אופים עם הילדים: מתכון לעוגות דבש אישיות
ראש השנה בפתח, ההכנות לחג בעיצומן. קבלנו מתכון לעוגת דבש אישית עם תפוחים שאפשר להכין עם הילדים, לארוז בכלי הגשה יפה ולתת כשי לכבוד החג לחברים או לבני משפחה
3 ביצים
1 כוס סוכר
4 כפות שמן
1 כוס דבש
3 כוסות קמח תופח
1 כף אבקת נס קפה
1 כפית קינמון
3/4 כוס תמצית תה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
3 תפוחי עץ
3 כפיות סוכר
22 תבניות מאפינס אישיות / או תבניות אלומיניום אישיות
עטרות נייר לאפייה
1. מכינים תמצית תה מ 3/4 כוס מים רותחים ותיון אחד. ממתינים עד לקבלת

2. שוברים את הביצים לתוך קערה גדולה, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב במטרפה. מוסיפים את השמן והדבש וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.

3. מוסיפים את אבקת נס הקפה, הקינמון הסודה לשתיה ומערבים היטב.

4. מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את תמצית התה. מערבבים עד למרקם חלק.

5. חותכים את התפוחים לקוביות בגודל בינוני ומניחים בקערה נפרדת. מוסיפים את הסוכר ומערבבים מעט.

6. מכניסים את עטרות הנייר לתבנית שקעים או לתבניות אישיות.

7. יוצקים את התערובת עד ל-3/4 גובה. בתוך כל עוגה אישית, טומנים 4-5 קוביות של תפוחים.

8. מסדרים את העוגות האישיות על רשת או תבנית אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דק'.
בודקים את העוגה בעזרת קיסם. אם הקיסם יוצא יבש העוגות מוכנות. אם רוצים לגוון, אפשר במקום תפוחים לפזר על העוגות פקאן סיני קצוץ גס.

המתכון באדיבות רוית חן , מ"שף בכיף" מתוך אתר לגדול.