החורף לא הגיע - ויצרניות התה נתקעו עם הסטוקים
החורף שמסרב להגיע הביא את יצרניות התה לחפש דרכי שיווק יצירתיות - כדי להעלות את הביקושים. בין האמצעים: קמפיינים בשווי מיליוני שקלים, יצירת סדרות פרימיום מגוונות ומבצעי ענק ברשתות השיווק
כבר לפני כחודשיים העלו 2 יצרניות התה הגדולות, ליפטון וויסוצקי, קמפיינים שנועדו לקדם את סדרות המוצרים החדשים שהשיקו לקראת החורף. אלא שהטמפרטורות הגבוהות הותירו את קטגוריית התה נטולת ביקושים.
ברשתות השיווק החלו למכור את המוצרים החדשים במבצעי הנחות דוגמת "קנה 2 אריזות וקבל את השלישית מתנה", כדי לרוקן מעט את המלאים הגדולים שיוצרו.
מחירו הזול של התה הסטנדרטי הביא את היצרניות בשנים האחרונות והשנה בפרט, לנסות ולהמציא מחדש את הקטגוריה, באופן שיאפשר להן לגבות פרמיה משמעותית, שתייצר רווחיות. ראשונה להשיק את סדרת הפרמיום היתה ליפטון מקבוצת יוניליוור, שהשקיעה בקמפיין טלוויזיה, שילוט חוצות, פעילות אינטרנט ופעילות קידום מכירות בהשקעה של 5 מיליון שקל. הקמפיין החדש נועד לתמוך בסדרת חליטות חדשה של המותג, המציגה 10 חליטות בטעמים חדשים המשלבים בתוכם מגוון רחב של צמחים, פירות ותבלינים.
החברה תמחרה אריזת 20 שקיקי תה במחיר 13 שקל, המשקף 65 אגורות לשקיק, זאת לעומת 21 אגורות לשקיק תה סטנדרטי של החברה. ויסוצקי לעומתה הגדילה לעשות ומשווקת אריזת פרימיום הכוללת 16 שקיקי חליטות במחיר 27 שקל, המשקפים 1.65 שקל לשקיק, לעומת 20 אגורות לשקיק תה רגיל.
שוק התה בישראל מוערך בכ-200 מיליון שקל, כולל מכירות למסעדות וכיו"ב. השוק מחולק לסגמנט החליטות המהוות 35% ממנו, תה שחור - 22%, תה ירוק - 18% ומוצרי פרימיום - 13%. השוק בישראל מובל על ידי ויסוצקי, בעוד ליפטון, מותג התה המוביל בשוק העולמי, בעל נתח שוק של 15% בלבד.

"ההחלטה שלנו לשינוי פני הקטגוריה היא משמעותית", אומר רוני ויינשטיין, מנכ"ל קבוצת ויסוצקי, שהשקיעה בקמפיין התה הנוכחי 5 מיליון שקל. "בעשורים האחרונים עברה קטגוריית התה מהפכה, שמיצבה את התה כמשקה אותו ניתן לצרוך באופן יומיומי. יחד עם זאת הוצג התה עד עתה בעיקר סביב הערכים הפונקציונליים שלו: מעורר, מקל או בריאותי. כעת, משהתבסס המסר הבריאותי, אנו מבקשים להדגיש את הערכים האמוציונליים שיש בתה, ולמצבו כמשקה מפנק ומתוחכם".
לשם כך הציגו בויסוצקי את סדרת הפרימיום, המבוססת על טעמים לא שגרתיים ובהם: חליטת פנקוטה תות, תה טראפלס שוקולד ותה אמרטו שקדים. בחברה מסבירים כי במחקרי שוק שערכו, זיהו בקרב הצרכנים שתי קבוצות שונות: הראשונה, מורכבת מבעלי מודעות קולינרית המחפשים מוצרים המעניקים חוויה ייחודית. הקבוצה השנייה מתאפיינת ברצונה לנהל אורח חיים נכון ומאוזן.
לדברי קרן סער, מנהלת שיווק של תחום המשקאות ביוניליוור: "בתקופה האחרונה אנו עדים לפריחה של תחום התה בכל העולם".
את ההשראה לפיתוח הקטגוריה וגביית פרמיה גבוהה עבור שימוש ברכיבים ייחודיים, קיבלו יצרניות התה הגדולות דווקא מחנויות בוטיק לממכר תה. רשת תה הגורמה לה פאלה דה תה, שהחנות הראשונה שפתחה נמצאת ברחוב דיזנגוף בתל אביב, מציעה למעלה מ-250 סוגי תה וחליטות שונים.
התה של הרשת מגיע ממחוזות אקזוטיים בעולם והוא ארוז בשקיקי כותנה, עשויים עבודת יד. על כל אריזה מופיע מידע הקשור בצריכה ובשימוש נכון של התה, כמו לדוגמה המלצה למשך זמן שהיית השקיק בכוס, הטמפרטורה המומלצת ועוד. ברשת אף מספרים כי יש בידיהם רשימות המתנה לסוגי תה ייחודיים, שהתאופילים (משוגעים לתה) מקדימים להירשם בהן.