הסכם חדש יעביר 11% מפעילות חברת דן למפעילים נוספים
משרדי התחבורה והאוצר וחברת דן חתמו על הסכם להעברת 11% מפעילות דן למפעילים נוספים. בתמורה תקבל החברה 70 מיליון שקל. ההסכם משנה באופן דרמטי את פעילות החברה וצפוי להשפיע על שוק התחבורה הציבורית

אוטובוס דן. הסכם התחרות מגדיר לראשונה דרישות לעמידה ברמת שירות גבוהה
כמו כן, הסכם התחרות מגדיר לראשונה דרישות לעמידה ברמת שירות גבוהה, ומנגנוני בקרה של קנס- פרס על פעילות החברה. כמו כן הוגדרו מנגנוני דיווחים, עדכון הכנסה והוצאה, בקרה וקנסות ואופן השימוש במתקני התחבורה הציבורית.
בנוסף, על פי ההסכם, אשכול קווי דן באזור המרכז יחולק למספר אשכולות משנה שיאפשרו להערכת
משרד התחבורה לשפר את יכולת המדידה של השירות הניתן על ידי החברה. "אי עמידה במדדי השירות שנקבעו, באחד מאשכולות הקווים יאפשר למשרד התחבורה להעביר את האשכול לחברה אחרת", צוין.
חלוקת קווי דן לאשכולות נעשתה על בסיס גיאוגרפי תפעולי ומשך הפעלת כל אשכול קווים נקבעה לשש שנים. אופציית הארכת הזיכיון להפעלת הקווים בשלוש שנים נוספות מותנית בעמידה ברמת שירות.
דן לא תורשה להשתתף כלל במכרזי התחבורה הציבורית וחברות בנות שלה יוכלו להשתתף במכרזים המתפרסמים מחוץ לאזור המרכז בלבד עד שנת 2020. על פי ההסכם, דן גם לא תוכל להשתתף במכרז ה- BRT (מכרזי האוטובוסים רבי הקיבולת) שיתפרסמו באזור השרון.
שר התשתיות והתחבורה, ישראל כץ, התייחס להסכם החדש ואמר: "ההסכם משפר את יכולת הפיקוח של משרד התחבורה על הפעילות דן ומגדיר באופן ברור ומדויק דרישות לעמידה ברמת שירות גבוהה".