המפעלים שהקים סטף בתפן הפכו לאימפריה
סטף ורטהיימר: "מחר אני נוסע לתפן לעבוד כרגיל. אני מבטיח שאני אשקיע את הכסף שנקבל בפיתוח הגליל והנגב"
  רונית מורגנשטרן, עסקים
7/5/2006  9:00
סטף ורטהיימר נולד ב-1926 ועלה לארץ בגיל 11. ב-1952 הקים ורטהיימר בחצר ביתו בנהריה את מפעל ישקר, שהפך עם השנים לאחת מהאימפריות התעשייתיות הגדולות ביותר שידעה ישראל. בדירוג האנשים העשירים בעולם של המגזין "פורבס" הגיעו התעשיינים סטף ורטהיימר (80) ובנו איתן (54) למקום ה-317, אך העסקה שבה מכרו 80 אחוז מחברת ישקר תמורת ארבעה מיליארד דולר תשפר את מיקומם באופן משמעותי.

בנוסף, הם יעברו את שרי אריסון ויהפכו לישראלים העשירים ביותר. בשל היותם אנשי עסקים פרטיים, שומרים איתן וסטף בקנאות על היקף העסקים שלהם. למרות זאת, הונם נאמד כיום בכשישה מיליארד דולר. את הכסף מרוויחים השנים כתוצאה מפעילות טכנולגיית להבים שבשליטתם, המייצרת להבים למטוסי סילון.

בנוסף, הם זוכים להטבות בהיקף של מאות מיליוני שקלים ממשלת ישראל בגלל השקעותיהם בגליל - בגוש תפן בעיקר, ובמקומות נוספים בארץ. בסך הכל יש בידם ארבעה גני תעשייה, הכוללים כ-160 מפעלים . היקף המכירות של קבוצת ישקר בשנת 2005 נאמד בכ-1.2 מיליארד דולר. פרט להקמת פארקי תעשייה והגדלת האימפריה שלו, סטף ורטהיימר מסור לפעילות ציבורית.

הוא הקים את היישובים כפר-ורדים ולבון, ובנוסף, בשנים 1981-1977 הוא כיהן כח"כ מטעם מפלגת ד"ש. בשנת 1991 הוענק לו פרס ישראל. בערב יום העצמאות הוא זכה לכבוד נוסף, כאשר הדליק משואה כאות הוקרה על פעילותו לטיפוח הגליל וקידום התעשייה בישראל.

"אני שמח מאד על העיסקה, אבל שום דבר לא השתנה", אמר סטף ורטהיימר אתמול, "מחר אני נוסע לתפן לעבוד כרגיל. אני מבטיח שאני אשקיע את הכסף שנקבל בפיתוח הגליל והנגב, נבנה עוד פארקים תעשייתיים ונביא עוד עבודה לאנשים ועוד חינוך לטכנולוגיה". ורטהיימר טוען כי הוא לא מכר את מפעל חייו: "קודם כל, השארנו 20% בידינו , וגם הניהול הקיים נשאר", הוא מסביר, "חוץ מזה, החלטנו שצריך לעשות צעד נוסף קדימה. כולם בעולם אומרים שאנחנו טובים, ורצו לקנות אותנו אז החלטנו שנמכור."

ב-20 השנים האחרונות מי שדומיננטי בניהול עסקי ישקר הוא איתן ורטהיימר, שפיקח גם על המכירה. מלבד לעבודתו כנשיא ישקר הוא עוסק, כמו אביו, בעבודה קהילתית-חינוכית. בנוסף, הוא משקיע גם בתחביבים אישיים ויקרים. איתן ורטהיימר מחזיק, בין היתר, ביאכטת ענק, באוסף של מכוניות, במטוסים פרטיים, במסוק ובכמה בתים ברחבי ישראל. השנה הוא קנה לעצמו מתנה מיוחדת - מטוס המנהלים היקר בעולם, גלובל- 5000, שמחירו הבסיסי עומד על 45 מיליון דולר.
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה    עבור לפורום כתוב לעורך


ראשי > כלכלה > מיוחד > 

  
  
  
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה  עבור לפורום כתוב לעורך