פתחו עסק: רעיון מטופש שהפך לסטארט-אפ היסטרי

זה התחיל במוסך בסן חוזה וברעיון הזוי למדי של מוסכניק - והמשיך בסטארט-אפ לכל דבר ובמוצר שכבר הפך להיט ומתחיל לראות רווחים; עכשיו תגידו, איך אתם לא חשבתם על כיסוי לאייפון שהוא גם פותחן בקבוקי בירה?

פיטר דלבט, סן חוזה מרקיורי ניוז | 8/4/2011 12:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: אייפון
חלק ניכר מהסיפורים ומהאגדות של עמק הסיליקון מתחיל תמיד עם שני חבר'ה שהגו רעיון כלשהו במוסך. ובכן, בסיפור שלפנינו מדובר בשני חבר'ה שבאמת התחילו את החברה שלהם במוסך. זה גם סיפור על כיצד הטכנולוגיה של הטלפונים הניידים והרשתות החברתיות יכולה להפוך רעיון פסיכי למדי לעסק לגיטימי.

הכל התחיל בקיץ 2009, כאשר קליי בייקר, בוגר חברות טכנולוגיה שהחל לעסוק בעיצוב תעשייתי, לקח את הריינג' רובר שלו לטיפול התקופתי במוסך טום ראמיס. ראמיס, שידע שבייקר עבד בנטסקייפ ובחברות גדולות נוספות בוואלי, חשף בפניו את הרעיון ההזוי שלו: פותחן בקבוקים שיתאים לאייפון. "נוכל לקרוא לזה איי אופנר (iOpener) אמר ראמיס.

התגובה הראשונה של בייקר היתה הגיונית, שפויה וממש מתבקשת: "חביבי, תעשה לי את הטיפול באוטו". אבל אז הוא התחיל לחשוב, ובמוחו התרוצצו כל מיני רעיונות. אולי אפשר לעשות עם זה משהו, חשב, וזה לא רעיון משוגע כל כך כפי שזה נשמע. אולי זה יכול להיות גאדג'ט שלא מתאים רק לסטודנטים, אלא משלב אפליקציה אשר תאפשר ללוגמי הבירה לגלות מתי הם צריכים לחדש את המלאי או תמליץ על בירות טובות לחברים, ואולי אפילו תשלח למשתמש קופונים מחברות הבירה.

בקיצור, עוד לפני שהבין מה קורה, הוא מצא עצמו אומר לראמיס המוסכניק: "יאללה, בוא נתחיל להקים את החברה הזו, לפני שאשתי תגלה מה אני זומם".
Kirstin Lara Getschell Photography
איי אופנר. איך לא חשבו על זה לפני? Kirstin Lara Getschell Photography
אופטימיות נצחית

כיום עדיין אי אפשר לומר שאיי אופנר הוא מוצר מוכר בכל בית. לדברי צמד היזמים, הם מכרו עד עתה רק כמה מאות יחידות, שכל אחת כוללת מעטפת שבה הטלפון והפותחן שמחליק ממנו. אולם לדבריהם הם נמצאים במשא ומתן עם קמעונאי גדול.

חלק מהפונקציות המגוחכות יותר שהם תכננו לאפליקציה BevConX טרם התממשו, אבל כאשר אתה משוחח עם שני החבר'ה האלה בגיל העמידה אתה נזכר שוב בבאר האופטימיות הנצחית של עמק הסיליקון. 

מכל מקום, סימן לרצינות שבה הם מתייחסים להמצאה שלהם הוא העובדה ששניהם עברו לעבוד בחברה במשרה מלאה. הם גם גייסו טכנאי שיסייע להם לשפר את המוצר ובכך להגדיל את הסיכויים שלהם לקבל מימון מקרנות הון-סיכון.

"מה שהכי הרשים אותי הם האינסטינקטים של קליי וטום, תשומת הלב שלהם לפרטים, הקשרים שלהם בתעשייה ובעיקר מה שהם השיגו בתקופה קצרה כל כך עם מעט כסף," אומר ג'ים קוק, ממייסדי נטפיקס וכיום המנהל הפיננסי של מוזילה, שמייעצת לבייקר וראמיס.

השניים

הם בהחלט זוג מוזר. ראמיס הוא איש צווארון כחול טיפוסי והוא אף מודה ש"אני בפייסבוק רק משום שהחברים הכריחו אותי." ובכל זאת, הם הצליחו לפתח סימביוזה מוזרה. משהו בסגנון "אני מעצב תעשייתי, לך יש בית מלאכה, יאללה, בוא נבנה משהו." אחד המסגרים של ראמיס אפילו בנה את האבטיפוס.

בייקר מתגאה מאוד בעובדה שכל הרכיבים מיוצרים ומורכבים בארה"ב, ולדבריו, זה אפילו יוצא זול יותר מאשר לעבוד עם סין. בייקר, בוגר אוניברסיטת מונטנה סטייט, יצר קשר עם כמה מהנדסים שלמד איתם, ואלה קישרו אותו לבעלי מקצוע נוספים. לכן האיי אופנר מיוצר במנהטן. והכוונה למנהטן שבמדינת מונטנה.

"יש לנו כבר 10,000 יחידות על המדפים במפעל, ואני לא צופה שהן יישארו שם זמן רב", אומר בייקר, שלא נראה כמו אחד שנוהג להתרברב. בעת שהם מראים את האיי אופנר לעיתונאי בארוחת צהריים, מלצר מבחין במכשיר ושואל בהתלהבות אם הוא יכול להראות את זה לאחד מעמיתיו. תוך זמן קצר שניהם מתפעלים ביחד.

Kirstin Lara Getschell Photography
בייקר וראמיס עם האיי אופנר. במשא ומתן עם קמעונאי גדול Kirstin Lara Getschell Photography
לא מתנה ב-39 דולר

בייקר וראמיס לא מתכוונים רק לשווק מתנה ב-39 דולר, שהיא לא יותר מבדיחה נחמדה; לדברי בייקר הם הקפידו על איכות גבוהה, כך למשל הלהב של האיי אופנר עשוי מפלדה משובחת והמעטפת מסגסוגת פוליקרבונט שמשתווה לאריזות האייפון הטובות ביותר. "אני מבטיח לך שאף אחד לא מייצר אריזות קשוחות יותר," אומר בייקר, וכדי להדגים למה הוא מתכוון לוקח את המכשיר ומכה בו בפטיש עץ מול מנהל שיווק מופתע של אפל.

אבל לדברי בייקר, סוד ההצלחה שמעבר לפינה הוא האפליקציה. לעת עתה מותקן באיי אופנר מד תאוצה מתוחכם שיכול לזהות את הזמן שבו המכשיר הפוך ואז להרים אותו מהר בעוצמה הדרושה כדי לפתוח פקק של בקבוק. כשזה קורה, מופעלת ה-BevConX, ששואלת את המשתמש איזה משקה מבין 1,200 חברות ששמותיהן הוטענו במכשיר - הוא הרגע פתח.

כפתור "שתף" מאפשר למשתמש לשלוח הודעה לפייסבוק או לטוויטר, ואז בעזרת תוכנה לאיתור גאוגרפי החברים שלך יכולים לקבל הודעה, שבה נאמר למשל: "דייב בדיוק נהנה מבירה קורונה ברידר פארק דרייב בסאן חוזה."

בייקר וראמיס אומרים שהם כבר במגעים עם חברות בירה גדולות בדבר האפשרות לשלוח "איי קופון" כאשר נעשה שימוש באיי אופנר. "אתה יכול ליצור קשר עם הלקוח ברגע שהוא מתחיל ליהנות מהמוצר שלך", מסביר בייקר, שבמקרה דווקא לא שותה.

עד עתה הם כבר השקיעו 100 אלף דולר ברעיון המוזר שנולד במוסך, וזה כלל הכנת אבטיפוס, פיתוח אפליקציה והצגת החומרה והתוכנה בפני לקוחות. "מהשיחה הראשונה בינינו במוסך שלך עברנו למוצר ארוז תוך 14 חודשים," מסכם בייקר כשפונה אל ראמיס.

Kirstin Lara Getschell Photography
איי אופנר. עד עתה הם השקיעו 100 אלף דולר ברעיון המוזר שנולד במוסך Kirstin Lara Getschell Photography
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/tehnology/ -->