מחלוקת בוועדת הפנסיה: הנשים דורשות להקפיא את גיל הפרישה

הוועדה לבחינת הדחייה של גיל הפרישה לנשים תתכנס היום לישיבה אחרונה לפני הגשת ההמלצות; הערכה: רוב בוועדת הכספים נגד המהלך יקשה על שטייניץ להעביר את ההחלטה

יהודה שרוני ורותם סלע | 29/6/2011 10:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מחלוקת חריפה בוועדה לבחינת דחיית גיל הפרישה לנשים מ-62 ל-64: נציגות ארגוני הנשים בוועדה, ובהן היועצת למעמד האישה במשרד ראש הממשלה ורד סוויד ויו"ר נעמת טליה לבני, מתנגדות בחריפות לדחיית גיל הפרישה לנשים, זאת לעומת רוב חברי הוועדה. הן גם צפויות להציג דעת מיעוט בדוח הסופי.

כרגע מסתמן כי גיל הפרישה אכן יידחה ל-64, אך המהלך ייפרס על פני כמה שנים, כך שההעלאה תהיה הדרגתית.

הוועדה אמורה להתכנס היום לישיבתה האחרונה קודם להגשת ההמלצות הסופיות מחר לשר האוצר יובל שטייניץ. לפני חודשיים היא התכנסה לראשונה על פי הנחיית שר האוצר. בפני הוועדה הופיעו מומחים והיא קיבלה דוחות על המקובל בשוק הפנסיה בעולם. בראש הוועדה עומד הממונה על התקציבים באוצר אודי ניסן, וחברים בה אנשי כלכלה ואקדמיה וכן נציגים ממשרד האוצר.

החלק הארי של חברי הוועדה תומכים בדחיית גיל הפרישה. חברים כמו פרופ' אפרים צדקה או יוג'ין קנדל סבורים כי אין סיבה להפלות לטובה את הנשים וכי בארה"ב מקובל שגיל הפרישה של נשים זהה בדיוק לזה של גברים. גם אסתר דומיניסיני, מנכ"לית המוסד לביטוח לאומי וחברת הוועדה תומכת בהעלאה.

מנגד, נציגי הנשים בוועדה טענו כי במצב הנוכחי בשוק התעסוקה אין סיכוי שנשים יוכלו להשתלב בקריירה אחרת במעגל העבודה, ולכן יש לתת להם את ההזדמנות לפרוש בגיל 62 ולהשתלב במקומות אחרים.

עוד טוענים בארגוני הנשים כי קודם לשינוי גיל הפרישה יש לשפר את מנגנוני הטיפול בתעסוקת נשים ולדחות את הטיפול בבעיה לתקופה של 10 שנים.

בארגון עמיתים המנהל את קרנות הפנסיה הוותיקות מסבירים כי הקפאת גיל הפרישה יביא לגידול של 3.5 מיליארד שקל בגירעונות האקטואריים, וכדי לפתור את הבעיה יהיה צורך במקור כספי חלופי.
פלאש 90
עו''ד טליה לבני. מתנגדת. פלאש 90
"מהעבודה לבית העלמין"

אך על רקע המסקנות המסתמנות ועוד לפני שהונחו על שולחן הכנסת נראה כי לפחות לעת עתה אין לאוצר יכולת פוליטית להעבירן לוועדת הכספים של הכנסת.

נכון לעכשיו חברת הכנסת היחידה בוועדת הכספים שהביעה תמיכה בהעלאת גיל הפרישה הינה עינת וילף מסיעת עצמאות. חברי כנסת אחרים מהאופוזיציה ומהקואליציה כאחד התנגדו להעלאה או החרישו.

כך למשל, ראש הוועדה ח"כ משה גפני מיהדות התורה הסתייג במהלך הדיון מההעלאה המוצעת.
ח"כ ציון פיניאן הביע התנגדות נחרצת בשיחה עם עסקים: "מדובר בהעלאה זוחלת. אם

נעלה את גיל הפרישה מ-62 ל-64 נמצא עצמנו מאוחר יותר מעלים מ-65 ל-67, וכך נגיע למצב שבו מסיעים את הנשים מהעבודה ישר לבית העלמין. אישה שרוצה לפרוש בגיל מאוחר יותר יכולה לעשות כן".

מתנגדים נוספים הם שרת התרבות והספורט לימור לבנת, סגנית השר גילה גמליאל, שרת החקלאות אורית נוקד וח"כ זהבה גלאון.

ההתנגדויות יוצרות מצב שבו ביצוע השינוי הוא כמעט בלתי אפשרי מבחינה פוליטית, ולפחות לעת עתה נראה כי אם האוצר ירצה להעלות את גיל הפרישה, הוא ייאלץ להגיע קודם לפשרה עם ועדת הכספים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/economy/ -->