אירופה צבועה אדום; בקרן המטבע מודאגים ממצבה של יוון

החשש מחדלות הפירעון ביוון מפיל את השווקים בעולם: המדדים המובילים באסיה ואירופה נסחרים כולם בירידות שערים; סארקוזי: "זה הזמן להתאחד"; יו"ר הבנק המרכזי של גרמניה: "האיחוד לא צריך לקחת על עצמו את החובות והסיכון"

nrg מעריב | 16/6/2011 12:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המשבר הכלכלי ביוון עולה מדרגה - בכיר בקרן המטבע העולמית מסר היום (ה') כי בארגון מודאגים מאוד מהמשבר הכלכלי-חברתי הפוקד את יוון.

זאהו-מין, יועץ בכיר לקרן המטבע ומהדמויות הבולטות בארגון, אמר כי הוא מודאג מאוד מהמהומה הפוליטית במדינה. "אני מודאג מאוד מכך שהמצב השתנה באופן דרמטי ב-24 השעות האחרונות", מסר מין לסוכנות הידיעות רויטרס. "יש לנו צוות באתונה שהיה מוכן לסכם את המצב ולהזיז מהלכים קדימה, אך כעת המצב הפך הרגיש ויש הרבה אי ודאות. אנחנו עוקבים מקרוב אחר הנעשה".

הדאגה בקרן המטבע מהווה עליית מדרגה במשבר היווני - עד כה נמנע הבנק מלצאת בהודעות דרמטיות מסוג זה.

במקביל להודעת הבנק התייחס גם נשיא צרפת, ניקולא סראקוזי, למצב הבעייתי בגוש היורו. "אני קורא לחברות באיחוד האירופי להראות רגישות כלפי יוון", אמר הנשיא, שמבקש לשמור על יציבות גוש היורו. "זוהי חובתנו לעשות הכל על מנת לשמור על יציבות באיחוד האירופי, כי בלעדיה לא תהיה לנו צמיחה".

דבריו של סראקוזי מגיעים בעקבות קולות בממשל הקוראים לחלקות הנטל היווני בין הממשלות לבנקים - אלו מעוניינים כי במקביל לסיוע, יגיעו הבנקים להסדר בנוגע לחוב של יוון כלפיהם. "זה הכרחי שהבנק המרכזי של אירופה לא ייקח על עצמו את החובות והסיכונים הכרוכים בסיוע", אמרה ג'נס ווידמן, יו"ר הבנק המרכזי של גרמניה.

המסחר בשוקי ההון באירופה מתנהל על רקע המשבר, ומאיים להפיל את הכלכלה האירופית פעם נוספת.

מדד המניות האירופי Europe Stoxx 600, המאגד בתוכו מניות מ-18 מדינות אירופאיות, יורד ב-0.95% כעת, עקב החשש הכבד כי יוון לא תעמוד בחובותיה. מדד ה-FTSE 100 מאבד 1.36%, ה-CAC 40 משיל 1.30% וה-DAX יורד ב-0.86%.

אך הירידות לא נעצרות באירופה: גם בבורסות באסיה ובניו יורק נרשמות ירידות שערים: מדד הינקיי מאבד 1.70%,  ההאנג שנג יורד 1.75% ומדד שנגחאי משיל 1.5% מערכו.

אתמול רשמו המדדים המובילים בבורסות וול סטריט ירידות שערים. הדאו ג'ונס איבד 1.48% ונסגר ברמה של 11,897 נקודות, הנאסד"ק איבד 1.76% וירד לרמה של 2,631 נקודות,  ומדד ה-S&P איבד 1.74% לרמה של 1,265 נקודות.
החשש גובר

הסיבה לכך שחוסר היציבות ביוון מגיע עד לארה"ב ואסיה נובע מהעובדה כי במידה ותגיע המדינה למצב של חדלות פירעון, הראשונים להיפגע הם הבנקים - על פי ההערכות כ-55% מהאג"ח הממשלתי של יוון מוחזק על ידי בנקים ברחבי אירופה, ובמידה וזו לא תעמוד בהתחייבויות, הדבר עלול להשפיע על המערכת הפיננסית באירופה, ומשם הדבר לשווקים

בשאר העולם קצרה מאוד.

על מנת לעמוד בהתחייבויות, חייבת יוון לקבל סיוע נוסף (לאחר שקיבלה סיוע בהיקף של 110 מיליארד דולר לפני כשנה) מקרן המטבע העולמית ומהאיחוד האירופי. הגופים המסייעים קבעו כי קיים צורך בצעדי צנע נוספים, ביניהם העלאת מסים וקיצוצים בהוצאות הממשלה.

 


אתמול התכנסו יותר מ-25 אלף בני אדם בכיכר שמול בניין הפרלמנט, שם דנו נבחרי הציבור בהצעתה של הממשלה לאשר חבילה נוספת של צעדי צנע בהיקף של יותר מ-28 מיליארד יורו. מדובר באחת הדרישות המרכזיות במסגרת חבילת הסיוע שמקבלת יוון מהאיחוד האירופי, מהבנק האירופי המרכזי ומקרן המטבע הבינלאומית.

אחד החששות של המשקיעים הוא כי פפנדריאו לא יצליח להעביר את ההצעה החדשה וכתוצאה מכך יחריף המשבר ביוון. במפלגה הסוציאליסטית השלטת פרץ מרד נגד ראש הממשלה, ואחד מסגניו כבר ערק לשורות האופוזיציה בעוד שחבר נוסף הודיע כי יצביע נגד החוק בהצבעה בחודש הבא.



בואו להמשיך לדבר על זה בפורום בורסה ושוק ההון-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים