"אפקט פרנקל-ליידרמן": שני כלכלנים בכירים כבר סירבו לקבל על עצמם את תפקיד הנגיד
ל"גלובס" נודע כי יוג'ין קנדל, יועצו הכלכלי של ראש הממשלה, וכנראה בכיר אחר בבנק ישראל, דחו הצעות להתמנות לתפקיד. שמות נוספים שהוזכרו: פרופ' יעקב נאמן, לשעבר שר האוצר והמשפטים, אישיות כלכלית מחו"ל ומנואל טרכטנברג. קרנית פלוג לא צפויה לקבל הצעה

ואולם, האירועים של סוף השבוע לא יישכחו מהר, וכבר ניתן לדבר על "אפקט פרנקל–ליידרמן". ל"גלובס" נודע כי כבר שני אישיים כלכליים בכירים סירבו לפניית נתניהו. אחד מהם הוא לא אחר מפרופ' יוג'ין קנדל, המכהן כראש המועצה הלאומית לכלכלה, ובפועל כיועץ הכלכלי של רה"מ.
קנדל הבהיר, ואף הצהיר פומבית בתקשורת, מיום שהחל המרוץ לנגידות, כי הוא אינו מועמד לתפקיד ולא חפץ בו. על אף התאמתו "על הנייר", לפי הערכות הוא אינו מוכן לחשיפה הציבורית הנדרשת.
לגבי האישיות הכלכלית הנוספת לה הוצע התפקיד, ההערכות הן כי מדובר באדם שמכהן כיום בתפקיד מרכזי בבנק ישראל. בסביבתו של נתניהו מדגישים כי "ישנם מועמדים חדשים", אחד מהם מחוץ לארץ, כאשר גם שמו של פרופ' יעקב נאמן, שכיהן כמנכ"ל משרד האוצר, שר אוצר ושר המשפטים, עלה על השולחן.

למרות הלחצים שמנסים להפעיל על נתניהו, ל"גלובס" נודע כי ד''ר קרנית פלוג לא תהיה נגידה. ראש הממשלה אינו מעריך אותה, ולכן סירב עד כה באופן נחוש למנות אותה. גם אחרי פרשת פרנקל–ליידרמן, הוא לא צפוי לוותר בנושא.
שם נוסף ששב אל השולחן הוא של פרופ' מנואל טרכטנברג, שהיה אף הוא מועמד מוביל במרוץ ופרש ימים ספורים לפני בחירתו של פרנקל. לטרכטנברג כלל התכונות הנדרשות לתפקיד, לרבות תכונות האופי הנדרשות ממנהיג כלכלי, שאותן הפגין בעת שעמד בראש הוועדה לשינוי כלכלי–חברתי. עם זאת, כנראה לאור מצב יחסיו עם נתניהו, ראש הממשלה אינו מוכן לשמוע על מועמדותו.
ביום שישי הודיע פרופ' ליידרמן לראש הממשלה ולשר האוצר כי הוא מסיר את מועמדותו לתפקיד הנגיד, יומיים לאחר שפורסם כי הסכים להתמנות אליו. לדבריו, לאחר שקיים שיחות אינטנסיביות עם בני משפחתו ביומיים שחלפו, הוא מעדיף להמשיך כאיש פרטי בעבודתו באוניברסיטת תל-אביב ובבנק הפועלים.

ביום חמישי חשף "גלובס" כי לאחר מינויו של ליידרמן התעוררה תסיסה בוועדה המוניטארית של בנק ישראל, וחלק מחבריה שקלו להתפטר. אחד מהם, פרופ' רפי מלניק, אף הביע את אי-שביעות רצונו ממינוי ליידרמן לנגיד.
ליידרמן מונה בשבוע שעבר לתפקיד לאחר שפרופ' יעקב פרנקל הסיר את מועמדותו, על רקע פרשת הגניבה לכאורה מחנות דיוטי פרי בהונג קונג. "תנו לי 100 ימי חסד ותראו תוצאות", אמר בראיון לתקשורת, בו דיבר על הצורך בהאצת הצמיחה במשק.
לאחר מינויו של ליידרמן הודיעה ד"ר קרנית פלוג, המשמשת כנגידת בנק ישראל בפועל, על פרישתה, לאחר שלא מונתה לנגידה באופן קבוע וקיבלה כתף קרה מנתניהו.
מנגד, מתח מלניק ביקורת על תהליך בחירת הנגיד ועל כך שקודם מודיעים לציבור על המועמד שנבחר, ורק לאחר מכן מתחילים לבחון את המועמדות עצמה. לדעתו, יש לשנות בהקדם את חוק בנק ישראל ולקבוע כי קודם תיבחן המועמדות ורק לאחר מכן תפורסם ההודעה לציבור.
פרופ' אבי בן בסט, בעבר מנכ"ל האוצר ובכיר בבנק ישראל, המשמש כיום כמרצה באוניברסיטה העברית, הוזכר גם הוא כמועמד לתפקיד הנגיד. אמנם סיכוייו אינם גבוהים במיוחד, אך הוא נחשב לכלכלן מוערך, ומתוקף תפקידו, הוא בקיא בתחומי הכלכלה והמשק. עם זאת, ייתכן ונתניהו יפתיע שוב ויביא לתפקיד דמות מוערכת בכלכלה הבינלאומית.