גיל הפרישה לנשים יעלה - בתמורה להטבות לקרנות
ח"כ כץ דורש פיצוי בגין הפגיעה בזכויות הנשים ששינסקי: יש ליטול את הטיפול בנושאים מקצועיים מידי הפוליטיקאים
הדבר ייעשה באמצעות הגדלת ההקצאה של אג"ח המיועדות לחוסכים לטווח ארוך (ששיעורה כיום הוא 30% מהיקף החיסכון). הכוונה היא להעלות את מכסת איגרות החוב המיועדות, אשר נושאות תשואה קבועה, ל-40%-50% מתיק הנכסים.
אפשרות נוספת העומדת על הפרק היא הגבלת גובה דמי הניהול המשולמים לגופי הניהול הפנסיוניים.
בתחילת 2012 גיל הפרישה לנשים צפוי לעלות ל-64 באופן אוטומטי. הכנסת כבר אישרה בקריאה ראשונה את הצעתו של ח"כ כץ להקפיא את גיל הפרישה, והוא מכין את ההצעה לקריאה שנייה. בהצעה של כץ תומכים שדולת הנשים בכנסת בראשות שרת התרבות והספורט לימור לבנת וחברי כנסת נוספים.
אתמול קיימה הוועדה דיון בהשתתפות נציגי אגף שוק ההון באוצר וכמה מומחים, ובהם פרופ' איתן ששינסקי ופרופ' אפרים צדקה. פרופ' צדקה אמר כי "המציאות חזקה מכל החוקים ובסופו של דבר לא יהיה מנוס מהעלאת גיל הפרישה. מוטב שנפעל כבר כעת לטיפול בבעיה, שכן בעתיד היא עלולה לגבות מאיתנו מחיר גבוה".
"סומכים על עצמנו"
פרופ' ששינסקי העלה את חמתו של ח"כ כץ בהמלצתו להעביר את הטיפול בנושאים מקצועיים כמו גיל הפרישה לנשים לאנשי מקצוע ולא לפוליטיקאים. יו"ר הוועדה הטיח בו: "כשאנחנו דנים בזכות להזדקן בכבוד אני לוקח את כל האחריות לנושא לידיים שלי. עם כל הכבוד לאנשי המקצוע, בעניין זה אנחנו סומכים על עצמנו בלבד".
גם אם יוחלט להעלות את גיל הפרישה נראה כי ההחלטה תיושם לאורך כמה שנים (ככל הנראה 10
שנים לכל היותר) ולא באופן מיידי. השארת גיל הפרישה לנשים על כנו תגדיל את הגירעונות האקטואריים של קרנות הפנסיה הוותיקות ב-4 מיליארד שקל, ובמקרה זה ייאלץ האוצר לממן את הכסף החסר מתקציב המדינה.
בתגובה לפניית עסקים מסר ח"כ כץ: "אנחנו דנים עם האוצר בכמה חלופות להעלאת גיל הפרישה. אם לא תחול התקדמות, תושלם הצעת החוק עד 31 בדצמבר כדי שההעלאה לא תיכנס לתוקף באופן אוטומטי".
בואו להמשיך לדבר על זה ב-
