"30% מהגנים הפרטיים בישראל בסכנת סגירה"
קרן איוס, יו"ר איגוד גני הילדים הפרטיים, מתנגדת להחלטה להעניק חינוך חינם מגיל 3: "הורה חכם יביא בחשבון ששנת חייו הרביעית של הילד משמעותית להתפתחותו, ולא ישלח אותו לקורס הישרדות בגן ציבורי"
איוס חוששת מפני הרס המסגרות הפרטיות. על מנת למנוע זאת היא ממליצה על מהלך שונה: "הממשלה צריכה לחלק שוברי תשלום (ואוצ'רים) יחודיים בעבור בחירת גן ושההורים יחליטו לאן לשלוח את הילד. זה פתרון טוב הרבה יותר מסבסוד ישיר לגנים הציבוריים. ככה נותנים להורים לבחור בין גישות חינוכיות ומסגרות שונות. מנגד, ההורה מקבל את גם את הטבת החינוך החינמי שהמחוקק רצה להעניק לו מלכתחילה".
בגן הפרטי שאיוס מנהלת כ-25 ילדים שהוריהם משלמים
2,200 שקל בחודש. לשם השוואה, בגן ציבורי משלמים כ-800 שקל . כאמור, החלטת הממשלה המדוברת תהפוך את הלימודים בגנים הציבוריים לחינמיים ומי שיפגע מכך מטבע הדברים הם הגנים הפרטיים. "אנחנו כגננות שמחות מאוד שמדינת ישראל האזינה לזעקת העם שהחינוך הוא באמת הנטל הכבד ביותר המוטל על כתפיו", מסבירה איוס, "אבל ישראל היא גם מדינה מערבית שנותנת לעסקים לפרוח. ההחלטה הזאת מחסלת
30% מענף הגנים הפרטיים. מעתה רובם יתמקדו בגילים נמוכים יותר של עד שנתיים ו-8 חודשים".
איוס מוסיפה כי "בגנים הציבוריים יש יחס של גננת וסייעת על 35 ילדים, ואילו בגנים הפרטיים היחס הוא מבוגר אחד על כל 6 ילדים. נוסף לכך, שעות הפעילות של הגנים העירוניים הם מ-7:00 עד 14:00, ואילו בגנים הפרטיים הצהרון כבר כלול במחיר, ככה שסדר היום נמשך עד 17:00".
טוענים נגד חלק מהגנים הפרטיים שהם חאפרים.
"כל זמן שלא עבר חוק הפיקוח על מעונות יום ומסגרות לפעוטות, היעדר הפיקוח גורם להורים לחשוש ולבחור בגנים הציבוריים למרות איכות הגנים הפרטיים בדרך כלל".
את לא חוששת שהשינוי המוצע ישפיע לרעה גם על הגן שלך?
"ל-12 מתוך 25 הילדים שנמצאים בגן יש אפשרות לעבור לגן ציבורי בשנה הבאה, אבל אף שההורים יכולים לקבל בעקבות החוק גן חינם, אף אחד לא מתכוון לממש את ההטבה. יש דברים שכסף לא יכול לקנות ומדיניות ממשלתית לא מסוגלת לקלקל".

גן ילדים. הגנים הפרטיים ייפגעו (למצולמים אין קשר לכתבה)
רענן כהן
