נשיא התאחדות התעשיינים: "המלצות ועדת קדמי מסוכנות"

צביקה אורן תקף את הוועדה ואמר כי "אכן הייתה עלייה במחירי המזון, אך הרווחיות של תעשיית המזון לא עלתה. הניסיון של ועדת קדמי להגביר את התערבות הממשלה בתעשיית המזון לא ישים ולא אפשרי. יש להוריד מע"מ כדי להוזיל מחירים"

nrg מעריב | 17/6/2012 12:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בכנס "המזון בעידן החדש" של איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים שמתקיים בכפר המכביה אמר צביקה אורן, נשיא התאחדות התעשיינים כי ההתאחדות מסכימה עם המסקנות אליהם הגיעה ועדת קדמי אך לא עם ההמלצות.
צביקה אורן. יש לעשות העדפה מתקנת למפעלים קטנים
צביקה אורן. יש לעשות העדפה מתקנת למפעלים קטנים צילום: ראובן קסטרו.

"אכן הייתה עלייה במחירי המזון אך הרווחיות של תעשיית המזון לא עלתה בשנים אלו. לעומת זאת, המלצותיה של וועדת קדמי הן בעיתיות ומסוכנות, אמר אורן.

אורן הסביר כי "הניסיון של וועדת קדמי להגביר את התערבות הממשלה בתוך תעשיית המזון לא ישים ולא אפשרי. הדרך היחידה והמהירה להוריד את מחירי המזון הינה להוריד את המע"מ על מוצרי המזון ולהשוות אותו למדינות ה-OECD.  אנו מסכימים כי לטובת התחרות בענף המזון יש לעשות למפעלים הקטנים העדפה מתקנת, אך חשוב לעשות את זה בצורה אחראית ושקולה ולא כפי שהמליצה ועדת קדמי למנוע מיזוגים של חברות מזון, דבר אשר יפגע בראש ובראשונה ביצרנים הקטנים".

גדי לסין יו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים ומנכ"ל קבוצת שטראוס קרא בכנס לראש הממשלה להוריד את המע"מ: "יוקר המחייה חשוב לכולנו בארץ. כשהמחירים גבוהים – הצרכנים קונים פחות ולכן, גם ליצרנים לא כדאי שהמחירים יהיו גבוהים".
גדי לסין.
גדי לסין. "מחירי המזון אינם גבוהים" יח''צ
לסין אמר כי "מחירי המזון בארץ אינם גבוהים בהשוואה לשאר העולם. הבאנו לכך סימוכין אך סירבו שוב ושוב להקשיב לנו ולפרסם את הנתונים. פתיחת הגבולות והורדת המכסים היא סיסמה נחמדה אך יש לבחון מה יהיו השלכותיה לטווח הארוך גם בהתייחס להורדת המחירים וכך גם לתעשיית המזון בישראל".  

ועדת קדמי: מחירי המזון בישראל גבוהים ב-20% ממדינות ה-OECD

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום צרכנות-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים