השכר בחברות ממשלתיות גבוה ב-86% מבחברות פרטיות
מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי גם בחברות הפיננסיות יש פערים ניכרים: בין הבנקים לבין חברות הביטוח נרשם הפרש של 44% בשכר הממוצע. משרד האוצר: "הפער מופרז ואינו מוצדק, שכר הבכירים הגבוה מאוד בבנקים מושך את הממוצע מעלה"
גם בתוך שתי הקבוצות העיקריות במשק - חברות פיננסיות וחברות לא פיננסיות - ישנם פערים: השכר הממוצע בכל המגזר הפיננסי הוא 15.6 אלף שקל, אולם עובדי הבנקים מקבלים 18.2 אלף שקל, עובדים בחברות ביטוח ובקופות גמל משתכרים 12.7 אלף שקל, ואנשי השירותים הפיננסיים הנלווים זוכים רק 10.1 אלף שקל. לפיכך שכר העובדים בבנקים גבוה ב-44% משכר העובדים בחברות ביטוח ובקופות גמל וב-80% משכר העובדים בשירותים פיננסיים נלווים.
מגזר החברות הלא פיננסיות מציג גם הוא פערי שכר גדולים: השכר של 113 אלף עובדים בחברות ממשלתיות גבוה ב-86% מזה של 1.8 מיליון עובדים בחברות פרטיות ושל 60 אלף בקואופרטיבים. השכר במגזר זה מגיע ל-16.4 אלף בחברות ממשלתיות ול-8.8 אלף בחברות פרטיות ובקואופרטיבים.

במשרד האוצר מסבירים כי הגורם לשוני הוא בעיקר פערים היסטוריים שנוצרו במהלך השנים בין קבוצות עובדים במשק. "הסכמי עבודה היסטוריים העניקו תנאים טובים יותר לעובדי הבנקים והפיננסים", מסבירים באוצר, "שוק העבודה בישראל קשיח מאוד ואינו פתוח לשינויים בפערי השכר בין המגזרים השונים".
במגזר הפיננסי נוטים להעניק שכר גבוה מאוד לבכירי הבנקים, אשר מעלה את השכר הממוצע. "השכר בבנקים גבוה באופן מסורתי מזה הקיים בחברות ביטוח ובקופות גמל, אולם הפער ביניהם מופרז ואינו מוצדק. זה לא אומר שבבנקים אין עובדים זוטרים בשכר נמוך, אבל שכר הבכירים הגבוה מאוד בהם מושך את הממוצע מעלה".
גורמים פוליטיים מדגישים כי "מובן ששכר הבכירים בחברות ממשלתיות גדולות כמו חברת החשמל וחברות הנמלים מעלה את השכר הממוצע ביחס לשוק הפרטי. גם ועדי העובדים החזקים והמיליטנטיים בחברות הממשלתיות מונעים שחיקת שכר ואת צמצום הפער מול החברות הפרטיות. במציאות הפוליטית והארגונית
עוד הם מציינים כי "השפעת שכר הבכירים בחברות ממשלתיות על השכר הממוצע בהן גבוהה בהרבה מנתון זה בחברות פרטיות עקב מספר העובדים הנמוך: בחברות ממשלתיות יש 113 אלף עובדים בלבד, לעומת 1.8 מיליון עובדים בחברות פרטיות".
בארגונים הכלכליים מסבירים כי המגזר הפרטי סובל מאוד מההאטה הכלכלית במשק ומהפגיעה בייצוא עקב משבר החוב האירופי. קשיים והפסדים אלה באים לידי ביטוי בקיצוצים בתנאי השכר בחברות פרטיות, בעיקר אלה המייצאות. מנגד, השכר בבנקים שומר על רמה גבוהה, כמעט ללא קשר לתוצאות העסקיות או למצב המשק.
גם נגיד בנק ישראל סטנלי פישר מודאג משכר הבכירים הגבוה בבנקים ובחברות ציבוריות, אולם הוא מסתייג מהתערבות חיצונית. הנגיד סבור כי יש לקיים דיונים בנושא ולהגיע להחליט על הפחתות שכר באמצעות הדירקטוריונים של החברות ובהתאם לפרמטרים של כל חברה וחברה.