נוטשים את המפה: מנווטים באמצעות הסלולר בזמן החופשה

למה להיסחב עם מפות מתקפלות מסורבלות לטיול בחו"ל, כשכל מה שצריך זה סמארטפון עם אפליקציית ניווט או מכשיר GPS, שינחו אתכם להגיע ליעד? הבעיה: המגוון הגדול של אמצעי הניווט הופך את הבחירה במוצר טוב וחסכוני למשימה לא פשוטה. אונליין עושה לכם סדר

אסף מרגלית | 19/4/2011 10:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: סלולר,GPS,ניווט
עונת הטיולים בחו"ל נפתחת רשמית בימים אלה, ואלפי ישראלים במכוניות שכורות יגדשו את הכבישים ברחבי אירופה, ארה"ב ושאר היעדים הפופולריים בעולם. כרגיל, האתגר האמיתי הוא למצוא את הדרך הטובה והקצרה ביותר להגיע ליעדכם, בין שמדובר בכביש ראשי בינעירוני ובין שאלה דרכים צרות המתפתלות באזורים הכפריים - וכמובן שבדרך אי אפשר להחמיץ אף נקודת עניין או אטרקציה.

רק לפני כמה שנים העמסנו את תרמיל הנסיעות במדריכים עבי כרס ובמפות מתקפלות ענקיות, והתווכחנו כל הדרך ברכב באיזה מחלף לרדת ובאיזו פנייה לפנות. אך היום, כמובן, הטכנולוגיה נכנסה לעניינים - ומכשירי הניווט והטלפונים החכמים הופכים לאמצעי הניווט העיקרי, לא רק בארץ אלא גם בחו"ל.

המגוון הגדול של אמצעי הניווט הופך את הבחירה במוצר המתאים, שגם יחסוך לכם כסף, למשימה לא פשוטה כלל.

לרשות התייר עומדות 4 אפשרויות עיקריות: הראשונה היא להביא מהארץ מכשיר ניווט דובר עברית עם מפות ומידע על נקודות העניין בחו"ל. השנייה היא להשתמש במכשיר הסלולר עם אפליקציית ניווט בתשלום שהוטענה בארץ לפני הנסיעה. האפשרות השלישית היא להתקין במכשיר הסלולר תוכנת ניווט עולמית, כמו יישום הניווט של גוגל שפועל בזמן אמת ומחייב חיבור קבוע לרשת הסלולרית המקומית. האפשרות הרביעית היא שכירת מכשיר ניווט בארץ שאליה נוסעים.

לכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות, ועליכם לבחור אם לשלם ולקבל ניווט מקסימלי או לחסוך בתשלום ולגלות שהאטרקציה שאליה נסעתם במשך יום שלם בכלל סגורה כבר שנה לרגל שיפוצים.
צילום: SXC
נוטשים את המפות ועוברים לטכנולוגיה מתקדמת צילום: SXC
השיטה המומלצת

◄ האמצעי: סמארטפון עם תוכנת ניווט טעונה מראש במידע ובמפות.

בשוק ישנן כמה תוכנות ואפליקציות בתשלום, שניתן להתקין על הסמארטפון מראש ולנווט בחו"ל ללא חיבור רציף לאינטרנט. קיימת גם אפליקציה של IGo, יקרה מעט יותר, שמספקת את אותם היתרונות. המחירים נעים בין 100 ל-500 שקל , וכדאי לבדוק היטב לפני הקנייה.

◄ היתרון: אין צורך בחבילת גלישה. המחיר יכול להיות יקר, אך מדובר ברכישה חד-פעמית.

◄ החיסרון: מרבית האפליקציות הן באנגלית או בשפה של מדינת היעד. כמו כן, מפני שהמפות מוטענות על המכשיר מראש וכל הרעיון הוא שאין חיבור לאינטרנט הסלולרי,

לא תקבלו מידע דינמי על עומסי תנועה ועל שינויים בתנועה. כדאי להצטייד במטען נייד או בסוללה רזרבית למכשיר הטלפון, למקרה שהסוללה תיגמר בדרך.

Getty Images
מטייל עם הנייד. אפשר לנווט בחו''ל ללא חיבור רציף לאינטרנט Getty Images
השיטה היקרה

האמצעי: מכשיר סלולרי, רצוי סמארטפון, עם תוכנת ניווט חינמית מבוססת רשת כמו גוגל מפות או בינג מפות או עם תוכנה של חברות הסלולר.

ברגע שהגלישה הסלולרית פועלת, המידע על היעדים והסביבה זורם וגם התפעול נוח. תוכנת הניווט של גוגל נותנת לכם גם תמונת לוויין אמיתית של הסביבה או של חזיתות הבתים (במספר מצומצם של מדינות), כך שקשה לטעות במהלך הניווט, בעיקר ביבשת אמריקה. כל מה שדרוש הוא טלפון חכם של נוקיה, אנדרואיד, אייפון או בלקברי, ומידע ומפות שניתן להוריד בחינם מהרשת.

שירותי הניווט מבוססי הרשת הם איכותיים, וההוראות לניווט בכמה מהמדינות ניתנות בשפה העברית. גולת הכותרת של השירות הזה הן נקודות העניין שעליהן תקבלו מידע רב בזמן אמת, כולל שעות פתיחה מעודכנות של אטרקציות חשובות כמו יורודיסני, מידע על מצב התורים בקופות או על אורך התורים למתקנים החשובים.

התוכנות של חברות הסלולר שלקחנו לחו"ל לניסיון עבדו יפה כתוכנות ניווט עם מידע מדויק על הדרכים, אך יש בהן פחות מידע על האתרים החשובים. לצערנו, כמו בישראל, לפעמים לא קיבלנו מידע מספק על עומסי תנועה ופקקים ונתקענו כשעה בדרך לאקרופוליס.

איך זה עובד? בעלי סמארטפונים מכל סוג יכולים להוריד את אפליקציית Maps Google או Bing Maps של מיקרוסופט. אלה אפליקציות חינמיות, ורק צריך לבחור את המפה של אזור היעד.

בעלי מכשיר נוקיה יכולים להיכנס לאתר המפות של נוקיה (בעזרת האייקון שנמצא בטלפון או באמצעות חיבור למחשב) ולהוריד ממנו את Ovi Maps עם מפות היעד וכל מידע נוסף על נקודות העניין שאפשר לשמור בטלפון. באתר Ovi של נוקיה ניתן למצוא גם מפות של התחבורה הציבורית בכמה ארצות ואף מידע על אתרי תיירות ידועים ועל המוצגים שלהם.

היתרון: מידע רב ואיכותי בזמן אמת כולל צילומים והדרכה מפורטת באתרים רבים.

החיסרון: חבילות הגלישה הסלולרית שנותנות החברות בארץ יקרות מאוד, ואתם עלולים לגלות שהניווט עלה לכם אלפי שקלים מיותרים. עם זאת, ישנן דרכים אחרות כמו רכישת סים מקומי במדינת היעד, שבאמצעותה ניתן לחסוך מעט בעלויות הגלישה הסלולרית.

השיטה הבטוחה

האמצעי: מכשיר ניווט ייעודי (GPS) מהארץ טעון במידע על היעד בחו"ל.

המצרכים הדרושים: מכשיר ניווט לווייני (PND) שפועל בחו"ל מצויד בתוכנה דוברת עברית, במפות ובמאגר מידע על כל נקודות העניין בארץ היעד. בעבר היה מכשיר הניווט דובר העברית הלהיט של המטיילים בחו"ל. הוא עבד היטב בערים הצפופות ומחוצה להן וסיפק הוראות לתנועה ברכב וברגל בעברית צחה.

ניסינו כמה תוכנות, והטובות ביותר שמצאנו הן IGO מבית Nav&,Go, שאיתה ניווטנו באירופה במרבית המדינות, גם בכאלה שנמצאות במזרח (צ'כיה, בולגריה, הונגריה ופולין), וביבשת אמריקה. התוכנה מותקנת בכמה דגמים של מכשירי ניווט כמו QUE, EPEX, NOVOGO.

תוכנה מתחרה היא של חברת MIO ומפיצה אותה רשת דינמיקה. אם אתם יוצאים לטיול ממונע, כדאי לברר אם המכשיר שקניתם או שכרתם תומך בשירותי TMC (דיווחים על עומסי התנועה).

היתרון : המכשיר דובר עברית (וגם רוסית, ערבית וכדומה) ואינו דורש חיבור לרשת הסלולר. אין תשלום נוסף עבור השימוש.

החיסרון: המפות לחו"ל יקרות - מחירן 499-99 שקל לאזורים כמו אירופה, אמריקה או אסיה. צריך לבדוק את תאריך העדכון האחרון, ואם עברה יותר מחצי שנה כדאי לעדכן. אם הבטיחו לכם מפות בחינם כדאי לברר אם כל המפות של ארץ היעד הותקנו במכשיר, ולא רק מפות הערים חשובות. במפות החינם יש גם מעט מידע על נקודות העניין, וכדאי להשלים את המידע באמצעות האינטרנט בישראל ולא בחו"ל.

צילום: SXC
מכשיר GPS. המפות יקרות צילום: SXC
השיטה הלא מומלצת

האמצעי: לשכור מכשיר ניווט מחברה להשכרת רכב בחו"ל.

יש ישראלים שלא לומדים מניסיון של הנוסעים לפניהם, ששכרו מכשיר בחברות השכרת הרכב בחו"ל ונכוו. השכרת המכשיר היא לתקופת מינימום של 5 ימים והיא תעלה לכם בין 80 ל-100 שקל ליום. המכשיר מגיע בדרך כלל כשהוא מקובע ללוח המחוונים כדי למנוע את גניבתו. אבל רצוי לברר איך בכל זאת מנתקים אותו כדי שגנבים לא יפרצו את הרכב ויגנבו את המכשיר.

מרבית המכשירים טעונים במידע על מדינה אחת, ואם אינכם יוצאים מגבולותיה אין לכם בעיה. אבל אם תעברו מארץ לארץ בנסיעה רצופה, ייתכן שתגלו שהמכשיר לא יודע לעשות זאת בקלות ושעליכם לכבות ולהדליק אותו או לפנות לתחנת השירות של חברת ההשכרה ולדרוש החלפה או עדכון.

בעיה אחרת שזיהינו היא המעבר של המכשיר משפה לשפה תוך כדי הניווט. אם אתם מתקשים להבין את ההוראות באנגלית כדאי שתבטלו את ההזמנה כי אחרת לא יתבצע הניווט וסתם בזבזתם את הכסף.

היתרון: קבלת מידע עדכני מותאם למדינת היעד.

החיסרון: שירות יקר מאוד, כמעט כמו מחיר הקנייה של המוצר בארץ ללא המפות. חיסרון נוסף: המכשיר מדבר בשפה לועזית, לפעמים באנגלית, צרפתית או ספרדית, ואם אינכם שולטים בשפה זרה כדאי לרדת מהרעיון. 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/tehnology/ -->