המחאה מגיבה לדברי שר התמ"ת: "על שמחון לחזור בו או להתפטר"
אנשי מחאת הקוטג' לא אהבו, בלשון המעטה, את התבטאויות השר שמחון לפיהן אין מקום לחרם על רשתות ויצרנים; רן ליבנה: "וההתבטאות שלו אומללה"; איציק אלרוב: "במקום להגיד כיצד לנהוג, על השר לוודא רגולציה שהיא עובדת"

שלום שמחון. "אין מקום לחרם על יצרנים ורשתות". צילום: יהונתן שאול
במהלך כהונתו של השר שמחון היתה עלייה בלתי פוסקת ביוקר המחייה בישראל – שהביא את הציבור לפתוח במחאה שכמותה לא נראתה פה. אין מדובר רק ב 450 אלף איש שיצאו לרחובות אלא במיליוני ישראלים אשר נמנעים, גם היום, מקניית מוצרים יקרים מדי. בפעם הראשונה בהיסטוריה הצרכנית אומר הציבור: לא! לרשתות שעושקות אותו. הימנעות מקניות היא דרך לגיטימית למחות על יוקר המחיה. נדבר אל רשתות הגדולות בשפה היחידה בה הן מבינות - כסף".
איציק אלרוב, ממובילי המאבק אמר כי: "אנחנו משאירים את השקלים אצלנו בכיס ואת המוצרים על המדף. לא נהיה הפראיירים של רשתות השיווק ונזרוק אחרי החג את המזון המקולקל, נקנה רק מה שצריך ונמתין להוזלות אמיתיות ולא רק מבצעים.
"אחרי שנים
בהם השר שמחון היה חלק ממנגנון ההון שלטון אשר עושק את אזרחי ישראל, טוב יעשה אם יתפטר או יחזור בו מדבריו אשר פוגעים בציבור שלם שיצא למחאה הצודקת ביותר – מחאת מחירי המזון. זוהי ישראל החדשה, במקום להגיד כיצד לנהוג, על השר להטיל רגולציה ולוודא שהיא עובדת מול השליטה של רשתות השיווק וקרטל חברות המזון גם בתחומי מסחר אחרים אשר באחריות השר. עליו לפעול להורדת מחירים גורפת של 35%-40%".
רן ליבנה, יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת ת"א, הגיב גם הוא לדבריו של שמחון אשר כוונו לסטודנטים: "התבטאויותיו של השר שמחון מעידות על הנתק שלו מהציבור במחאה על יוקר המחייה בישראל. שמחון נכשל בתפקידו כשר התמ"ת, מאז כניסתו לתפקיד הוא לא הצליח לטפל בבעיית יוקר המחייה והריכוזיות במשק וההתבטאות שלו אומללה".