הוכרז סכסוך עבודה במס הכנסה
לטענת העובדים, בשנתיים האחרונות נוספו מטלות חדשות בתחומי האכיפה ולכן יש להגדיל את שכרם ואת מצבת כוח האדם
המשא ומתן על תביעות העובדים אמור להתחיל בימים הקרובים. יו"ר הוועד הארצי של עובדי מס הכנסה ומיסוי מקרקעין ואדים אבנשטיין אומר כי מאז ההסכם האחרון שנחתם ב-2009 נוספו מטלות חדשות לעובדים ובראשן חובת הדיווח המקוון וכניסתו לתוקף של חוק מיסוי רווחי גז ונפט (חוק ששינסקי). לדבריו , עבודת הגבייה של החוק כבר מתבצעת, אך לא מוזכרת בחוק כלל תוספת כוח האדם שתידרש לאכיפתו.
כידוע, בניגוד לשביתות במגזרים אחרים, שביתת עובדי המס והפסקת האכיפה על-ידם מתקבלת בברכה בקרב הציבור. "אם לא נגיע להסכם הוגן, אנחנו נשמח את הציבור", אומר אבנשטיין, "יש מיתוס: השלטר נמצא בידיים של עובדי המכס, אבל גם לעובדי מס הכנסה יש הרבה שלטרים. אני לא רוצה להגיע לזה ואני מאמין שהשכל הישר ינצח". הפסקת גביית המס של עובדי מס ההכנסה עלולה להתבטא בהפסדים גדולים לאוצר המדינה. חמור מכך, אם יוחלט להשבית את שירותי גביית מסי המקרקעין
לא יוכלו להתבצע עיסקאות הנדל"ן בישראל ולא ניתן יהיה להעביר נכסים בטאבו ולבצע פעולות נוספות הדורשות תשלום מס.
ועד עובדי מס הכנסה ומיסוי מקרקעין מייצג יותר מ-3,000 עובדים המנהלים כ-850 אלף תיקי מס. כ-1,000 מבין העובדים הם מפקחים, ומחציתם אקדמאים במקצועות החשבונאות. סמכויותיהם של מפקחי המס בחלק מהתחומים מקבילות לאלה של בית משפט השלום, והאחריות הכספית שבידיהם עולה על זו של מורשי חתימה בבנק. השכר, לעומת זאת, נמוך משמעותית לטענתם.
אבנשטיין מגלה כי כי רכז חוליה, אקדמאי בעל תואר שני עם 12 שנות ותק, משתכר כ-10,000 שקל ברוטו בחודש, ואילו מפקחים מתחילים משתכרים רק כ-5,500 שקל בחודש. הוא אף גורס כי תוספת כוח אדם למס ההכנסה תכניס מיליוני שקלים לקופת המדינה. "זו מכונת כסף: כל המיליארדים בתקציב מגיעים בזכות האכיפה של עובדי רשות המסים, מהפקיד הזוטר ביותר ועד מנהל הרשות".
לדבריו , המחסור בכוח האדם מביא למצב שבו פחות מ-3% מהתיקים עוברים ביקורת. "העלמות המס וההון השחור חוגגים", טוען אבנשטיין ומוסיף כי כל מפקח מס מכניס למדינה כ-10,000 שקל לשעת עבודה או כ-1.5 מיליון שקל בחודש, כך שבעזרת תוספת של כמה עשרות עובדים יכולה המדינה להעשיר את קופתה במאות מיליוני שקלים בשנה.