צרכנות

גברים ממאדים, נשים מאייריש קרים: מה נשים באמת שותות

דאקירי או וויסקי? למרות שההבדלים מיטשטשים ככל שהזמן מתקדם, עדיין נשים יעדיפו משקאות קלילים יותר וגברים משקאות המזוהים עם חוזק. שלא במפתיע: גברים גם רוכשים יותר אלכוהול מנשים. וגם: 12 המשקאות שנשים תמיד ישמחו לשתות (וגם גברים, אבל בסתר)

אילן בן דוד | 24/6/2017 23:52
תגיות: צרכנות 360,צרכנות,משקאות אולכוהוליים,ליקר
 גברים ממאדים, נשים מאייריש קרים. החלוקה הגסה והספק-שוביניסטית הזו היא תוצאה המוסקת משיחות שנערכו עם שישה ברמנים במועדונים בתל אביב, בנוגע להרגלי שתיית אלכוהול. האומנם נשים לרוב מעדיפות להזמין משקאות קלילים, מתקתקים וצבעוניים עם מטרייה בתוך הכוס, או שמדובר במיתוס שהגיע הזמן לשבור?
 
צילום: שאטרסטוק
בובה, נפלת מגן עדן ואת צמאה? צילום: שאטרסטוק

מהשיחות עם הברמנים (והברמניות, יש להדגיש) עולה תמונה של סטראוטיפ שנשמר ואט אט נזנח לטובת האחדה. נשים, הם אומרים, אחרי הכל עדיין יעדיפו להזמין קוקטיילים כמו קוסמופוליטן, דאקירי, מוחיטו, קיר רויאל, מרגריטה, סנגרייה, מאי טאי, טקילה סאן רייז או המשקה ההוא שכיכב חזק ב"סקס והעיר הגדולה" - סקס און ד'ה ביץ'. המהדרות יעדיפו מרטיני עם קרח ולימון, ובצד בייגלה. גברים, נטען, ימשיכו להזמין משקאות חריפים יותר, בראשם וויסקי וקוניאק. "כשנשים יוצאות לבלות עם נשים, הן מעדיפות באופן מובהק לשתות משקאות קלילים ולא מחייבים, ורק כשהן יוצאות לבילוי של מסיבה הן יישתו וודקה ומשקאות בעלי אחוז אלכוהול גבוה יותר", הם אומרים. "גברים, בכל אופן, לא ישתו בפומבי משקאות הכוללים שמנת, הם חוששים 'מה יגידו'. בכל אופן גם אלה וגם אלה חורגים פה ושם, עד שבעתיד הקרוב כבר לא יהיו הבדלים כלל".

לא כולם מסכימים עם הנחה זו. "אני לא סבור שיש הבדלים מובהקים במה גברים שותים לעומת נשים", אומר דניאל קיסלסי, מנהל ההדרכות של חברת "הכרם". "מניסיוני האישי, ההבדל במה גברים ונשים שותים הוא תלוי בן אדם. אני ראיתי נשים שהולכות נגד כל הסטריאוטיפים של כוס יין או קוקטייל עדין ושותות בירות עם צ'ייסרים של וויסקי או טקילה. הדבר היחידי שאני חושב שקשור להבדל בין מינים הוא הוויסקי, שנחשב ונתפס כמשקה גברי יותר וקשוח יותר, ולכן נראה יותר גברים שותים את המשקה הזה מנשים. שוב, בגלל התפיסה כי מדובר במשקה גברי ולא כי הוא חזק".

"לנשים יש מערכת טעמים מפותחת יותר משל גברים", אומרת שחר קרייזלר, מיקסולוגית, יועצת הקוקטיילים של חנות האון ליין למוצרי אלכוהול PANECO.co.il. "אצל נשים שצורכות אלכוהול על בסיס יותר גבוה, החך יהיה רגיש הרבה יותר לטעמים.
 
צילום מסך
ברמנית, יכולה לשים לי מטרייה בדיאט קולה? צילום מסך

"בשנים האחרונות אפשר לראות התעוררות בצריכת אלכוהול בקרב הקהל הנשי ולכן גם מגוון המשקאות שנשים שותות הולך ומתרחב. אם בעבר צריכת אלכוהול של נשים היתה סביב משקאות קלילים, מתוקים ודלי אלכוהול, היום אנו רואים מלבד מגוון משקאות רחב יותר גם עלייה בצריכה של משקאות עתירי אחוזי אלכוהול כמו ג'ין, וודקה, טקילה וקוקטיילים המורכבים מאחוזי אלכוהול גבוהים. גברים שותים בדרך כלל משקאות 'חומים' עם דגש על וויסקי וקוניאק, הם אוהבים לשתות בירה ובצד צ'ייסר של וויסקי או ערק. נשים לעומתם לא מפחדות לגוון ולנסות משקאות וטעמים חדשים וכמובן גם סוגי קוקטיילים שונים".

למרות ההתעוררות הנשית, מנתוני ההזמנות של משקאות אלכוהול מאתר PANECO, עולה כי 74 אחוזים מהרכישות באתר מבוצעות על ידי גברים ורק 26 אחוזים על יד נשים. בהתפלגות הגילאים של המזמינות, אגב, אפשר לראות שאחוז הרכישות הגדול (47 אחוזים) מתבצע על ידי נשים בגילאים 25-34.

"מגוון הליקרים שאנו רואים המיוצרים ברחבי העולם בצורות, בטעמים ובחוזקים שונים כיום גדול מאי פעם", מוסיף קיסלסי, "מה שמגדיל לנו את מגוון האופציות של הטעמים השונים ולכן יותר קל לנו להתחבר למשקאות אלה. סצנת הקוקטיילים התפתחה ומתפתחת אצלנו בשנים האחרונות וגם היא פונה לנשים וגברים כאחד, אך כמובן כאן האופציה לגיוון והתאמה לטעם מסוים היא מאוד גבוהה, וכך נשים וגברים יכולים ליהנות מקוקטייל על בסיס המשקה האהוב שלהם במגוון צורות וטעמים".
12 המופלאים

 כינסנו ארבע נשים בגילאי 30 עד 50, שהן מדגם לגמרי לא מייצג, כדי לטעום כמה מהמשקאות הנחשבים קלילים יותר. שתיים מהן מגדירות עצמן כחובבות אלכוהול ברמה סטנדרטית ושתיים ברמה פחותה ("שותות רק באירועים או בחופשות בחו"ל"). ואלו המשקאות שהן יותר אהבו (בסדר אקראי) מתוך מגוון של 40 סוגי משקאות שנשתו לאורך מספר ימים:
 

יחצ
שישה משקאות אהובים יחצ

1. Blue Nun: את יינות בלו נאן לא צריך להציג והם לרוב מזוהים עם יין מתקתק הנמזג מבקבוק כחול נאה. לפני כשנתיים נוספו ליינות הכחולים אח ואחות תחת הקונספט Light & Elegant, יינות מבעבעים, אלגנטיים וארומטיים להגשה לאפריטיף או לצד מנות קלות. הפעם הבקבוק אינו כחול, אלא ורוד ושקוף, מעוטר בבועות קטנות בדיוק כמו אלה שמופיעות כאשר מוזגים את היין לכוס. היין הוורדרד שהה על שמריו למשך שישה חודשים, ללא שימוש בחביות עץ ומכאן טעמו הקליל (49 שקל, ייבוא שקד).

2. מרטיני רוסטו: היחידי המשלב בבסיסו יין אדום ולבן, מאופיין בארומה חזקה של תבלינים כגון ציפורן, קינמון, מוסקט ועוד. צבעו הוורוד והייחודי מעניק לו מראה ייחודי ומלא סטייל (50 שקל).

3. וויילד אפריקה: עשוי על בסיס חומרים טבעיים בלבד כגון שמנת, קרם קרמל טבעי ורום מזוקק באיכות גבוהה. השילוב בין המרכיבים יוצר משקה מאוזן , חלק ובעל מרקם עשיר של טעמים. את הליקר ניתן לשתות נקי, מקורר, עם קרח, בקוקטיילים, כאפרטיף וכדז'סטיף (75 שקל, הסקוטית).

4. La Belle Sandrine: לחובבי הפסיפלורה - ליקר מענג והרמוני הממזג בין טעמו האקזוטי של הפרי לארמניאק צרפתי המהווה את הבסיס לליקר. המשקה אידיאלי כאפריטיף, יש להגישו צונן ומנוער בעדינות בתוספת קרח גרוס או להרכיב ממנו קוקטיילים, מכיל 16% כהל בנפח 700 מ״ל (99 שקל, יבוא ספיריטים סחר).

5. DISARONNO: ליקר האמרטו האיטלקי הפופולרי בעולם. שמן שמופק מגרעיני משמשים משרים, קרמל, סוכר, תמצית טהורה וסודית שמופקת מ-17 מיני צמחים ופירות שונים ואלכוהול טהור. בתהליך מיוחד במינו זה הופך דיסרונו למלא גוף, ארומטי ועשיר במידה שאיננה ניתנת לחיקוי. 28% אלכוהול (120 שקל, יבוא הכרם).

6. קריבאנה סול מתובל: רום קריבי כשר בעל 35% אלכוהול, מיוצר מבלנד של משקאות רום מזוקקים מהאי ברבדוס, שעברו סינון בפחם ושולבו עם רכיבים ותבלינים טבעיים שגדלו בשמש. לקריבאנה סול טעמים מתובלים עם רמזים של וניל, מוסקט וציפורן, והוא מתאים לשתייה נקייה, לשתייה עם סודה וכרכיב בקוקטיילים (89 שקל באתר פאנקו).
 
יחצ
שישה משקאות נוספים יחצ

7. דון סימון סנגרייה: הסנגרייה הנמכרת ביותר ברחבי העולם מורכבת מיין אדום, מיץ תפוזים, סוכר, תבלינים וחתיכות פרי הדר, ללא תוספת חומרים משמרים והיא מכילה 7% אלכוהול. מעולה להגשה מצונן היטב או עם קרח. מושלם לפיקניקים, מסיבות או לחוף הים (בקבוק פלסטיק - ליטר וחצי!) למגוונים – אפשר להוסיף סודה, מיץ תפוזים, קרח, עוד יין – הכל עובד (15 שקל, ייבוא שקד).

8. בוטגה לאטה מקיאטו: ליקר קרים איטלקי על בסיס גראפה, המשלב טעמי חלב וקפה. קטיפתי, עדין במיוחד עם רמזים לקפה. בעל 15% אלכוהול (88 שקל, ייבוא הסקוטית מבית ישרקו).

9. ליקר אמרולה: מיוצר מפרי הבר הטבעי של עץ אמרולה הגדל על אדמת דרום אפריקה, אליו מייחסים בפולקלור האפריקני תכונות של הגברת התשואה המינית והפריון. לאחר התסיסה מזקקים את יין האמרולה במכלי נחושת, ולאחר מכן מניחים לליקר להתיישן בחביות עץ אלון קטנות למשך כשנתיים, ומעשירים אותו בתמצית אמרולה טהורה המופקת בתהליך מיוחד הלוכד את טעמים הייחודיים של האמרולה. השלב האחרון ביצירת קרם אמרולה, הוא ערבוב הליקר עם שמנת עד להשגת מרקם חלק. תהליך ההקרמה נעשה בקפידה יתרה ומפיק מוצר קרמי יציב לחלוטין, עשיר ורך. (75 שקל, הסקוטית).

10. קסו-קסו: משקה המבוסס על מחית תותים טריים, שמעורבבת עם וודקה נקייה ואיכותית. כל בקבוק של קסו-קסו מכיל 66% פרי טבעי: התותים הטריים עוברים תהליך שמשמר את התכונות הטבעיות. המחית מעורבבת עם וודקה וניתן לשתות אותה כצ'ייסר, על קרח או בערבוב עם קוקטיילים (74 שקל, ייבוא הסקוטית).

11. רימונצ'לו: ליקר שמורכב מלימונצ'לו קלאסי, לימונים וקליפות ליים, בשילוב של יין רימונים. מומלץ להגשה קפוא, 17% כהל (75 שקל, יקב גת רימון).

12. בירות הפירות של לינדמנס: הוספת פירות טבעיים לבירת הלמביק המקורית של לינדמנס יוצרת שילוב מרענן ומורכב של בירה המשלבת מתיקות עדינה וטעם טבעי של הפרי וחמצמצות מרעננת המגיעה מבירת הלמביק המקורית. אחוז האלכוהול בבירות הפירות הללו נמוך יחסית ונע בין 2.5%-3.5%. בארץ ניתן להשיג את הבירה בתוספת דובדבנים (קריק), אפרסק, תפוחים, פטל וקסיס (בקרוב), בבקבוק ומחבית (12-14 שקל לבקבוק אישי, יבוא נורמן פרימיום).

להצעות: nrg3600@gmail.com

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים