ללכת על בטוח: אוזניית הבלוטות' של ג'ברה מפתיעה
גם אם האזהרות מפני קרינה מהנייד נכונות או לא, אוזניית ג'ברה היא פתרון לא רע: הקרינה שלה היא פחות מאלפית הקרינה של מכשיר סלולרי
רצה הגורל ויום לפני ההודעה הגורלית החליטה אוזניית הבלוטות' שלנו, מסוג קרדו, ללכת בדרך כל בשר. לפני שיצאנו לצוד אוזנייה אחרת נזכרנו שיש באמתחתנו אוזנייה קטנת ממדים, אבל חזקה בדיבורים, של החברה המפורסמת ג'ברה. חיברנו אותה למטען, לאחר שהתמלאה שידכנו אותה לסלולרי בתהליך שנמשך 10 שניות ויצאנו ליום עבודה.
הדבר הראשון שהרגשנו היה המשקל הנמוך של האוזנייה: 8 גרם, כמחצית ממשקל האוזנייה הקודמת. ההבדל השני נבע ממנגנון העברת השיחה בתקן EDR (שיטה לדחיסת נתונים באוזניות בלוטות') ששיפר את איכות השיחה ביחס לדיבורית הקודמת.
ההבדל ניכר כבר מהשיחות הראשונות כשבני שיחנו לא ביקשו מאיתנו לחזור על כל משפט פעמיים. הדיבור נשמע צלול יותר בשיחות ברכב וברחוב. כשפתחנו את חלון הרכב (רק לצורך העניין) וניסינו לנהל שיחה
עם בן שיח עצבני שלא אוהב לקיים שיחה עם הפרעות, הוא לא ביקש שנתקשר שנית כדי לנהל את השיחה באיכות טובה יותר.
עיון קצר בניירת שהגיעה עם האוזנייה הבהירה הכל: ביחידת המיקרופון הותקן מסנן רעשים, ובצירוף הטכנולוגיה של העברת המידע נעשה שינוי בשמיעה.
האוזנייה הפתיעה גם במשך זמן הפעילות שלה: בדרך כלל אוזניות כאלה סיפקו לנו זמן פעילות רצוף של קצת יותר משעתיים, ואילו בג'ברה החדשה היה לרשותנו זמן עבודה של 5 שעות לערך, עד שקיבלנו התראה שהסוללה עומדת להפסיק את השיחה. הסוללה שנגמרה קודם היתה זו של הטלפון הנייד ולא זו של האוזנייה.
ההפעלה של האוזנייה פשוטה למדי, אבל מה שלא כל כך מצא חן בעינינו היה ההשפעה המועטה של כפתורי כיוון העוצמה על העוצמה שמועברת לאוזן. המלצה: רצוי לכוון את העוצמה מהמכשיר הסלולרי. למי שיאמר שגם באוזניית הבלוטות' יש קרינה, אנו נאמר שהכל עניין של מינון.
הקרינה של האוזנייה היא פחות מאלפית הקרינה של מכשיר הסלולר והיא פחותה מהקרינה שתגיע לאוזן מאוזנייה קווית רגילה. אז תעשו לעצמכם טובה - תרחיקו את המכשיר מהראש.
דגם: אוזניית בלוטות' ג'ברה BT 2070, מחיר: 135 שקל, ציון: 8.5

אוזנייה של ג'ברה. ההבדל ניכר כבר מהשיחות הראשונות
יח''צ