הסטודנטים חזרו ללמוד והפסיקו למחות
פתיחת השנה האקדמית שינתה את סדר העדיפויות של הסטודנטים; האיום בסנקציות כלפי שטראוס נותר תלוי באוויר
כזכור, לפני כ-3 שבועות שלחו הסטודנטים מכתב לראשי שטראוס, אסם ו יוניליוור ובו דרישה להורדת מחירים קבועה - שלא באמצעות מבצעים. דרישה זאת לוותה באיום בסנקציות צרכניות נגד חברות שלא ייענו לה.
בעוד יוניליוור ואסם הרימו את הכפפה והורידו מחירי כמה מוצרים באחוזים בודדים, הסתפקה שטראוס בהארכת מבצעי ההוזלות שערכה לקראת החגים עד סוף השנה האזרחית. הסטודנטים סירבו להסתפק בהוזלות הזמניות ומסרו בשבוע שעבר כי יודיעו השבוע כיצד יפעלו נגד שטראוס. אורי רשטיק, יו"ר אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל-אביב, אמר אז: "בשבוע הבא נכריז על צעדים נגד שטראוס-עלית בעקבות יחסם אל הצרכן הישראלי והתעלמותם מבקשתנו להורדת מחירים באופן קבוע".
ואולם , המסר הזה נותר ברמה ההצהרתית ולא מומש עד כה. משיחה עם ראשי אגודות הסטודנטים עולה כי פתיחת שנת הלימודים האקדמאית שינתה את סדרי העדיפויות של הסטודנטים ואלה עדיין לא התפנו כדי לפעול בהתאם להצהרה.
גם אם מדובר
בהוזלות שוליות שאין בהן כדי לשנות את המציאות הצרכנית ואת הוצאות משק הבית הישראלי בצורה משמעותית, רשמו הסטודנטים בחודשים האחרונים כמה הישגים שמהווים תמריץ להמשיך ולפעול בנושא. החרם שהכריזו עליו הסטודנטים נגד תנובה הוביל לירידת מחירי כמה מוצרי חלב מתוצרת החברה שהודיעה קודם לכן כי לא תוריד מחירים, זאת לצד לחצים חיצוניים נוספים.
הישג זה הביא לשיגור מכתבי הדרישה המדוברים למנכ"לי חברות המזון הגדולות. מחשש לפגיעה תדמיתית מיהרו אנג' לו טורקיה, מנכ"ל יוניליוור ישראל, וגזי קפלן, מנכ"ל קבוצת אסם, להרכיב רשימת מוצרי יסוד שמחיריהם יירדו. לעומתם, שטראוס רק האריכה את מבצעי ההוזלות שלה, כאמור.
על-פי הערכות בענף, העובדה שהסטודנטים אינם מממשים את אזהרתם לשטראוס מהשבוע שעבר מרמזת כי ייתכן שבין הצדדים מתנהלת הידברות דיסקרטית שתוביל בקרוב להוזלות יזומות מטעם שטראוס, ללא סנקציות מהמוחים.
התנהלות זאת של הידברות תואמת את גישתו של יו"ר אגודת הסטודנטים הארצית איציק שמולי, שהתנגד לדרכה הכוחנית של מובילת המחאה החברתית דפני ליף. שמולי, שיצא נגד ליף בגלוי, נמנע מלהשתתף בהפגנה שנערכה ביוזמתה בסוף השבוע האחרון, וכמוהו גם רבים מהסטודנטים שהיוו חלק משמעותי מקהל המוחים בהפגנות הקודמות.