רפא"ל והקיבוצים מצטרפים למאבק נגד מתקן קליטת הגז בצפון
ועד עובדי רפא"ל והתנועה היקבוצית הודיעו כי יתמכו במאבק תושבי אזור עכו וכפר מסריק נגד התכנית; "ועדי רפא"ל הגיעו למסקנה שמפעלי הגז מסכנים את שלום העובדים ואת תושבי האזור כולו"
"ועדי רפא"ל הגיעו למסקנה שמפעלי הגז מסכנים את שלום העובדים ואת תושבי האזור כולו. אנחנו נהיה שותפים מלאים לכל המהלכים בתיאום עם מטה המאבק. ועדי רפא"ל רואים בחומרה את הכוונה למקם מפעל לטיפול בגז בכפר מסריק או בעכו או בתש"ן. מינינו נציג מטעם רפא"ל שיפעל במטה המאבק", אמר זוקמן.
ההחלטה להקים מתקן לקליטת גז כבר בוטלה בעבר, בעקבות מאבקם החריף של תושבי המועצה האזורית חוף הכרמל, שהתנגדו להצבת המתקן באזורם. מתקן קליטת הגז אמור לקלוט את הגז הטבעי מהקידוחים העתידיים מול חופי ישראל – בעיקר מתמר ולוויתן. לפי שעה, טרם התקבלה החלטה באשר למיקומו של המתקן, אולם משרד האנרגיה והמים דורש להקימו בצפון – בשל מיקומם של מאגרי הגז וכן על מנת להבטיח כי לא כל נקודות הקליטה ימוקמו בדרום, מה שיפגע באמינות האספקה של משק האנרגיה.
בין האתרים המסומנים כיום על ידי צוות ההיגוי של התוכנית, קיימים בין השאר גם
אתרים אפשריים בעכו (בשטח מפעל פרוטרום לשעבר), באזור קיבוץ כפר מסריק וקיבוץ עין המפרץ וכן באזור תש"ן במפרץ חיפה.
למאבק כנגד הכוונה להקים מתקן קליטת גז באזור זה הצטרף לאחרונה גם מזכיר התנועה הקיבוצית, זאב (ולוולה) שור, שהצהיר על התנגדותו להקמת מפעל הגז בסמוך לקיבוצים כפר מסריק ועין המפרץ.
בפגישה שנערכה בשבוע שעבר בין ראש מטה המאבק, עידו סוקר, ומזכיר התנועה הקיבוצית ולוולה שור אמר שור בסיום הפגישה: "השיקול הכספי לא עומד מול קיום של קיבוץ. לא ניתן יד להקמת מפעלי גז יבשתיים בסמיכות למגורי תושבים ונאבק בנושא הזה בכל האמצעים. לא נאפשר למה שקרה בבלגיה שיקרה אצלנו. נפעל לכך שהטיפול בגז יעשה בים".
תומר רונא דובר המטה וחבר כפר מסריק ציין כי "גופים אלו מהווים כוח משמעותי ויתרמו רבות למאבק. אנו במטה רואים ברפא"ל טייקון, ממש כמו אלו שאנו נלחמים נגדם. שיתוף הפעולה עם רפא"ל מוסיף לנו הרבה כוח ואפשרות להשפיע על מקבלי ההחלטות להקים את מפעלי הגז לים בכל חלקי הארץ ולא רק בגליל המערבי.
המאבק הוא על ביטחון חיינו, הניסיון של המדינה יחד עם תשובה ושותפיו להקים את מתקני הגז בחוף, נובעים אך ורק מאינטרסים כלכליים של חיסכון כספי על חשבון בריאות וחיי התושבים.
בואו להמשיך לדבר על זה ב-
