לחבק את העץ: שומרים על העצים יחד עם הילדים
חג האילנות הוא הזדמנות מצויינת ללמד את הילדים על חשיבותם של העצים. הנה כמה הצעות לפעילויות ירוקות שאפשר לעשות למען העצים, שכיף לעשות יחד עם הילדים. ההנאה מובטחת
עצים מסייעים באיזון גזי החממה המצויים באטמוספירה, הם משרים אווירה רגועה ומהווים לוקיישן מעולה למנוחה ביום קיץ חם. אם מתחשק לכם לעשות משהו יחד עם הילדים למען העצים ולא רק בט"ו בשבט, הנה כמה הצעות שיעשו לכם ירוק בנשמה:
נתחיל במובן מאליו. כל יום הוא יום טוב לנטיעת עצים חדשים ברחבי הארץ. קחו את הילדים למשתלה הקרובה, בחרו עץ שאתם אוהבים במיוחד וחשבו על מקום בו אתם יכולים לתת לו לגדול. זה יכול להיות בגינה הפרטית שלכם (אם זה עץ פרי, מובטח לכם יבול
בחלוף השנים, תוכלו לעקוב אחרי גדילת העץ, ואולי אפילו לסמן על גבי הגזע שלו מה היה גובהם של הילדים כשנטעו אותו. כך הוא והמשפחה שלכם יוכלו לגדול ביחד.

יש לכם עצים בגינה הפרטית או המשותפת? למה שלא תדאגו להם קצת? אפשר לדשן, לגזום, לגרוף מסביב או לסלק שיחים טפילים שמפריעים לצמיחה הבריאה של העץ. העלים המוריקים, הפרחים והפירות שיגיעו בהמשך יהיו התודה שהטבע אומר לכם.

רגע לפני שאתם בוחרים את המחברת הכי יפה על המדף עבור הילדים, בדקו אם היא עשויה מנייר נטול עץ. המחברות האלו לא נופלות באיכותן והן לא מצריכות כריתת עצים בעת יצורן.
כדי שגם לבאים אחריכם יהיו מחברות מנייר נטול עץ, אל תשליכו לפח את הניירות, המחברות ומוצרי הנייר הנוספים שמסתובבים אצלכם בבית. בתום שנת הלימודים ערכו ניפוי עם הילדים, ואת מה שלא צריך פשוט השליכו למיכל המתאים למיחזור ניירות.
באסיפת ההורים הבאה שאלו את המורה האם הילדים יכולים לשלוח את העבודות באמצעות המייל, במקום להדפיסן. מעבר לחיסכון בנייר ולדאגה לסביבה תוכלו לחסוך גם מעט עוגמת נפש (כי אחרי הכל כמה דפים אתם יכולים להדפיס במשרד בלי שהבוס ישים לב...?).

גם לכם צעצועי עץ עושים תחושה נעימה של משהו מוכר וטוב? מצויין. עכשיו רק נשאר לבדוק על האריזה אם הם מיוצרים מעץ ממוחזר. אם התשובה היא כן, משמע שלא נדרשה כריתה של עצים נוספים כדי שהילדים יוכלו לשחק בקוביות.
ישנם עצים רבים ברחבי הארץ האוצרים בענפיהם ושורשיהם סיפורים. הקדישו את סופי השבוע כדי לטייל עם הילדים ועל הדרך להכיר להם מקרוב את העצים. כך למשל, בשמורת החולה נמצאים האקליפטוסים הגבוהים ביותר בישראל, במכתש הגדול שבנגב ישנם עצים שעל פי החוקרים גילם הוא יותר מ-120 מיליוני שנים. תבלו את הטיולים המשפחתיים בקצת ידע על העצים. זה גם יוסיף לחיבור אליהם, וגם יעשיר את הידע של הילדים.

אם יש לכם עץ כזה, שתחתיו ביקשתם חברות בפעם הראשונה, או נקודה באמצע היער שמשם רואים את ההילה סביב הירח יפה יותר מכל מקום אחר, קחו לשם את הילדים. מעבר להנאה מהנוף, העלאת הזיכרונות מהעבר שלכם עשויה לפתוח צוהר להיכרות עמוקה יותר עם הילדים.
אין כמו סיפור טוב כדי להמחיש לילדים עד כמה העצים חשובים. ספרי ילדים כמו "העץ הנדיב", “העץ שרצה להיות אחר" ו"מה קרה לעץ התות" הם דוגמה למגוון רחב של ספרים שעושים חשק לחבק איזה עץ.
כנסו לפייסבוק של להיות הורים והשארו מעודכנים