שווי נכסי הקרקעות של המדינה: 303 מיליארד שקלים על פני 16 מיליון דונם
בדוחות הכספיים של ממשלת ישראל לשנת 2011 מפרסמת החשכ"ל לראשונה את שווי נכסי תמלוגי הגז והנפט וכן את נכסי הקרקעות. עם זאת, מדובר בחישוב שאינו כולל את שווי הבניינים המצויים על גבי הקרקע ואת שוויין של קרקעות בסיסיים צבאיים במרכז הארץ שצפויים להתפנות לאזור עיר הבהד"ים - כדוגמת צריפין

קריית הממשלה בתל אביב חן גלילי
לאחר הוספת כספי ההיטלים והמיסים אותם צפויה המדינה להפיק מהכנסות אותן חברות מגיע הסכום
ללמעלה מ-20 מיליארד שקלים - למעלה מפעם וחצי תקציב ההשכלה הגבוהה, אלא שגם סכום זה
הוא הערכת חסר בלבד, וזאת כיוון ששדה לוייתן, שהינו שדה הגז הגדול ביותר שנמצא אל מול חופי ישראל נותר בשלב זה מחוץ למשוואה, למרות שלהערכת גורמים באוצר הוא יכול בקלות לשלש את סכום התמלוגים.
סך הכנסות הממשלה עמדו על 364 מיליארד שקלים
הערכה נוספת קשורה לקרקעות שבידיה המדינה. על פי הערכות החשב הכללי, שווי הקרקעות של ישראל עומד על כ-303 מיליארד שקלים, הכוללים את 16 מיליוני הדונמים בבעלות מנהל מקרקעי ישראל, אשר נשלטים על ידי המדינה ולא על ידי בעלים פרטיים. למרות שמדובר על פניו בסכום משמעותי, הרי שזהו סכום חסר, הנובע מהערכות השמרניות של כללי החשבונאות.
כך למשל, לא נחשבים בחישוב שווי הבניינים המצויים על גבי הקרקע, וכן, שוויין של קרקעות בסיסיים צבאיים במרכז הארץ הצפויים להתפנות לאזור עיר הבהד"ים - כדוגמת
צריפין, אינם מוערכים על פי פוטנציאל הפיתוח שלהם למגורים, אלא תחת הכותרת "תשתית לאומית", מה שמוריד את השווי שלהם בספרים, בכמה וכמה מכפילים.
במסגרת הדו"חות אוחדו אל הדו"ח הכספי של הממשלה למעלה מ-150 ישויות שונות - חברות ממשלתיות, ויחידות סמך - אשר שייכות ומצויות תחת כנפיה. סך הכנסות הממשלה על כל זרועותיה עמדו על 364 מיליארד שקלים, הכנסות הממשלה ממיסים ואגרות נאמדו ב-265 מיליארד שקלים, והוצאותיה על זרועותיה, תמיכותיה, הקצבאות והעברות על כ-200 מיליארד שקלים.