יוון: עימותים אלימים על רקע צעדי הצנע
עשרות אלפי בני אדם הפגינו מול הפרלמנט במחאה על כוונת הממשלה לבצע עוד צעדי צנע. צעירים התעמתו עם כוחות המשטרה
ארגוני העובדים הכריזו היום על שביתה כללית, השלישית מאז תחילת השנה הנוכחית, כדי למחות על מדיניות הממשלה. כתוצאה מכך נגרמו שיבושים בתחבורה הציבורית ובנמלי התעופה, משרדי הממשלה נסגרו, בתי החולים עבדו במתכונת חירום וכלי התקשורת לא שידרו.
יותר מ-25 אלף בני אדם התכנסו בכיכר שמול בניין הפרלמנט, שם התכנסו נבחרי הציבור כדי לדון בהצעתה של הממשלה לאשר חבילה נוספת של צעדי צנע בשווי של יותר מ-28 מיליארד יורו. מדובר באחת הדרישות המרכזיות במסגרת חבילת הסיוע שמקבלת יוון מהאיחוד האירופי, מהבנק האירופי המרכזי ומקרן המטבע הבינלאומית.
ההפגנה - שאליה הגיעו מבוגרים, צעירים ומשפחות - החלה בשקט יחסי וסיפקה אווירה של הפנינג, כאשר מדי פעם נשמעו קריאות להתפטרותו של ראש הממשלה, ג'ורג' פפנדריאו. אולם בצהריים התחילו קבוצות של צעירים להשליך אבנים ופצצות תבערה לעבר כוחות המשטרה שהוצבו מול הפרלמנט. הם גם תקפו מלון סמוך ועשן החל מיתמר מהאזור אחרי שהודלקו מדורות.

מפגינים מול שוטרים באתונה.
צילום:רויטרס
השוטרים, שנערכו בכוחות מתוגברים לאור העימותים האלימים בהפגנות הקודמות, הגיבו בירי של גז מדמיע, ונמסר כי לפחות עשרה מהמתפרעים נעצרו לזמן קצר. גם חלק מהמפגינים השלווים התעמתו עם הצעירים רעולי הפנים בניסיון להרחיק אותם, אולם ללא הצלחה.
בין המפגינים היו גם אזרחים רבים שהגיעו לראשונה כדי למחות נגד הממשלה. "מה אנחנו יכולים לעשות? אנחנו חייבים להילחם, עבור ילדינו ועבור עצמנו", אמרה דמיטרה נטלי, אחות בבית חולים ממלכתי שהגיעה עם בתה. "אחרי 25 שנות עבודה,
אני מרוויחה 1,100 יורו בחודש. כעת זה ירד ל-900. איך אפשר לחיות ככה?".
כריסטינה, בתה בת ה-26, אמרה כי המצב במדינה גרם לה לעזוב ללימודים בבריטניה. "אין לי פה עבודה. אין פה עתיד", הבהירה בצער.
אחד החששות של המשקיעים הוא כי פפנדריאו לא יצליח להעביר את ההצעה החדשה וכתוצאה מכך יחריף המשבר ביוון. במפלגה הסוציאליסטית השלטת פרץ מרד נגד ראש הממשלה, ואחד מסגניו כבר ערק לשורות האופוזיציה בעוד שחבר נוסף הודיע כי יצביע נגד החוק בהצבעה בחודש הבא.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום בורסה ושוק ההון-
