שוטי ספינתי: סירות ביצים ממולאות

הילדים מסרבים לאכול? כנראה שתצטרכו להיות יותר יצירתיים. הנה מתכון לסירות ביצים ממולאות, שיהפכו את ארוחת הערב לצבעונית וקלילה

מערכת אתר לגדול | 4/10/2011 7:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יהודה סלומון
סירות ביצים ממולאות. יהודה סלומון

כלים:

קרש חיתוך
סכין חדה
קערה קטנה
שקיק זילוף או מזרק + צנתר כוכבי

המצרכים (4-2 מנות):

4 ביצים קשות
½1 כפות מיונז
½ כפית ממרח חרדל חלק
¼ כפית פלפל שחור טחון

הצעות לעיטורים:

זיתים שחורים או ירוקים
חתיכה קטנה של פלפל אדום, ירוק או כתום (טרי או קלוי)
עלי פטרוזיליה, כוסברה, ריחן או שמיר
פרוסות מלפפון (טרי או חמוץ)
רצועות עגבניה
מעט פפריקה מתוקה

ההכנה:

1. קולפים את הביצים הקשות. בסכין חדה, פורסים כל ביצה לאורכה לשני חצאים שווים. מוציאים את חצאי החלמונים מתוך "סירות" החלבונים בזהירות, כדי לא לפגוע בחלבונים, ומעבירים את החלמונים לקערה קטנה.

2. מוסיפים לקערת החלמונים מיונז, חרדל ופלפל ומועכים היטב במזלג למשחה חלקה.

3. מרכיבים

את הצנתר הכוכבי על מזרק הזילוף או על שקיק הזילוף. מעבירים את תערובת החלמונים למזרק או לשקיק ומזלפים לתוך כל אחד מהשקעים שבסירות החלבון שמינית מתערובת החלמונים.

4. מעטרים את סירות הביצים לפי הטעם והדמיון. היעזרו ברשימת המצרכים לעיטור ובתמונת הסירות שלפניכם.

המתכון מתוך הספר "פיצהפיתה" של דנית סלומון, באדיבות אתר לגדול.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

טבורית

לקבלת מידע אודות שימור דם טבורי, מלאו פרטיכם
ונציג מקצועי של טבורית יחזור אליכם




/ /
שלח

פרטיך נשלחו בהצלחה
בזמן הקרוב נציג טבורית
יצור עימך קשר

מדורים