הדור הבא של אמצעי המניעה: ג'ל למריחה

הג'ל, שנמצא בשלבי פיתוח מתקדמים, אמור להימרח על הבטן פעם ביום ואולי בעתיד להתחרות בגלולות הוותיקות

רועי שני | 27/10/2010 17:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ג'ל חדש שנמצא בשלבי פיתוח מתקדמים עתיד להתחרות בגלולה המוכרת למניעת היריון. הפיתוח החדש, תוצר של שיתוף פעולה בין חברת התרופות אנטארס פארמה לבין Population Council, עמותה בינלאומית הפועלת לשיפור וקידום רפואת הפריון, אמור להימרח על הבטן פעם ביום. ההערכה היא שהג'ל ישתלב בשוק אמצעי המניעה בעוד מספר שנים.
האם בקרוב הן יוחלפו בג'ל? גלולות למניעת הריון
האם בקרוב הן יוחלפו בג'ל? גלולות למניעת הריון צילום המחשה: ראובן קסטרו

ד"ר רות מרקץ, ראש המרכז לחקר הפריון של Population Council בניו יורק, סיפרה כי צוות המחקר סיים לאחרונה ניסוי ראשוני במסגרתו נבחן הג'ל על 18 נשים בשנות ה-20 וה-30 לחייהם. ממצאי המחקר הוצגו בכינוס השנתי של האגודה האמריקאית לרפואת פריון (ASRM).

הנשים חולקו לשלוש קבוצות: קבוצה שמרחה תכשיר פעם ביום במשך שבעה חודשים בריכוז של 4.5 מ"ג, קבוצה אחרת מרחה תכשיר בריכוז של 3 מ"ג וקבוצה שלישית בריכוז של 1.5 מ"ג. בהתאם לציפיות, אף אחת מהמשתתפות לא עברה ביוץ במשך חודשי הניסוי - שלב הכרחי בתהליך הכניסה להריון.

צוות החוקרים מצא כי הריכוז המתאים ביותר הוא ריכוז הביניים - 3 מ"ג - והודיע כי ריכוז זה יהיה הריכוז איתו יימשך המחקר. את תכשיר הג'ל אפשר למרוח על הזרועות, על הירכיים, הכתפיים, או על הבטן והוא מכיל שילוב של שני הורמוני מין נקביים: פרוגסטין, הורמון סינטטי הדומה לפרוגסטרון, ואסטרדיול שהוא ממשפחת האסטרוגן.
עוד ניסויים

בדומה לפעולת הגלולות, שילוב של שני הורמוני מין אלו מדכא את פעילות מערכת הרביה הנשית, אך בניגוד לאתיל-אסטרדיול, ההורמון השכיח במרבית הגלולות למניעת היריון, השילוב ההורמונלי בג'ל אינו גורם לתופעות לוואי כמו: השמנה, בחילות, ירידה בחשק המיני ואקנה.

צוות המחקר החליט לפתח אמצעי מניעה שאפשר למרוח על העור לאחר שבחן את השוק הקיים ומצא כי אין היום בנמצא תכשיר למניעת הריון שמתאים

לכל הנשים. לדברי ד"ר מרקץ, מרבית הנשים שהשתתפו בניסוי דיווחו כי הן מעדיפות את הג'ל על הגלולה בזכות האפשרות למרוח אותו על העור כמו קרם לחות, ולא לבלוע גלולה.

הג'ל החדש עדיין לא קיבל את אישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA). לפני כן, על החוקרים לבצע ניסויים נוספים שיכילו מספר משתתפות רב יותר. כמו כן, עליהם לבדוק את יעילות ובטיחות התכשיר למשך פרקי זמן ארוכים יותר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

טבורית

לקבלת מידע אודות שימור דם טבורי, מלאו פרטיכם
ונציג מקצועי של טבורית יחזור אליכם




/ /
שלח

פרטיך נשלחו בהצלחה
בזמן הקרוב נציג טבורית
יצור עימך קשר

מדורים