"מועמדים מהשורה הראשונה לדירקטוריון בנק לאומי נפסלו"

ציפי סמט, דירקטורית בבנק ואחראית לרשימת המועמדים: "בנק הוא מוסד מסובך וכמות המועמדים הפוטנציאליים אינה גדולה". גורם מקורב למוסדיים: "לפי המגבלות החדשות, מי שעבר ליד גוף מוסדי - פסול"

מורן רייכמן | 18/6/2012 9:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"רבים מהאנשים המתאימים ביותר לכהונה בדירקטוריון בנק לאומי נפסלו על רקע המגבלות החדשות לבחירת דירקטורים? - כך אמרה אתמול ציפי סמט, דירקטורית חיצונית בבנק לאומי, ואחת מ-5 חברי ועדת ולנשטיין שאחראית להרכבת רשימת המועמדים לדירקטוריון הבנק.
דוד ברודט, יו
דוד ברודט, יו"ר לאומי. 5 דירקטורים חדשים תחתיו רענן כהן

אסיפת בעלי המניות תבחר ב-1 באוגוסט 5 חברים חדשים לדירקטוריון לאומי תחת היו"ר דוד ברודט. אתמול נודע כי המועד להגשת מועמדות לדירקטוריון הבנק נדחה, כך שהמועמדים יוכלו להגיש את מועמדותם עד יום רביעי ב-16:00, במקום המועד המקורי שפקע אתמול.

ועדת ולנשטיין, בראשות השופטת בדימוס שולמית ולנשטיין, תגיש ביום ראשון שלאחר מכן רשימה של 9 מועמדים ל-5 המקומות שעומדים לבחירה. נוסף לרשימת הוועדה יוכל כל בעל מניות בבנק שמחזיק לפחות 2.5% מהמניות להציג מועמד משלו.

גורם באחד הגופים המוסדיים ניסח את המצב הנוכחי בשפה קורקטית מעט פחות כשאמר לעסקים כי "כל מי שעבר ליד גוף מוסדי בשנתיים האחרונות פסול מלכהן בדירקטוריון הבנק. ברור כי בשיטה החדשה בנק ישראל הוא בעל הכוח בכל הנוגע לקביעת הדירקטורים, וביכולתו להטיל וטו על כל מועמד שלא יהיה לטעמו".
" ראינו עשרות מועמדים"

"בנק הוא מוסד מסובך ומורכב מאוד, ומלכתחילה כמות המועמדים הפוטנציאליים אינה גדולה", מסבירה סמט. "מועמדים רבים מהשורה הראשונה נפסלו בעקבות המגבלות". במסגרת תיקון מראני לחוק הבנקאות, המגבלות החדשות מונעות את המועמדות מכל מועמד שהיה לו קשר כלשהו לבעל מניות בבנק שמחזיק 2.5% או יותר בשנתיים האחרונות. לקטגוריה זו נופל כל מי שעבד בגוף כזה, שהחזיק מניות בו, שייעץ בעבורו או שהוא קרוב משפחה של אדם כזה. גם מי שקשור לנושא משרה בבנק או בתאגיד שבשליטת הבנק מנוע מכהונה בדירקטוריון.

לוועדת ולנשטיין הגיעו כמעט 100 פניות מאנשים שראו עצמם מועמדים. "ראיינו עשרות מועמדים, וצמצמנו את הרשימה כפי שנדרשנו", הוסיפה סמט.

מתוך 15 הדירקטורים בבנק לאומי יעמדו לבחירה מחדש חמישה - ציפי גל ים, פרופ? אריה גנס, דורון כהן, פרופ? אפרים צדקה וראובן אדלר. כל החמישה שמועמדים לבחירה מחדש רשאים להציע עצמם לכהונה נוספת, וככל הנראה גם עשו זאת, למעט גל

ים, שלעסקים נודע כי לא תציג את מועמדותה מחדש. לדברי גורם המכיר מקרוב את תהליך הבחירה, "צריך לקרות משהו קיצוני כדי שדירקטור מכהן לא ייבחר שוב ולמעשה יודח".

בחירת הדירקטורים החדשים ללאומי תיעשה לראשונה על-פי תיקון מראני לחוק הבנקאות, שהסדיר את התנהלותו של בנק ללא גרעין שליטה. כיום לאומי הוא הבנק היחיד שמתנהל באופן זה, אך הצפי הוא שבהמשך הדרך יתנהלו בנקים נוספים באופן דומה. לא ברור כמה מועמדים יוצעו מצד בעלי המניות בבנק.

שלמה אליהו, שמחזיק ב-9.6% ממניות הבנק, לא יציג מועמד, שכן הוא מחויב למכור את מניות לאומי לאור רכישתו את חברת מגדל ביטוח. דוד עזריאלי ואלפרד אקירוב, שמחזיקים ב-4.8% וב-3.1% בהתאמה , גם לא צפויים להציג מועמדים. כמו כן, הגופים המוסדיים שמחזיקים במניות רשאים להציע מועמדים. "אנחנו ממתינים להמלצתה של חברת הייעוץ אנטרופי", אמר גורם מוסדי. לדבריו, בנושא כה רגיש סביר שהמוסדיים יישמעו להמלצת החברה.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום בורסה ושוק ההון-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים