אייס דיפו הגישה בקשה להקפאת הליכים

החברה שנשלטת על ידי משה גאון וזבידה שלמה נמצאת בקשיים כבר מספר שנים; תכנית ההבראה וההזרמות הרבות שנועדו להחיות את החברה לא הועילו, וכעת הגישה אייס בקשה להקפאת הליכים

יעל פטר ואלפי שאולי | 17/1/2012 15:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: אייס דיפו
חברת אייס דיפו הודיעה היום (ג') כי דירקטוריון החברה החליט להגיש בקשה להקפאת הליכים נגד החברה וחברת הבת "אייס קנה ובנה". לדבריה, "ההחלטה התקבלה לאחר מאמצים ופעולות רבות למציאת פתרונות חלופיים, ונועד במטרה לנסות להגן על החברה, חברת הבת ועל רשתות אייס, אוטודיפו ונכסיהן, כמתחייב לטובת הנושים ובעלי המניות".

אייס אשר מוחזקת על ידי משה גאון (באמצעות גאון סחר – 44.8%) וזבידה שלמה (44.8%) נמצאת כבר זמן רב בקשיים פיננסים. ההפסדים התפעוליים שרשמה החברה החלו כבר משנת 2010. לפני מספר חודשים אייס הודיעה כי כחלק מהתייעלות ותכנית הבראה היא מתכוונת לסגור סניפים שהסבו לה הפסדים ולצמצם שטחי מסחר עודפים.

בנוסף, לפני כחודשיים הודיעה כי בעלת השליטה, חברת גאון סחר, תזרים לאייס הלוואה בסכום של 20 מיליון שקל לצורכי תזרים המזומנים, כאשר מחצית מהסכום, כ-10 מיליון שקל, יעמדו לרשות החברה עד סוף החודש הנוכחי. ההלוואה נשאה ריבית נטולת סיכון (ריבית של אג"ח ממשלתי מסוג מק"מ). את הכסף הזרים בעל השליטה בהתבסס על חישובי הסכום הדרוש לה כדי לאזן את תזרים המזומנים החזוי עבור השנתיים הקרובות, וכן כדי להעלות את האמון בחברה, בעת בקשת אשראי.

גאון החליט אף להזרים אל החברה סכום נוסף של כ-11.8 מיליון שקל בתמורה להקצאת מניות, וכמו כן 9 מיליון שקל שהועמדו כערבות למערכת הבנקאית שהעמידה אשראי לאייס. סכום נוסף של 10 מיליון שקל הועמד עד סוף ינואר כהלוואת בעלים נחותה לאשראי הבנקאי.

מתוך דוחות החברה לרבעון השלישי של 2010, עולה כי החברה רשמה עלייה בהפסד התפעולי מ-9.8 מיליון שקל ל-21.5 מיליון שקל ב-9 החודשים הראשונים של 2011, ואילו ההפסד הנקי של אייס אף הוא העמיק מ-14 מיליון שקל לכ-39.9 מיליון שקל בתקופה.

דירוגה של אייס ירד לפני מספר חודשים מ-BBB ל-CC עם תחזית שלילית. חברת הדירוג S&P מעלות, שסקרה את פעילות החברה רשמה כי בין היתר, "חילופים תדירים של הדרג המנהל מובילים להעדר תכנית אסטרטגית מוגדרת בשלב קריטי זה". עוד ציינו, "נזילות חלשה והפרת התניות פיננסיות מול הבנקים יקשו על החברה לגלגל את חובותיה". כמו כן ציינה הסוכנות את ההשפעה השלילית של מאפייני הענף על ביצועיה התפעוליים של החברה שבוודאי אינם תורמים למצבה, ולבסוף ציינה, "תחזית הדירוג השלילית משקפת את חששותינו מכשל פירעון בששת החודשים הבאים".
צילום: אלכס רוזקובסקי
סניף רשת אייס צילום: אלכס רוזקובסקי
"המצוקה מקשה על מיצוי הליכי המכירה"

בבקשה שהגישה היום חברת אייס, הדגישו עו"ד גיא גיסין, פרקליטה החברה, כי פעילותה של אוטו דיפו שלובה בתוך פעילות אייס וכך גם כל נכסיה. הפרדה של הבקשות שתתנהל מול כל חברה בנפרד, לטענתו, תפגע באוטו דיפו כך שהנכס היחיד שייוותר לה יהיה שלדה הבורסאי שוויו הינו מספר מיליוני שקלים בודדים בלבד.

לפי הבקשה, חלה התדרדרות בהיקפי המכירות של הרשת ביחס לתכנית העבודה המקורית שלהן לחודשים דצמבר ינואר ולפיכך נקלעו המבקשות למצוקה תזרימית אשר החריפה במהלך הימים האחרונים. "מובהר כי מצוקתה התזרימית של הרשת מקשה מאד על מיצוי הליכי המכירה ללא חסות בית המשפט הנכבד – וזאת באופן אשר עלול אף להוביל להחזרת צ'קים מחשבונות המבקשות כבר בימים הקרובים. ללא צו הקפאת הליכים יחוסל כמעט לחלוטין הסיכוי למכור את המבקשות כעסק חי", הוסיפו וטענו החברות בבקשה.

עוד אמרו כי "קיים בהחלט סיכוי גבוה להשיב את המבקשות (אוטו דיפו ואייס – א.ש.)  לפסי פעילות תקינים, ולכן, מדובר במקרה שבו נכון וראוי ליתן למבקשות את 'פסק הזמן' האמור הנדרש לצורך התאוששותן מהמשבר התזרימי אליו נקלעו באמצעות צו שיקפיא את ההליכים נגדן, יאפשר להן לייצב את פעילותן, ובמקביל יאפשר למבקשות לנקוט בכל הפעילויות הנדרשות על מנת למכור את החברות ו/או את פעילותן ונכסיהן לגורם חיצוני אשר יזרים הון לצורך הבראתן וזאת במסגרת ביצוע הסדר לנושי המבקשות".

"הדחיפות

בהגשת הבקשה חיונית וקרדינלית לאור העדר מסגרת אשראי למבקשות והחשש מפני "שטף" של תביעות והחזרות של צ'קים כאמור ובעיקר לנוכח החשש מפני חילוט ערבויות שניתנו על ידי המבקשות בשווי של כ-19.5 מיליון שקל, בנוסף למבקשות. חשש ממשי מפני הגשת בקשה להעמדת חוב החברה לבעלי אגרות החוב בסך של כ–70 מיליון שקל נטו (סך כל אגרות החוב עומדות על 85 מיליון שקל. החברה מחזיקה כ-15% מאגרות החוב) לפרעון מיידי".
 
עוד עולה מן הבקשה כי החברות מעסיקות 1,250 עובדים שמתוכם 1,130 עובדי סניפים, 80 עובדי מטה ו- 40 עובדי מפעל. התחייבויות החברות לנושיה עומדים על 452 מיליון שקל (144 מיליון של אוטו דיפו ו-308 מיליון של אייס). בין היתר חייבות החברות לבנק הפועלים 28 מיליון שקל ולבנק לאומי ובנק הבינלאומי 18 מיליון שקל לכל אחד. נכסי חברת אוטו דיפו עומדים על מעל 42 מיליון שקל ונכסי אייס עומדים על מעל 250 מיליון שקל.

הנהלת רשת אייס אוטו דיפו מסרה בתגובה לבקשתה לפירוק: "לצערנו הרב על אף כל הניסיונות לשקם את פעילות החברה, עקב הנסיבות המפורטות בבקשה להקפאת התהליכים אנו נאלצים לפעול בדרך זו בכדי להבטיח את המשך קיומה של הרשת ואת המשך פרנסתם של 1250 עובדיה. דירקטוריון אייס  פעל בימים האחרונים ללא לאות בכדי למנוע מהלך זה, אך לצערנו ניסיונות אלו לא צלחו. הנימוקים להקפאת ההליכים מפורטים באופן ברור בבקשה".

בואו להמשיך לדבר על זה ב-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים