"חברות התוכן צריכות להסתכן ולהפיץ סדרות גם בדרך חברתית"

הנרי בנט, מנכ"ל חברת App-Play, מסמן את הטרנד החדש: טלוויזיה חברתית; דרך פייסבוק או דרך הסלולר, מיליוני משתמשים ישתפו זה עם זה את חווית הצפייה; "השיח החברתי גובר, הבאזז סביב התוכנית מתעצם וספקיות התוכן יכולות להרוויח חשיפה גדולה יותר", מבטיח בנט

חן אידן | 13/11/2011 18:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
טלוויזיה חברתית, מונח ערטילאי למדי שנזרק לאוויר לעתים תכופות יותר ויותר בתקופה האחרונה, היא הטרנד החדש שיכבוש את המדיה החברתית - כך לפחות מקווה הנרי בנט, מנכ"ל App-Play, חברה המתמחה בטלוויזיה חברתית ומפתחת מוצרים עבור ספקיות התכנים עצמן.

"טלוויזיה חברתית היא בעצם שיתוף חוויית הצפייה עם אחרים. יש מעורבות גדולה יותר של הצופים, הם נחשפים למידע מעניין ורלוונטי שלא היו יכולים להגיע אליו בעצמם", אומר בנט, שיופיע השבוע בכנס סלקום מדיה וידבר על צפייה חברתית, כיצד המשתמשים מיישמים זאת כיום ולאן הנושא עוד יכול להתפתח.

הרעיון פשוט: כפי שאנו משתפים כיום את חברינו במה שאנחנו עושים ובמה שאנחנו חושבים באמצעות פייסבוק ו טוויטר, כך נשתף אותם גם בתוכניות שבהן אנו צופים בטלוויזיה. המטרה גם היא פשוטה: להרחיב ולגוון את חוויית הצפייה ולהפוך אותה לחברתית יותר, ובו בזמן להעניק למפיצי התוכן מודל כלכלי חדש.

כל צופה שמשתף את חוויית הצפייה, מביע את דעתו או אפילו מעיר על הלבוש של המנחה באמצעות סטטוס בפייסבוק - תורם ליצירת טלוויזיה חברתית מבלי שהוא בכלל מודע לכך. אבל כעת מתחילות חברות שונות לנצל את המגמה ולפתח מוצרים ייעודיים לנושא, שאמורים לנצל את הנטייה הטבעית כל כך: לרכל עם אחרים על מה שראינו אתמול בטלוויזיה.
שאלונים ואפליקציות

"מאז ומתמיד היה הקשר חברתי לצפייה בטלוויזיה, גם אם הוא נעשה כמה ימים לאחר השידור המקורי סביב מתקן המים המשרדי או אפילו בעת עמידה בתור בבנק. לאנשים יש צורך לשתף את מחשבותיהם והתרשמותם מתוכניות שונות, להעביר ביקורת על המשתתפים בה ואפילו לשמוע את חוות דעתם של אחרים", מסביר בנט.

אילו מוצרי טלוויזיה חברתיים קיימים כיום?
"בתקופה האחרונה ניתן לראות מגוון אפליקציות שמנסות לתפוס את הנישה החברתית: שאלון טריוויה שהצופים עונים עליו בעזרת הסמארטפון שלהם בעת צפייה בפרק מסוים; חיבור ישיר לדף הפייסבוק של התוכנית המיועד לכתיבת הערות והודעות בנוגע לסצנות; או שימוש באפליקציות שבעזרתן ניתן להודיע לכל חבריכם באיזו סדרה אתם צופים כעת ומה דעתכם עליה".

למה בכלל צריך קישור חברתי בטלוויזיה שלנו?
"אחד היתרונות המהותיים של הטלוויזיה החברתית קשור לעובדה שמדובר בערוץ הפצה נוסף עבור התכנים המשודרים, ובכך היא משמשת מודל נוסף שדרכו יוצרי התוכן יכולים להרוויח כסף", מסביר בנט. "שנית, הטלוויזיה החברתית גורמת לצופה לקחת חלק פעיל, שבמהלכו הוא משתף את המידע עם חבריו, מביע דעה ובעצם עוזר להפיץ את התוכנית למשתמשים נוספים.

"אני חושב שבכך שאנו נוטלים את חוויית הצפייה המקובלת והרגילה, מוסיפים לה רבדים חברתיים והופכים אותה למשהו מתגמל בפורמט שונה מעט - זה מה שגורם לצופים להתלהב ולהביע הרבה יותר עניין מבדרך כלל. אם כולם צופים בזה וכותבים

על זה, אני לא ארצה להישאר מחוץ למעגל החברתי הזה. אני אצפה בתוכנית ואביע את רשמיי עליה, גם אם הם יהיו שליליים. "אין ספק שהדרישה לכך הגיעה ישירות מקהל הצופים. כיום צפייה בטלוויזיה היא עדיין המקור העיקרי לבידור עבור הצרכנים או לפחות אחד מהמקורות הפופולריים.

"הצופים עצמם הפכו אותה לחברתית באמצעות שיתוף המידע עם חבריהם על גבי האינטרנט. יש תוכניות שמערבות את המשתמשים וקוראות להם להצטרף לדף הפייסבוק שלהן או לעקוב אחריהן בטוויטר. כך השיח החברתי גובר, הבאזז סביב התוכנית מתעצם וספקיות התוכן יכולות להרוויח חשיפה גדולה יותר".

"תהליך מסורבל"

בנט מודה שנכון להיום הטלוויזיה החברתית עדיין לא צברה נוכחות מרכזית בשוק. "המשתמש הממוצע ברחוב עדיין לא יודע שיש לו אפשרות לחלוק את הצפייה עם המרחב החברתי ולקבל עוד מידע, חברים לצפייה או אפילו קישור ישיר לדמויות המופיעות דרך פייסבוק או טוויטר. אף על פי שכבר קיימים בשוק מגוון מסכי טלוויזיה שמגיעים עם חנות אפליקציות מובנית ומאפשרים להתחבר ישירות לפייסבוק דרך הטלוויזיה, עדיין מדובר בתהליך מסורבל מעט".

לדברי בנט, "חברת תוכן גדולה עם סדרה מצליחה ופופולרית צריכה להסתכן ולנסות ולהפיץ את המוצר שלה בצורה שאינה סטנדרטית, אלא חברתית, בעזרת אפליקציה ייעודית המיועדת לשימוש בעת הצפייה או משהו בסגנון שיגרום למשתמשים להבין שישנם רבדים נוספים לצפייה בטלוויזיה. הצופים עדיין יושבים או שוכבים על הספה בעת הצפייה והשינוי היחיד הוא שכעת יש להם עם מי לחלוק את האהבה, את התסכול או את דעותיהם הכלליות - והם באמת עושים זאת. המשתמשים דרשו זאת מבלי לדעת שהם דורשים זאת ובעצם'הכריחו' את החברות להתאים את עצמן לביקוש החדש מצד הצרכנים. הגיעה העת שחברות ישלימו עם הצורך הזה ויתעלו אותו לשיטות חברתיות כדי שגם הן יוכלו להרוויח מכך - גם ברמה הפיננסית, עם הצגת פרסומות ביותר מפלטפורמה אחת וניסיון לגשת לקהל יעד ספציפי ולמכור לו את המוצרים שהוא באמת רוצה".

האם רשתות הטלוויזיה תומכת במעבר לטלוויזיה חברתית?
בנט: "כבר ניצבנו בעבר במצב שאנו נמצאים בו כיום. לפני כ-4 שנים , כשהתחיל להתפתח שוק הסלולר, גורמים שונים פנו לחברות הטלוויזיה במטרה לגרום להן לשתף פעולה ולעניין את הצופים גם בפלטפורמות נוספות. בתחילה הן נמנעו מכך, אך ככל שעבר הזמן הבינו שעליהן לפנות גם לשוק הסלולר על מנת לרצות את הצרכנים.

"אני חושב שמבחינת טלוויזיה חברתית אנחנו עדיין לא בשלב שבו ספקיות התוכן מבינות כי עליהן להוביל פעולה בנושא כדי לרצות את הצופים, אבל אני כן חושב שיש דרישה הולכת וגוברת מצד מפיקי התוכניות. הם מבינים שעליהם לשווק את המוצר שלהם ולגרום לכמה שיותר צופים להתעניין וליצור באזז סביבו גם ברמה החברתית. אמנם הרווח העיקרי בטלוויזיה מגיע מהפרסומות, אך המפיקים מבינים שככל שיותר צופים יתחברו לתוכנית שלהם - כך הרווח הכולל יגדל".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים