מסקנות ששינסקי הוגשו - אבל מסלול המכשולים רק החל
כדי ליישם את המסקנות יש צורך בשינוי חקיקה, בהחלטת ממשלה ובהצבעה בכנסת. השאלה הגדולה כעת היא האם רה"מ נתניהו יתיישר לפי המלצות שר האוצר ויאמץ את הדוח
המאבק העיקרי צפוי במישור הפרלמנטרי. כדי ליישם את הדוח יש צורך בשינוי חקיקה, בהחלטת ממשלה לאימוץ הדוח והצבעה בכנסת. השאלה הגדולה היא עד כמה ייאות ראש הממשלה בנימין נתניהו להתיישר לפי המלצות שר האוצר שלו, והאם יחליט לאמץ או לדחות את מרבית המלצות הדוח. כרגע נראה כי עמדת נתניהו היא זו שתקבע האם שטייניץ ייצא מהמאבק כשידו על העליונה. בשלב הבא, על פי ההערכות, הכנסת כבר צפויה להתיישר על פי החלטת הממשלה.
אם נתניהו יאמץ את מרבית המלצות הדוח, הוא יהיה חתום על מה שנחשב כרפורמה האמיתית והמשמעותית ביותר שנערכה בתקופת כהונתו. אך ככל הנראה, הדרך לשם לא תהיה קלה - על פי ההערכות,
נתניהו ייאלץ להתמודד עם שרי ישראל ביתנו, ובראשם אביגדור ליברמן ושר התשתיות עוזי לנדאו, התומכים ללא סייג בחברות הדלק.
לצד הפוליטיקאים, גם חברות האנרגיה צפויות להפעיל לחצים בלתי פוסקים על הממשלה. חברות חיפושי הנפט עשויות לעתור לבג"ץ בעילה שמסקנות הוועדה פגעו ברכושן הפרטי, דבר שעלול להוות אבן נגף משמעותית ליישום הדוח.
לרשות יצחק תשובה עומד צוות רחב של משפטנים, הכולל את עו"ד פיני רובין, יועצו המשפטי הקבוע של תשובה, וכן את ד"ר יורם טורבוביץ', המשמש בתפקיד יו"ר דלק אנרגיה. במקביל צפויה חברת נובל אנרג'י להגביר את לחציה על מנת להוציא את העוקץ ממסקנות הוועדה, ועל פי ההערכות היא כבר גייסה לטובתה את נשיא ארה"ב לשעבר ביל קלינטון. נראה, אם כן, שגם לאחר הגשת מסקנות ששינסקי - הדרך ליישומן ארוכה.

נתניהו. צפוי ללחצים
צילום: פלאש 90