עיצוב וכוח שלא הכרתם: הדור הבא של המחשבים הניידים כבר כאן
עם מעבדי סנדי-ברידג' מתקדמים וחסכוניים באנרגיה הם מציגים רמות אחרות של ביצועים ומהירות - ואפילו עיצוב יוקרתי; אסף מרגלית בדק 7 מחשבים והכריע: מי הכי חזק בעיר
השנה החלה אינטל לספק מעבדים ורכיבי לוח אם (Chipset) שמכונים סנדי-ברידג', ואלה מובטחים כחזקים וחסכוניים באנרגיה. בבדיקה שערכנו למחשבים הניידים מהדור החדש מתברר שיש כיסוי להבטחות. כל המעבדים שניסינו עובדים מהר ומגיבים היטב לכל בקשה בהשוואה למחשבים מהדור הקודם, והמספרים לא משקרים: אם ממוצע תוצאות הבדיקות של ניידים ותיקים עם מעבדים ישנים בסעיף הביצועים (בדיקת Pc Mark) היה קצת יותר מ-3,000 נקודות, הרי שבמודלים החדשים הממוצע קופץ ליותר מ-6,300 נקודות.
גם בתחומי הגרפיקה והווידיאו ניכר שיפור רציני: כל פעילות של המרה מפורמט אחד למשנהו (למשל, המרה מ-FHD לפורמט שיעבוד על האייפוד או על אייפד) דרשה במחשבים החדשים כמחצית הזמן שהתרגלנו אליו, אם לא פחות מזה.
המעבדים החדשים עושים חיל גם ביישומי אופיס. לא רק האקסל ירוץ מהר, אלא גם מצגות שמכילות תמונות וסרטים כבדים. הנקודה המעניינת היא שאין קפיצה גדולה מאוד במחיר: המעבדים החדשים הללו נמכרו במחירים סבירים ביחס למעבד חדש בשוק ואף למטה מזה.
אלה הביאו איתם כמה התקנים חדשים למחשבים הניידים, כמו מחבר ה-USB 3.0 החדש שמאפשר להעביר מידע מרכיבי זיכרון חיצוני ואליהם במהירות גבוהה פי 10 מהדור הקודם. זה נתון תיאורטי, אבל גם בשטח נראה שינוי משמעותי במהירות העברת הנתונים.
תחילה עבר כל אחד מהמחשבים סדרת בדיקות: בדיקת ביצועים Pc Mark Vantage (תוכנת בנצ'מארק) שמותקנת במחשב, בוחנת את ביצועי המחשב בכל הקטגוריות ומעניקה לו דירוג מ-3,000 נקודות ומעלה; ובדיקה גרפית 3DMark06 (בדיקה דומה שבוחנת את הביצועים הגרפיים של המחשב).
עם זאת, לא הסתפקנו בבדיקות הללו ובחנו
חברת לנובו הצליחה, באמצעות מעבדי הסנדי-ברידג' החדשים, לייצר מחשב גדול ממדים שמציג ביצועים טובים אך במחיר סביר. את המשימות הרגילות כמו רינדור (עיבוד של סרטים) והפעלת וידיאו ומוזיקה הוא ביצע בקלות וגם העביר קבצים מבלי להפריע לנו לצפות בסרט דרך האינטרנט. למרות העינויים שעבר הוא לא הגיב בהתחממות יתר, אם כי המאוורר שלו השמיע מעט רעש פה ושם.
לדגם הזה יש מסך 15.6 אינץ' בהיר שנראה טוב מקרוב, אבל טוב פחות למי שצופה בו מהצדדים. המקלדת הגדולה והרחבה שלו דומה למקלדת של מחשב נייח עם מקשים גדולים ובולטים ולוח מספרים בצד ימין. מדובר ביתרון משמעותי, והיא נוחה מאוד לשימוש ממושך באופן יומיומי. כמיטב המסורת של לנובו, מדובר במחשב גדול פיזית ביחס לאלה של המתחרים. מצד אחד, זה מחשב כבד, אך מצד אחר הוא עמיד יותר בפני פגיעות.
במחשב הזה הותקן כרטיס מסך מסוג Radeon 6630 שמשפר במידה רבה את הביצועים בתחום הגרפי. אמנם לא היינו מכנים אותו מחשב לגיימרים בגלל מערכת הקירור שלו, שלא בנויה לעומס כבד לטווח ארוך, אבל בהחלט אפשר לשחק באמצעותו את מרבית המשחקים ללא בעיה. נוסף על כך, תוכלו למצוא בו את שלל החיבורים האפשריים, כולל החיבורים החדשים מסוג E-sata, וגם USB 3.0.
השורה התחתונה: חזק בביצועים והטוב ביותר מבחינת ערך תמורת מחיר.

המחשב הנייד הגדול של HP מגיע עם מסך שגודלו 15.6 אינץ' וצופן בחובו חומרה טובה, מסך בהיר וגם מערכת קול איכותית.
את השימושים הרגילים הוא מספק כמו כל מחשב נייד אחר, אבל ברגע שמטילים עליו משימות קשות - בעיקר כשהוא פועל עם סוללה בלבד - ניתן לנטרל את המעבד הגרפי וכך לחסוך משאבים ולשפר את הביצועים. כרטיס המסך של AMD מאפשר לצפות בסרטי וידיאו מהאינטרנט ללא קפיצות, אף שברקע ניתן לנהל פעילות אחרת שצורכת משאבים מהמחשב.
כבר בפתיחת האריזה אפשר להתרשם מהעיצוב המושקע של המחשב. אמנם מדובר בסגנון מתכתי, אבל הוא נראה טוב ועדכני; בולט במיוחד משטח המגע שמסביבו פס תאורה בהיר; המקלדת גדולה ומרווחת כמו במחשב רגיל.
חובבי המולטימדיה ייהנו במיוחד מזוג הרמקולים החזקים שלו ומשני חיבורי האוזניות שמאפשרים לשני אנשים להאזין למוזיקה או לצפות בסרט ברכבת מבלי להפריע לסובבים. צפינו בנייד בכמה סרטים ולא הרגשנו צורך במסך גדול יותר.
השורה התחתונה: אחד הניידים הטובים שראינו בקטגוריה הזו.

אם לא היו אומרים לנו שמדובר במחשב של סמסונג, היינו בטוחים שזה נייד של אפל. העיצוב המהמם והדקיק, המבנה המעוגל, הגוף מאלומיניום, המשקל הנמוך והיכולות הגבוהות מעידים על מוצר יוקרתי של ממש בסגנון היי-טק.
כדי לקבל ביצועים טובים השקיעו כאן במעבד המשוכלל ביותר ובזיכרון גדול, ורק חבל שלא שידכו לו גם כרטיס מסך משופר של NVidia או Radeon, שמציג ביצועים טובים גם בתחום הגרפי. המסך עצמו באיכות טובה, אך עלול להיות רגיש ללחץ, כך שלא כדאי להניח על המחשב חפצים כבדים, גם כשהוא סגור.
לאחר 3 שעות של שימוש אינטנסיבי התחתית מתחממת במקצת, אבל במידה נסבלת. הסאונד שמייצר המחשב טוב יחסית למחשבים אחרים מסוגו - יש לו מערכת סראונד איכותית, וזו תאפשר לכל מאזין לכוון אותה כך שישמע היטב למרות הגוף הדק.
השורה התחתונה: יפה ותכליתי אך נוטה להתחמם, וגם המחיר לא ממש נמוך.

למרות המשקל הקל של הנייד הזה (1.64 ק"ג) הצליחה טושיבה להפיק ממנו את מיטב הביצועים. המעבד שהותקן, i7 עם 4 ליבות, הוא המהיר ביותר בסביבה והוא הצליח לעבור את מבחני הביצוע בציון גבוה.
הנייד הזה מגיב היטב לכל פעילות, בין שזו גלישה ובין שהפעלת תוכנות. ניסינו לרנדר קטעי וידיאו לאחר עריכה ולהמיר קטעי מוזיקה מפורמט Wave ל-MP3 - משימה מעייפת לכל מחשב, העברנו קטעים מהכונן החיצוני למחשב ולהפך וערכנו חיפושים מסובכים בנבכי קבציו. את כל המשימות הללו ביצע הנייד הזה בקלות ובמהירות מעוררת התפעלות, ואפילו ביקש עוד.
גם סרטי HD הוא הציג בלי קפיצות, אף שמקורם במדיה דחוסה. יש לו מגוון חיבורים: 3 חיבורי USB (אחד מהם USB 3.0 החדש) וחיבור e-Sata ישיר של כונן חיצוני. חובבי הצילום יוכלו להכניס את הכרטיס שלהם לקורא הכרטיסים המובנה ולהעביר את התמונות היישר למחשב. חבל רק שכרטיס המסך הגרפי הוא מהסדרה הפשוטה ביותר של אינטל, דבר שקלקל מעט את החגיגה. הוא יסתדר עם משחקים בסיסיים, אבל לא עם הכבדים שבהם. מבחינת תקשורת יש לו את כל החיבורים הרגילים בנוסף למודם סלולרי מובנה.
המקלדת נוחה ומשטח המגע טוב ואפשר להפעילו בשתי אצבעות להגדלה של התמונה ולהקטנתה. המסך הבהיר שגודלו 13.3 אינץ' נחשב לאידיאלי עבור אנשי העסקים, קהל היעד של נייד מסוג כזה. החיסרון הגדול הוא כמובן המחיר הגבוה (8,290 שקל), שמעמיד סימן שאלה גדול מעל כדאיות הקנייה.
בשורה תחתונה: הכי חזק בביצועים אך הכי יקר בכיס.

חברת LG, שהצליחה להקטין את המסגרות של הטלוויזיות שמייצרת, החליטה ליישם את השיטה גם במחשבים ניידים והצליחה להכניס מסך רחב שגודלו 14 אינץ' לגוף של מחשב נייד שגודלו 13 אינץ'.
את המבחנים השונים הוא עבר בלי בעיה וכך צלח את מסכת העינויים שסידרנו לו. הוא התמודד עם משימות היומיום באופיס ועם הורדת סרטים בצורה טובה ומבלי להתחמם. המקלדת מסוג צ'יקלט נוחה בעיקר בגלל תוספת הלחצנים מימין ולחצן ה-Enter הגדול, שמוקטן בחלק מהניידים לגודל 13 אינץ'. גם משטח ההצבעה שלו גדול ולחצני העכבר מעוצבים יפה, אבל המשטח נוח פחות מהפעלה באמצעות לחצנים נפרדים.
השורה התחתונה: נייד יפה ותכליתי, אבל קצת יקר לטעמנו.

אף שאסוס עשתה בארץ קריירה ממחשבי הנטבוק, היא פועלת במרץ גם בתחום הניידים הרגילים. הפעם הכניסה החברה מסך טוב שגודלו 13.3 אינץ' לגוף מעוצב למשעי, שידכה לו מעבד מעולה, זיכרון גדול. כרטיס מסך של Ge Force והגישה לנו את התבשיל לטעימה.
את המשימות הרגילות, כמו פעולות אופיס, גלישה והורדות, ביצע הנייד הזה היטב. אבל ברגע שהגענו לווידיאו, לרנדור ולהמרות, הוא החל להשתעל ולהפגין חולשה. שינינו קצת את הפרמטרים והורדנו את הדרישות, והפעם קיבלנו ביצוע סביר עד בינוני.
מבחינת האבזור, בדגם הזה אין שקע USB 3.0, אלא רק 3 שקעים רגילים וכן יציאת HDMI לטובת בעלי הטלוויזיות. אך כל אלה לא הצליחו לבטל את היתרון הגדול של הנייד הזה: הסוללה. המחשב הצליח לעבוד יותר מ-6 שעות רצופות ועמד היטב באתגר.
השורה התחתונה: מחשב טוב שמצטיין במשך חיי סוללה.

המחשב הזה מתוצרת דל הוא דוגמה לאוסף של רכיבים איכותיים שלא הצליחו להתחבר יחד בתוך המחשב כדי לספק ביצועים איכותיים כמצופה. אמנם בענקית המחשוב לא חסכו בהשקעה במעבד, הכניסו זיכרון כפול, כונן גדול וכרטיס מסך של NVidia, אך לא קיבלו את התוצאות הראויות.
במבחן הביצועים הוא זכה לציון טוב, ואת הפעילות השגרתית בתוכנות אופיס הוא ביצע ללא דופי, ואילו ברגע שהגענו לווידיאו הוא נטה לקפץ, והעיבוד של קטעי הסרטים לסרט דרש זמן רב.
עם זאת, נציין לטובה את המקלדת ואת משטח ההצבעה הרחב שלו שאפשרו עבודה ממושכת ללא בעיות. נקודת אור נוספת היא התוכנה של דל שמנהלת את המחשב, Dell Stage; היא מקלה את החיים של המשתמש אבל לא משפרת את הביצועים בפועל. גם הסוללה שלו נגמרה מהר יחסית, ולמי שרוצה לקנותו כדאי לבדוק אם יש אפשרות לשדרג אותה כדי להאריך את זמן הפעילות.
השורה התחתונה: מחשב חלש יחסית למתחריו.
