הפיס: נפסיק לתקצב רשויות מקומיות שיפעלו נגד הדוכנים
עיריית הרצליה מצטרפת למאבק של עיריית תל אביב: החלה לפנות דוכנים הפועלים ללא הסדר. מנכ"ל מפעל הפיס: "התמיכה ברשות מקומית שלא תשתף פעולה עם מאמצי השיווק שלנו - תיפגע"
סוטניק התייחס בדבריו לתקציבי הפיתוח שמעביר מפעל הפיס לרשויות המקומיות, אשר הסתכמו בשנה האחרונה בלא פחות מ-500 מיליון שקל.

לאחרונה מנהל מפעל הפיס מאבק ברשויות מקומיות שהחליטו להפעיל מדיניות יד קשה נגד דוכני פיס, שלטענתן פועלים ללא רישיון או מוצבים במקומות בעייתיים ברחבי הערים. כך למשל, בעיר תל אביב בוצעו בשנים האחרונות שיפוצים נרחבים של מדרכות ושל כבישים, וכתוצאה מכך הורתה העירייה למפעילי
בעקבות הסכסוך עם עיריית תל אביב פנתה הנהלת מפעל הפיס לערכאות וביקשה לקבל צו המונע מהעירייה לפנות את הדוכנים ממקומם. בתוך כך מתברר כי גם משרד האוצר מפעיל מדיניות נגד דוכני הפיס וביקש מהנהלת מפעל הפיס לשלול את הזיכיונות של דוכנים הפועלים בעיר ללא רישיון בית עסק. עקב כך נאלצו עשרות פיצוציות, אשר הפעילו את תוכניות הפיס, להפסיק את שוק מוצרי ההגרלות אצלן.
הסכסוך התורן עם הרשויות המקומיות נוגע בימים אלה לעיריית הרצליה. למעריב עסקים נודע כי ראש עיריית הרצליה יעל גרמן החליטה לאחרונה לאכוף את החוק הדורש הפעלת דוכנים עם רישיון מוסדר ולהזיז ממקומם דוכנים שלטענתה פעלו בניגוד לחוק.
במפעל הפיס אמרו בסוף השבוע כי לא ייתכן שראש עיר יחליט על דעת עצמו להזיז ממקומם דוכנים שפעלו במשך עשרות שנים. "אם ברשויות המקומיות לא ישתפו איתנו פעולה במאמצי השיווק, ניאלץ לקצץ את התקציבים שאנחנו מעבירים אליהן", הוסבר בפיס.
בשלב זה עדיין לא ברור כיצד מתכוונות לפעול הרשויות המקומיות לנוכח איומים אלה. כמו כן, לא מובן אם מדיניות הנהלת הפיס תואמה מול מרכז השלטון המקומי, שלנציגיו יש רוב בדירקטוריון הפיס. נזכיר כי זה 3 שנים פועל מפעל הפיס ללא יושב ראש דירקטוריון.