ייצוגית: חברות הדלק לא החזירו פיקדון בקבוקים
התובעים טוענים כי ניסו במשך מספר חודשים להחזיר בקבוקים לחנויות הנוחות בתחנות הדלק, אך נענו בסירוב. חברות הדלק: נלמד את הנושא ונגיב בבית המשפט
לטענת התובעים, נאור ואיתי ורסנו, חברות הדלק אינן מקיימות את חוק הפיקדון לפיו חנות הגובה דמי פיקדון מחויבת להחזירם לכל צרכן המבקש זאת. יודגש כי על פי התיקון לחוק מחודש פברואר 2010, צרכן שחנות סירבה להחזיר לו את דמי הפיקדון רשאי לתבוע אותה בסך 1,800 שקל למכל.
"ניסיתי להחזיר בקבוקים בחנויות הנוחות ילו, סוגוד ומנטה במשך חודשים והחנויות מסרבות לקבל אותם", טענו בתביעה. לאחר סירובים חוזרים ונשנים מצד החנויות, פנו התובעים למנהלי הרשתות וחברות הדלק בדרישה לקבל פיצוי בהתאם לחוק. כשפניות אלה לא נענו, החליטו להגיש תביעה.
"זו טענה שחוזרת על עצמה בציבור", מסבירה עו"ד מירי כרמל ורסנו, שמייצגת את השניים. לדבריה, למרות שמדובר בתופעה שקיימת בבתי עסק פרטיים רבים, התביעה רלוונטית
במיוחד כשמדובר בחנויות הנוחות. "זה לא בעל עסק שמוכר 5 מכלים ליום אלא 200-100 מכלים ליום בכל חנות, לכן ההפרה של החוק גדולה יותר וממשית", מסבירה כרמל-ורסנו.
"מלבד הפגיעה בצרכן", טוענת ורסנו, "באי-מתן ההחזר חברות הדלק למעשה גורמות לפגיעה סביבתית. הן שולחות את הצרכן לסופרמרקט אבל בסוף המכלים האלה מגיעים לפח".
בימים אלה ממתינה התביעה לאישור בית המשפט המחוזי במחוז מרכז ולנתוני המכירות השנתיים של מכלי הפלסטיק מחברות הדלק. לאור הנתונים שיתקבלו מעריכה ורסנו כי סכום התביעה יגדל. "סביר שהמכירות עולות בעשרות אחוזים על ההערכה שלנו".
מחברת פז נמסר כי "אנו לומדים את הבקשה ונגיב בבית משפט". גם סונול ודלק הגיבו בצורה דומה. מחברת סונול נמסר כי "התביעה התקבלה במשרדנו בימים אלה. לאחר שנלמד את פרטיה נגיב בהתאם", ומדלק ישראל נמסר כי "אנו בודקים את הנושא וברגע שנכיר ונדע את פרטי המקרה לעומק, נפעל בהתאם".