long Island Iced Tea, שצבעו אכן מזכיר תה קר.
7.  הקוקטייל הפופולרי בעולם הוא המרטיני, על בסיס ג'ין וורמוט, המוגש בכוס הנושאת את שמו.
8.מייק מקונן ה-בארמן של ישרוטל, בכלל חושב ש"ברמן הוא חצי פסיכולוג", כי על כוס קוקטייל טוב מתגלים סודות גדולים וקטנים.

  • מדורים

  
var Summer = { updateLeaders:function(){ var leadersBox = document.getElementById("leadersBox"); var img = leadersBox.getElementsByTagName("img"); var count = 0; for (i=0;i= 0 ){ count += 1; img[i].src="/nrg/images/nrg/include/img/summer/top_rated_number0"+(count)+"_lblue.gif"; if (count >= 5) { count = 0; } } } } } Summer.updateLeaders(); -->
  • סקר

מתמרחים בקרם הגנה?