מונתה ועדה לבחינת מחירי המזון: המסקנות - רק בעוד ארבעה חודשים

שר התמ"ת ושר האוצר הקימו ועדה בינמשרדית בראשות מנכ"ל משרד התמ"ת שרון קדמי; הבעיה: רוב הסיכויים כי המחאה הציבורית לא תחזיק מעמד עד להגשת המסקנות

בן זהבי | 27/6/2011 17:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בעקבות הסערה הציבורית שהחלה מהקוטג', התרחבה לשאר מוצרי החלב ולאחר מכן למוצרי המזון כולם, הודיעו היום (ב') שרי האוצר והתמ"ת כי הקימו ועדה שתבחן את רמת התחרותיות והמחירים בתחום מוצרי המזון. אך למרות התגובה המהירה לתחושות הציבור, המסקנות יוגשו בעוד ארבעה חודשים בלבד.

במשרדי התמ"ת והאוצר אומרים כי מסגרת הדיונים המקצועיים שקיימו משרדי הממשלה בשבוע שעבר  בנוגע לעליית המחירים במשק, עלה הצורך בבדיקה יסודית ומעמיקה של משק המזון כולו.

ע"פ הנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, למעלה מ-16% מהוצאות משק הבית של הצרכן בישראל הן על מוצרי מזון, למעלה מ-60% מהוצאה זו מתבצעת ברשתות השיווק הגדולות.

"מטבעם של מוצרי יסוד בסיסיים כגון מוצרי המזון, מרכיב הוצאה מרכזי זה מהווה שיעור גבוה יותר מסך הוצאות הצרכנים בשכבות האוכלוסייה החלשות. מוצרי החלב לבדם מהווים כ-2.2% מסל התצרוכת של משק הבית הישראלי כאשר חלקם נחשבים כמוצרי יסוד", נמסר בהודעת המשרדים.

כיו"ר הוועדה ישמש שרון קדמי מנכ"ל משרד התמ"ת, מ"מ יו"ר הוועדה ישמש ערן פולק סגן הממונה על התקציבים. עוד חברים בוועדה, מנכ"ל משרד החקלאות, מר יוסי ישי,  ד"ר שלומי פריזט, הכלכלן הראשי, הרשות להגבלים עסקיים, מר ערן יעקב, סמנכ"ל כלכלה, רשות המסים, רן קויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים והגב' גלית בן-נאים, מינהל הכנסות המדינה. הוועדה תפעל במטרה למפות את הנעשה בשווקים אלו,
לאתר כשלי שוק ככל שישנם ולגבש המלצות לצורך הגברת התחרות ושיפור רווחתו של הצרכן.

הוועדה שתוקם תתרכז בחמש סוגיות:

א. לבחון את השווקים השונים בתחום המזון, ובמסגרת זו את מקטעי הייצור, חסמי היבוא, ההפצה והשיווק לצרכן, לרבות באמצעות רשתות המזון. ניתוח זה ייעשה על בסיס נתוני המשק הישראלי והמגמות בו, תוך התייחסות להשוואה לשווקים דומים במדינות אחרות. 

ב. לאתר כשלי שוק המונעים הגברת תחרות וירידת מחירים בשווקי המוצרים, לרבות חסמים להגברת היבוא בתחום. במסגרת זו הצוות מתבקש להתייחס לרמת הריכוזיות בענפים השונים ולחסמי הכניסה למתחרים.

ג. לדון באופן פרטני בתחום משק החלב ומוצריו ולפרט את שרשרת הערך במוצרי החלב. לעניין משק החלב יגבש הצוות, באמצעות צוות משנה, המלצות להגברת התחרות בתחום לצורך הנחת תשתית להפחתת המחיר הסופי לצרכן, בטווח הקצר ובטווח הארוך.

ד. להמליץ, ככל שיידרש, על הפעולות הנדרשות להגברת התחרות לשם רווחת הצרכנים בשווקי החלב בפרט והמזון בכלל, לרבות שינויי החקיקה הנדרשים.

ה. הצוות רשאי להרחיב את בדיקתו לשווקים נוספים אשר קשורים לשוק המזון ויכול שבחינתם נדרשת לצורך גיבוש המלצותיו.

עוד נמסר בהודעה כי הצוות יקיים ישיבות נוספות במטרה להגיש את המלצותיו לפעולה מידית לפתרון עליית המחירים במשק החלב בתוך כשבועיים, אך במקביל הודיע כי ייתכן והמסקנות שיוגשו יהוו מסקנות ביניים בלבד.


 


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/consumerism/ -->