ארה"ב: תרופה לדיכאון גרמה למום בתינוק

2.5 מיליון דולר תשלם יצרנית התרופות גלקסו למשפחה שבנה נולד עם פגם לאחר שנקבע כי תרופה לדיכאון שנטלה האם אחראית למום

אלכס דורון | 20/10/2009 11:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יצרנית תרופות בינלאומית תשלם פיצויים בסך 2.5 מיליון דולר למשפחה אמריקאית שבנה נולד עם מום בלב. חבר מושבעים בפילדלפיה פסק בשבוע שעבר כי סרוקסט, תרופה נגד דיכאון שנטלה האם במהלך היריון, היא האחראית למומים בלב שנגרמו לתינוק.

סרוקסט.
סרוקסט. צילום: אמיר מאירי
מיד לאחר מתן גזר הדין הודיעה חברת התרופות כי תערער עליו. נגד חברת התרופות גלקסו-סמית-קליין הוגשו עד עתה מספר תביעות שמתבררות בימים אלו בבתי המשפט בארצות הברית, וזהו המקרה הראשון שהסתיים בפסק דין נגדה. הכנסותיה של גלקסו ממכירות סרוקסט הסתכמו בשנה שעברה ב-942 מיליון דולר.

הפרשה שנידונה במשפט החלה כאשר רופא הורה למישל דויד (24) ליטול סרוקסט לאחר שחוותה כמה התקפי חרדה. באמצע פברואר 2005 גילתה דויד כי היא בהיריון. רופא הנשים שלה קבע כי התרופה בטוחה לשימוש. באוקטובר 2005 ילדה דויד את בנה ליאם.

כמה שבועות לאחר מכן גילו הרופאים שני חורים בלבו ופגם נדיר אחר באבי העורקים. הרופאים ביצעו בו ניתוח חירום כדי להציל את חייו, אך הטיפול הסתבך וליאם סובל מאז מבריאות רעועה. לאחר הניתוח עבר ליאם עוד שני ניתוחי לב פתוח, ושהה חמישה חודשים בבית חולים. הוא יזדקק לניתוחי לב נוספים בשנים הבאות.

מאות אלפי נשים בעולם נוטלות במהלך ההיריון תרופות נוגדות דיכאון כמו הסרוקסט, המוכרת גם בשמות פאקסיל ופרוקסטין. הנשים עושות זאת בביטחון מלא - על פי הצהרות היצרניות - כי התרופה בטוחה לשימוש.
שיעור ההפלות הוכפל

במשפט נמסר כי הגופים הממונים בארצות הברית ובבריטניה על אישור תרופות חדשות הזהירו עוד ב-2005 כי ייתכן קשר בין סרוקסט למומים בלב, אבל גלקסו לא הייתה מוכנה לקבל את האזהרה ומומחיה טענו כי אין קשר בין התרופה לבין התופעות הקשות.

במשפט נטען גם כי כמה מחקרים רפואיים הצביעו על כך שבקרב נשים שנטלו תרופות נוגדות דיכאון מקבוצת התרופות שאליה משתייכת הסרוקסט נתגלו פגמים שונים בלב. מומחה בריטי אף קבע כי שיעור הילודים עם מומי לב שהאמהות שלהן נטלו תרופות

אלו בעת ההיריון עומד על ארבעה אחוזים מכלל הלידות - פי שניים משיעור מומי הלב בלידות רגילות.

כמו כן, בעוד ששיעור ההפלות הטבעיות במדינות המערביות עומד על שמונה אחוזים, בקרב נשים שנטלו תרופות מסוג זה שיעור ההפלות הוא 16 אחוז. יצרנית התרופות דחתה את כל הנתונים הסטטיסטיים הללו.

היא טענה כי שיעור מומי הלב בקרב ילודים עשוי להגיע לשלושה עד חמישה אחוזים, בין שהאם נטלה תרופות בהיריון ובין שלא. עוד טענה החברה כי התרופה עברה הליכי אישור מלאים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

טבורית

לקבלת מידע אודות שימור דם טבורי, מלאו פרטיכם
ונציג מקצועי של טבורית יחזור אליכם




/ /
שלח

פרטיך נשלחו בהצלחה
בזמן הקרוב נציג טבורית
יצור עימך קשר

מדורים