הטכניון פתח שלוחה בסינגפור
הטכניון החל להפעיל 3 מעבדות בעיר האוניברסיטאית החדשה במדינה האסייתית; המטרה: להפוך למוסד בינלאומי
סינגפור העמידה לטכניון 20 מיליון דולר סינגפורי (כ-16.7 מיליון דולר) ל-5 שנים על-מנת להקים את המעבדות.
במעבדות העמיד הטכניון 4 צוותי מחקר משותפים לישראל ולסינגפור, ובראש כל צוות עומד מדען מהטכניון. בעיר האוניברסיטאית יפעלו באותה המתכונת מעבדות ממוסדות אקדמיים בעולם, כמו האוניברסיטאות MIT וברקלי האמריקאיות.
נכון לעכשיו הטכניון הוא המוסד הישראלי הראשון הפועל במסגרת הפרויקט. בקרוב צפויות להצטרף לפרויקט גם האוניברסיטה העברית בירושלים ואוניברסיטת בן גוריון בנגב. נוסף לכך, בממשלת סינגפור מעוניינים שגם למכון ויצמן ברחובות תהיה שלוחה בעיר האוניברסיטאית החדשה.
בשיחה עם עסקים אמר המשנה לנשיא הטכניון פרופ' עודד שמואלי כי סינגפור תכננה את הקמת העיר האוניברסיטאית כמהלך אסטרטגי ארוך-טווח: "בכלכלה העולמית החדשה, שהיא כלכלת ידע, סינגפור שואפת להיות מובילה אסייתית בתחומים מוגדרים, ובהם הנדסת רקמות", הסביר.

קמפוס העיר האוניברסיטאית בסינגפור. גם האוניברסיטה העברית תצטרף?.
.
שלב ראשון בתוכנית
הקמת השלוחה בסינגפור מהווה שלב ראשון בתוכנית האסטרטגית של הטכניון להפוך למוסד בעל נוכחות בינלאומית, שמגדיר נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא: "מינוף הנראות והבינלאומיות של הטכניון". בימים אלה מנהל הטכניון משא ומתן עם אוניברסיטת קורנל שבארה"ב לגבי שיתוף פעולה במכרז הבינלאומי להקמת האוניברסיטה ההנדסית החדשה בניו-יורק.
במסגרת התוכנית של הטכניון אף הורחב בית-הספר הבינלאומי להנדסה, שבו ילמדו השנה 90 סטודנטים מ-30 ארצות , ובהן סין, הודו, איטליה, אלבניה,
פרו, טיבט וארה"ב. לדברי פרופ' ארנון ברטור, דיקן הפקולטה להנדסה אזרחית-סביבתית העומד בראש בית-הספר, "הרעיון הוא שבוגרי בית-הספר יהיו שגרירי רצון טוב של ישראל ויקדמו חברות ישראליות ברחבי העולם".
הלימודים מתמקדים בצורכי המדינות המתפתחות, כגון הנדסת תשתיות, מים, כבישים, מנהרות וגשרים לרכבות ואפילו בהקמת מפעלים תעשייתיים לעיבוד צואת אדם ותוצרי ביוב לדשן. שכר הלימוד, לכל המעוניין, עומד על 15 אלף דולר לשנה - פי 6 משכר הלימוד של סטודנט ישראלי.