ישראל ירדה למקום ה-56 בדירוג השוויון בין המינים
בשנה שעברה דורגה ישראל במקום ה-54. את דירוג השוויון עורך הפורום הכלכלי של דאבוס בשוויץ. ארגוני הנשים: "הנתונים מדאיגים"

אם עובדת. הבדלי שכר ניכרים בין נשים וגברים בארץ שאטרסטוק
הפערים בין המינים בישראל מתבטאים בכמה קטגוריות. הפער בקטגוריית השתתפות בכוח העבודה מתגלם בשיעור ההשתתפות הנמוך יחסית של נשים (61%) בהשוואה לשיעור בקרב גברים (69%).
בקטגוריית השכר יש הבדל עצום בין נשים לגברים - השכר הממוצע של נשים בישראל הוא 22,118 דולר בשנה, ואילו שהשכר הממוצע של גברים הוא 34,047 דולר בשנה. שיעור ההשתתפות של נשים במקצועות טכניים הוא 52%, ואילו שיעור השתתפות של גברים בעיסוקים אלה הוא 58%. עם זאת, בקטגוריית הלימודים בבתי ספר יסודיים ותיכוניים אין פערים משמעותיים בין גברים לנשים בישראל.
"לא יוצאות מתבנית של משכורת שניה"
בארגוני הנשים הגיבו בזעם על מה שהם מכנים "הגדלת הפערים בין גברים לנשים" בשוק התעסוקה. "ראש הממשלה מתהדר במצב השוויוני של נשים בישראל, וטוב יעשה אם יגיב לנתונים מדאיגים בדבר הפער בין נשים לגברים בכלכלה ובתעסוקה.
"האפליה נגד נשים בתעסוקה מתבטאת הן בפערי שכר בין גברים לנשים, בפיטורי נשים מבוגרות, בהכוונת נשים למקצועות 'ורודים' נמוכי שכר, בהפרטה של מקצועות 'נשיים' כמו עבודת ניקיון, עבודה סוציאלית, הוראה ועוד, באי העסקה של נשים ערביות, וכמו כן מהאילוץ של נשים לעבוד פעמים רבות במשרה חלקית כתוצאה מאחריותן החברתית על שהייה
עם הילדים בשעות הצהריים ואחה"צ".
לטענת הארגונים בהן שדולת הנשים אחותי, איתך מעכי, העמותה להעצמה כלכלית לנשים, מרכז מהות, רוח נשית: "נשים לא מצליחות לצאת מהתבנית של 'משכורת שנייה' ומשכך, מועסקות במקצועות פחותי שכר ומעמד, וממילא נאלצות, בשל כך, לוותר על קידום וקריירה לטובת גידול הילדים, לעומת בני זוגן שפטורים חברתית מכך".
חברות הארגונים מצפות מראש הממשלה להגיב על נתונים אלה, ומוסיפות כי הצבעה מגדרית לכנסת תבטא היטב את מצבן הכלכלי-תעסוקתי של נשים, לפי התייחסות ראשי המפלגות לתכניות מטעמם לשיפור מצבן של נשים".