התעשיינים מתנגדים לתכנית החירום של רשות החשמל
לפי התוכנית, המפעלים ישלמו במהלך חודשי הקיץ פי ארבעה מתעריף החשמל הנוכחי, ובתקופות של מחסור בחשמל במשק העולה ישלמו אף פי שבעה. גורמים בתעשייה: "זהו מס על המפעלים"

מפעל תעשייתי. הממשלה תכניס את הכסף שייגבה לכיס ראובן קסטרו
התנגדותם של התעשיינים לתוכנית של רשות החשמל מתמקדת בהסדר "פסגה מנדטורית" שמקדמת הרשות בשימוע ציבורי בימים אלה. במסגרת הסדר החירום מבקשת רשות החשמל לקבוע כי התעשיינים ישלמו תעריף של 4 שקלים לקוט"ש בשעות השיא - כמעט פי ארבעה מהתעריף שהם משלמים כיום (1.05 שקלים לקוט"ש) - וזאת אם סך המחסור בחשמל במשק יהיה נמוך מ-300 מגה-ואט. אם המחסור בחשמל במשק יהיה גבוה מ-300 מגה-ואט, ישלמו התעשיינים תעריף של 7 שקלים לקוט"ש.
ואולם, בענף התעשייה נשמעת ביקורת חריפה על ההסדר החדש. אורן הרמבם, מנהל המחלקה לכלכלת עסקים בהתאחדות התעשיינים, מסר כי "מדובר בהעלאת תעריף החשמל לצרכנים הבינוניים והגדולים לעד פי שבעה מהתעריף הרגיל. מי שייפגע מהצעה זו הוא דווקא המגזר התעשייתי, אשר תורם בצורה המשמעותית ביותר למאמץ של המשק להתמודד עם המחסור בחשמל באמצעות הצטרפות של מפעלים רבים להסדרים הוולנטריים של הרשות לחשמל ובאמצעות הסטת הצריכה לשעות השפל".
הרמבם העריך עוד כי "בעקבות הפעלת ההסדר תוספת העלות השנתית לצרכן חשמל בינוני בתעשייה עלולה להגיע
לכחצי מיליון שקל בשנה בתקופה שבה תעריפי החשמל זינקו ב-25%. עם כל ההבנה למצוקת משק החשמל אנו סבורים שלפני הפעלת הסדר זה יש לנקוט את הצעדים שהצענו למשרד האנרגיה ולרשות החשמל, הכוללים בין היתר את שיפור הסדרי ניהול הביקוש הקיימים".
גורם בכיר בתעשייה מתח אף הוא ביקורת על ההסדר ואמר כי "מדובר בהסדר שלא מקנה לנו, התעשיינים, זכות בחירה. פשוט נקבע שיגבו יותר, הרבה יותר, על החשמל, ובפועל מדובר בהטלת מס נוסף על המפעלים. אם מביאים בחשבון את כל המפעלים מדובר במיליונים רבים, והרי מה הממשלה תעשה בכסף הזה? היא לא תייצר בו חשמל, אלא תכניס אותו לכיס".
מרשות החשמל נמסר בתגובה: "רשות החשמל אישרה מספר רב של הסדרים, ואלה ישמשו ככלי עזר להתמודדות עם אירועי מחסור בחשמל בקיץ הקרוב. הירתמות ציבור הצרכנים והתעשיינים לסיוע בהפחתת הביקושים לחשמל בשעות השיא חיונית כיום במיוחד לנוכח המחסור בגז טבעי והחשש החמור ממחסור בחשמל. הסדר'פסגה ניידת מנדטורית' נועד למקרים קיצוניים שבהם כלו כל הקצים והאפשרות היחידה שנותרה למינהל המערכת הינה ניתוק הצרכנים מרשת החשמל.
"כדי למנוע ניתוק שכזה, אשר יגרום לפגיעה חמורה הרבה יותר בכלל המשק, קבעה רשות החשמל כי ההסדר יופעל רק במקרים קיצוניים ולתקופות קצובות. רשות החשמל משוכנעת כי בראייה רחבה הסדר זה משרת את כלל צרכני החשמל בישראל ואת התעשיינים בפרט, אשר צריכתם מהווה 60% מצריכת החשמל בישראל".