עיסקת חבילה: מה עושים כשהאתר לא מוכן לשלוח מוצרים לישראל?

אתרים רבים בחו"ל מאפשרים לבצע דרכם הזמנות - אולם לא כולם שולחים את המוצרים לכתובות בארץ. לפני שתרימו ידיים או תחפשו קרוב-רחוק באמריקה, יש חברות משלוחים שיפתרו בשבילכם את הבעיה ואפילו יספקו עבורכם כתובת בנכר. כך תוודאו שהחבילה שלכם תגיע בזמן, בשקט ובתנאים שלכם

נדב דופמן-גור | 11/2/2011 10:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רכישה של מוצר מחו"ל עלולה להיראות מסובכת ומורכבת למי שלא התנסה בה. היא מלווה בחששות בכל הנוגע למשלוח, לשימוש בכרטיס האשראי ברשת ולמהירות האספקה של המוצר. חלק מהמוצרים ניתן להשיג בארץ, אך עדיין קיימים מוצרים שאפשר לרכוש רק בחו"ל כמו גאדג'ט חדש או נעליים ייחודיות. לפעמים אנחנו חסרי סבלנות ומתקשים להמתין עד לנסיעה הבאה או עד שהמוצר יגיע לארץ.

החלטנו לבדוק מהן האפשרויות העומדות לרשותנו לרכישת מוצרים מחו"ל - תוך התמקדות בשוק האמריקאי. זאת משום שרוב המוצרים ומכשירי האלקטרוניקה משווקים שם ורק לאחר מכן באזורים אחרים בעולם. אחד השיקולים הרלוונטיים בהכרעת הכדאיות של רכישת מוצר חדש קשור בהיתר במכס - הגוף שאחראי על פיקוח ומיסוי סחורות הנכנסות לארץ ומקיים רשימה מתעדכנת של מוצרים שאסור לייבא ארצה.

על המוצרים החוקיים מטיל המכס מיסוי, שאותו נדרש הצרכן לשלם כדי לשחרר את הסחורה שהוזמנה. לעתים יש אפשרות לקבל פטור ממסים, ולכן מומלץ להתעדכן באתר המכס טרם הרכישה כדי לוודא את הנהלים ואת התעריפים המתאימים למוצר הרצוי. בכל אופן הכתוב לעיל אינו מתייחס לתשלום המס הנדרש, אלא אך ורק לעלות המשלוח.
SXC
מזמינים חבילה באינטרנט. לוודא שמדובר באתר המסומן בכיתוב HTTPS ולא ב-HTTP SXC
איך לשלם

הדרך האופיינית להזמנת מוצרים מחו"ל היא שימוש בכרטיס אשראי בינלאומי. בעת ביצוע התשלום כדאי לוודא שהוא מבוצע באתר מבוטח המסומן בכיתוב HTTPS ולא ב-HTTP. כמו כן, מומלץ לבצע את ההזמנה ברשתות מוכרות כמו B&H בניו יורק או באתר של אחת מהרשתות הגדולות כגון אמזון, וולמארט, בסט ביי, סירס ועוד.

אפשרות נוספת שקיימת בחלק מהמקומות היא לשלם באמצעות חשבון PayPal המאפשר לבצע את החיוב מול חברת האשראי. רק לאחר הרכישה מעבירה החברה את התשלום לחנות שבה נרכש המוצר, מבלי לחשוף בפניה את מספר כרטיס האשראי.

אפשרות

אחרת היא כרטיס ויזה נטען. חברת דואר ישראל משווקת כרטיס ויזה שניתן להטעין בו סכומי כסף משתנים. היתרון נעוץ בכך שהוא מאפשר רכישת מוצרים עם כרטיס ויזה שאינו מקושר לחשבון הבנק, והשימוש בו מוגבל בהתאם לסכום הטעינה (הסכום המקסימלי עומד על 1,000 שקל).

עם בחירת אפשרות התשלום המועדפת, רצוי לבדוק את אפשרות הביטוח, במיוחד אם מדובר בשליחת מוצר יקר כמו ציוד צילום או אלקטרוניקה. עם זאת, יש לבדוק בקפדנות את תנאי הביטוח, את התקרה האפשרית ואת העלויות הכרוכות בביצוע ביטוח שמסגרתו מעבר לתקרה הקיימת.

SXC
לא כל האתרים שולחים את המוצרים לכתובות בארץ SXC
החבילה עוברת

עם השלמת הרכישה עולה הסוגיה של משלוח המוצרים ארצה. קיימות חנויות המאפשרות משלוח ישיר לארץ, אך הבעיה מתחילה כשאי אפשר לשלוח את המוצרים מחוץ לארה"ב. במצב כזה אפשר לבקש מקרובים באמריקה שהמוצר יישלח אליהם ושידאגו להעברתו ארצה. אך כשאין "דוד מאמריקה" צריך למצוא פתרון חלופי.

אחת האפשרויות היא שימוש בשירות EMS של דואר ישראל, שמאפשר לקבל או לשלוח מוצרים באמצעות תאגיד EMS הבינלאומי. לא כל האתרים תומכים בשירות זה, אך בחלק ניכר מהם מוצע משלוח לארץ תמורת מחירים משתנים.

אפשרות נוספת היא העברת המוצר דרך חברות השילוח הגדולות, בהן UPS ,FedEx ו-DHL. מבדיקה בנוגע לעלות המשלוח מארה"ב לישראל עבור מוצר ששוקל 1 ק"ג (למשל אייפוד) בשווי 999 דולר - עולה כי עלות המשלוח ב-FedEx היא 1,070 שקל כולל מע"מ, הובלה, היטלים ודמי טיפול. המוצר מגיע תוך שני ימי עסקים מרגע איסוף החבילה על-ידם. החברה מציעה רכישת ביטוח תמורת 20 דולר, אך אם נזדקק לו נשלם השתתפות עצמית של 100 דולר.

ב-UPS עלות המשלוח עומדת על 654.07 שקל כולל מע"מ, הובלה והיטל דלק - אך לא כולל מסים ועמלות. המשלוח צפוי להגיע תוך 3-2 ימי עסקים מרגע האיסוף ותלוי במיקום המשלוח. במקרה של כבודה בשווי של עד 100 דולר המשלוח הינו אוטומטי ומתבצע על ידי החברה, ובמקרים שבהם שווי הכבודה גבוה יותר, כמו במקרה זה, עלות השלמת הביטוח תעלה עוד 63.75 שקל כולל מע"מ. לפיכך, עלות המשלוח מסתכמת ב-717.83 שקל . ובמקרה של הפעלת הביטוח - אין השתתפות עצמית.

לטענת נציג UPS, יש לפתוח אצל החברה מסגרת אשראי, משום שהחיוב שלה מתרחש לאחר שהמשלוח הגיע לארץ. פתיחת מסגרת האשראי לוקחת כמה ימים מאחר שלחברות האשראי נדרש זמן עד לאישורה.

חברת DHL מסרה הצעת מחיר בגובה 665 שקל כולל מע"מ והיטל דלק, כששחרור הכבודה מהמכס אינו כלול, ועלות ביטוח החבילה היא 76.5 שקל . נציג החברה אמר שהביטוח יחזיר את מלוא עלות הנזק, אם יהיה כזה, והוא מחושב לפי 18 דולר או לפי 1% משווי המוצרים (הגבוה מביניהם).

החברה עובדת לפי שער קבוע של 4.25 שקלים לדולר, ולכן המחיר בתוספת הביטוח הינו 776.30 שקל. ההצעה אינה כוללת עלויות שחרור מהמכס, ואם נשחרר את החבילה נשלם 30 שקל בתוספת מע"מ.

השירות של FedEx הוא אמנם היקר ביותר, אולם בחברה מציינים כי הם מאפשרים את קבלת המוצר תוך יומיים ולכן השוואת המחירים אינה רלוונטית. "החברה מפעילה שירות ייעודי המשלב מהירות שיא, שחרור ממכס ומסירה ביום ההגעה לישראל. השוואת מחירים בתחום זה אינה הדרך לבחון את כדאיות העיסקה, כיוון שמשוקללים בה, כאמור, הרבה מאוד משתנים ושירותים נוספים".

כמה עולה להביא משלוח לארץ?
כברת דרך

אתרים המספקים כתובת מקומית בארה"ב למשלוח מוצרים נחשבים לאחת האופציות שהפכו פופולריות בתקופה האחרונה, ולרוב מדובר באתרים ישראליים שפותחים שלוחה בארה"ב. תמורת סכום סמלי הם יקבלו אל הכתובת שלהם את המוצר שהוזמן דרך האינטרנט, והסניף האמריקאי שלהם יעביר לארץ את החבילה כשתגיע.

הטיפ החשוב ביותר שנוכל להיעזר בו הוא לקרוא באתר כיצד פועל השירות. באחד האתרים שבדקנו, ביקשו מאיתנו שבעת הזמנת המוצר נמסור את פרטי האתר בתור הרוכש וכן נציין כתובת למשלוח המוצר כך שהחבילה תגיע אל מקום מושבו של סניף האתר.

אחד האתרים שבדקנו הוא אתר מסטופ שמפעילה חברת נטוויז'ן סחר בינלאומי (2002) בע"מ. האתר היווה בעבר חלק ממגוון השירותים שהציעה החברה. דמי ההובלה בחברת מסטופ, בהתאם לחבילה אותה אנו מעוניינים להעביר, הם 54 דולר. לעלות זו מתווספים דמי טיפול של 15 דולר, ובחבילה שמשקלה מעל 1 ק"ג מתווספים לדמי המשלוח עוד 6 דולרים עבור כל חצי ק"ג.

את החיוב בדולרים הם ממירים לשקלים לפי שער ההעברות וההמחאות של בנק לאומי. עלות ביטוח מחושבת לפי דולר אחד לכל 100 דולר בהתאם לשווי של המוצר שנרכש, והביטוח מכסה עד לשווי המבוטח.

במקרה שלנו, תמורת 10 דולר נוכל לבטח את מלוא השווי, ואם נפעיל אותו לא נחויב בהשתתפות עצמית. מסים ומכס אינם כלולים במחיר הנקוב ויש להוסיפם לפי הוראות המכס. עמילות המכס דרך מסטופ עולה לנו במקרה זה 3.5 דולרים. החברה אף מאפשרת איחוד חבילות בעלות של 3 דולרים לחבילה, וכך ניתן יהיה לאסוף אותן מכמה מקומות ולשלוח את כולן יחדיו לארץ.

במסטופ נדרשת הרשמה ראשונית שבמהלכה הועברנו לאתר של החברה-האם USONESTOP.COM. לצערנו, אף שבאתר הישראלי רוב התוכן בעברית, כדי להתחבר לשירות ולבצע הרשמה צריך לצלוח גם את האתר האמריקאי ולהשלים בו את ההרשמה. במסגרת זו הכנסנו את פרטי האשראי כבר בשלב הראשוני למרות שקיבלנו אישור שאכן נרשמנו לשירות.

לדברי המנכ"ל רונן איקוניקוב, הסיבה שבגינה החברה מסוגלת להציע דמי משלוח והובלה נמוכים, נעוצה בעובדה שהיא אוספת את החבילות במרכז ההזמנות בארה"ב ומשם שולחת את כולם לארץ יחד. "מדובר במספר גדול של חבילות שמגיעות לארץ במרוכז מדי יום, ומכאן נובעת היכולת שלנו להציע מחירים טובים ללקוח", אמר.

שירות אדיב ואינפורמטיבי

אפשרות נוספת היא השירות של חברת TNT, שנחשבת לאחת מחברות השיגור הגדולות בעולם והודיעה באחרונה על שירות משלוח חדש מארה"ב לישראל. השירות מאפשר למשתמש לקבל כתובת בארה"ב שעמה ניתן לבצע את הרכישות. החבילה תגיע לכתובת זו ומשם למאגר הניתוב, ותאפשר להתעדכן בכל רגע בנוגע למיקום החבילה. עלות השירות מגיעה ל-727 שקל.

לטענת האתר של TNT, החברה מתחייבת לספק את הסחורה תוך 3 ימי עסקים מרגע הגעת החבילה לכתובת הייחודית בארה"ב. לחברה יש גם סניף ישראלי עם כתובת ומספר טלפון שדרכם אפשר לשאול שאלות ואף לקיים "צ'אט חי עם נציג שירות אדיב ואינפורמטיבי".

מנכ"ל החברה אודי כספי מציין כי שליחה מרוכזת של חבילות אינה מומלצת משום שהגעתן יחד תחייב תשלום מכס, בעוד הגעתן בנפרד תציב אותן מתחת לרף הפטור של המכס. לדבריו, כדאי לבדוק מראש מהם הפטורים שהמכס מאפשר בסמוך למועד הרכישה.

שליחת החבילה דרך TNT אינה דורשת תשלום מראש, ואת פרטי התשלום נצטרך לספק רק לאחר שהחבילה תיאסף ותיקלט במאגרי החברה. הביטוח על הכבודה מבוצע באמצעות חברות הביטוח הישראליות, והפעלתו כרוכה בתשלום 50 דולר כהשתתפות עצמית. 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/consumerism/ -->