הארנונה בת"א בגין חניות בבנייני משרדים תגדל פי 10

דין מ"ר חניה כדין מ"ר משרד: עיריית תל-אביב דורשת ליישם את פסיקת העליון ולפיה תעריפי הארנונה של חניות יהיו זהים לתעריפי הארנונה של משרדים. העירייה: "השומות הותאמו לנדרש על-פי דין"

שלומית צור | 31/7/2012 8:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הממשלה משיתה גזירות ומעלה מסים - וגם בעיריית תל-אביב לא טומנים ידם בצלחת ומוסיפים בשורה קשה לבעלי משרדים ולשוכריהם. דיירי משרדים במגדל המילניום ברחוב ארניה 23 בעיר קיבלו לאחרונה מכתבים מהאגף לחיובי ארנונה בעירייה, ובו הודעה על כוונתה לשנות את תעריפי הארנונה לחניות במגדל - ולהגדילם פי עשרה.
המגדל ברחוב ארניה, העירייה צפויה לשגר שומות חדשות לבניינים נוספים
המגדל ברחוב ארניה, העירייה צפויה לשגר שומות חדשות לבניינים נוספים צילום: ראובן קסטרו


ההודעה מגיעה בהמשך לשני פסקי דין של בית המשפט העליון, ולפיהם יש לחייב שטחי חניה צמודים לעסקים בתעריף ארנונה שווה ערך לשטח העסק ולא עלפי תעריף של חניון, הנמוך משמעותית. בית המשפט העליון קבע כי אם שטחי החניה משרתים את בעלי העסק באופן בלעדי, יש לחייב אותם באותו תעריף של שטחי העסק.

את מגדל המילניום מאכלסות חברות גדולות כמו החברה לישראל, משרד רואי החשבון מהגדולים בארץ סומך חייקין, משרדי בנק ההשקעות האמריקאי מורגן סטנלי ומשרדי בנק לאומי. ורק כדי להבין את המספרים: על-פי השומות החדשות שנשלחו לחברות, במקום תעריף ארנונה של 33 שקל למ"ר לשנה עבור שטחי החניה הן ישלמו כעת 328 שקל למ"ר חניה לשנה.

החברה לישראל, למשל, ששטחי החניה שלה הם כ‭360-‬ מ"ר ועד כה שילמה בגינם 11 אלף שקל לשנה, תשלם על-פי השומה החדשה 120 אלף שקל לשנה. סומך חייקין, שמחזיק בחניות רבות המתפרסות על פני ‭6,200‬ מ"ר ושילמה עד היום כ‭204-‬ אלף שקל לשנה, תספוג עלייה משמעותית ביותר שמסתכמת בשני מיליון שקל לשנה.

בבנק לאומי, שמשרדיו כוללים 120 מ"ר שטחי חניה, שילמו עד כה ‭3,900‬ שקל לשנה, וישלמו כעת 39 אלף שקל לשנה. על-פי הערכות, העירייה צפויה לשגר שומות חדשות לבנייני משרדים נוספים בעיר, ולגרוף לקופתה תשלומי ארנונה מנופחים בגין חניות. שינוי התעריף צפוי לגרור מחאה מצד בעלי העסקים המאיישים את בנייני המשרדים, ובראשם הבנקים, המשלמים את תעריף הארנונה הגבוה ביותר למ"ר.

ההיגיון העומד מאחורי פסקי הדין של העליון הוא שיש לסווג את כלל שטחיו של נכס מסוים בהתאם לסיווגו העיקרי אם הם משרתים את מטרתו העיקרית של העסק. במקרה של חניה, אם בעלי עסקים לא משתמשים בחניה שברשותם היא עומדת ריקה ולא זמינה לציבור הרחב.

עיריות נוספות כמו גבעתיים, רחובות ובת ים החלו במימוש פסק הדין, אלא שיישומו בתל-אביב כרוך בייקור המשמעותי ביותר של תעריפי הארנונה בגין החניות בעיר. לדברי עו"ד יצחק מיוחס, המתמחה בייצוג בעלי נכסים מול הרשויות המקומיות, "פסק דין של העליון קבע שחניה היא חלק בלתי נפרד מהנכס העיקרי וצריכה להיות מסווגת באותו סיווג. זו החלטה מרחיקת לכת ובעייתית, כי חניה היא לא שטח משרד".

"הפסיקה שניתנה בחיפה התייחסה למקרים של חניון שלא בתשלום, שאין לגביהם סיווג

בצו הארנונה, ואילו בתל-אביב קיים סיווג לחניון ללא תשלום. ההחלטה גם סותרת פסיקות לגבי שטח עיקרי של נכס ששונה לחלוטין משטח חניה, הנחשב לשטח שירות‭."‬ מיוחס הוסיף כי "מדובר בעלויות גבוהות מאוד בראש ובראשונה לבנקים, שהארנונה שלהם למ"ר היא ‭1,200‬ שקל, והם ללא ספק הראשונים שיגישו השגות לדרישה‭."‬

מעיריית תל-אביב נמסר: "פסיקת בית המשפט העליון קבעה כי עסק המשמש כמשרד - גם חנייתו תחויב בתעריף ארנונה של משרד. זאת להבדיל מסיווג שטחי חניה המשמשים את הציבור הרחב ומוגדרים כעסק של חניון. העירייה ערכה בדיקה של הנכסים וחיוביהם בארנונה ונוכחה לדעת כי קיימים נכסים המסווגים באופן שגוי. בעקבות זאת תוקנו השומות והותאמו לנדרש על-פי דין‭."‬

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים