נפרדים מהש"ח: בקרוב יוחלף שמו של המטבע הישראלי

בנק ישראל החליט ש"השקל החדש", אשר נכנס לשימוש בשנת 1985, כבר הפך מיושן ויש להחליפו; המטבע יישאר, אבל השם ישתנה; המשמעות: ייצור של מטבעות חדשים, שינוי חוזים, תוכנות וטפסים

יהודה שרוני | 31/1/2012 8:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לא עוד "שקל חדש". בנק ישראל, באישור הנגיד סטנלי פישר, החליט להחליף את שמו הרשמי של מטבע השקל שנקבע בשנת 1985 מפני שהפך מיושן, ולהחליפו בצעד שעלותו מוערכת בעשרות מיליוני שקלים. כעת הם מחפשים שם חדש למטבע הישראלי שייכנס לשימוש עוד השנה. אחת ההצעות היא "שקל ישראלי".

לשינוי שמו של המטבע, שנראה לכאורה סמלי, יהיו השלכות מרחיקות לכת. הצעד יצריך השקעה של עשרות מיליוני שקלים בשינוי מאות אלפי טפסים, חוזים, תוכנות מחשב ותוכניות אחרות.
מדובר בכל החוזים להלוואות משכנתא ולהלוואות אחרות שנחתמו מול המערכת הבנקאית.
השינוי יחייב גם להתאים את פעילות הכספומטים למטבע החדש, ולשנות חוזי הביטוח, ובכלל זה ביטוחי חיים, דירות, בריאות ומשכנתא.

הבנקים יצטרכו לשנות את השם גם מול הגופים הפיננסיים הבינלאומיים שעמם הם פועלים. אלו נהגו עד היום לכנות את השקל NIS) NEW ISRAELI SHEQEL). גם בתי השקעות ותאגידים פיננסיים נוספים יצטרכו לשנות את ההסכמים ולהחליף את השם "שקל חדש" בשם המטבע החדש שיקבע.

זו לא הפעם הראשונה שהשקל משנה את שמו. בתחילת דרכו החליף השקל (הישן) את הלירה הישראלית. בעקבות ההיפר-אינפלציה שהייתה בתחילת שנות ה-80 והפעלת תוכנית הייצוב הוחלט בשנת 1985 על מחיקת שלושה אפסים מערך המטבע, וכך נולד לעולם השקל החדש.

החלפת השם התקבלה כחלק מהחלטות בנק ישראל על שינוי סדרת השטרות והדמויות המוטבעות עליהם, ובהן שינוי גודל השטרות, כפי שמתוכנן על ידי בנק ישראל, צעד אשר יחייב התאמה מחודשת של מוני השטרות, מכשירי ההפקדה האוטומטיים, הקוראים האופטיים ועוד.
נאור רהב
שקל. כבר לא ''חדש'' נאור רהב
"שקל ישראלי"?

עדיין לא ברור אם במועד שינוי המטבע הישראלי יהיה צורך להזמין את הלקוחות הרבים לסניפי הבנקים כדי לחתום מחדש על הטפסים או שמא הם יעודכנו באופן אוטומטי.

הדיונים על החלפת המטבע מתקיימים זה מספר שבועות, וההחלטה הסופית התקבלה רק לפני ימים אחדים. במערכת הפיננסית הביעו תמיהה על כך שדווקא בימים של האטה כלכלית ייאלצו הבנקים וחברות

הביטוח להשקיע עשרות מיליוני שקלים בהתאמת החוזים והטפסים לשם החדש.

בתגובה לפניית מעריב אישר דובר בנק ישראל כי הבנקים אכן הונחו לאפשרות של החלפת שם המטבע הישראלי. לדבריו, לבנקים נאמר שבעקבות החלפת שטרות הכסף יוחלף השם "שקל חדש" בשם אחר כמו "שקל ישראלי", אולם ההחלטה הסופית בעניין השם למטבע החדש עדיין לא נקבעה.

> יש לכם רעיון לשם חדש עבור השקל?

בואו להמשיך לדבר על זה ב-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים