היחב"ל עיקלה 14 מיליון ליש"ט מחשבונות ישראל פרי בבריטניה

משטרת בריטניה עיקלה הכספים על פי בקשת היחב"ל. פרי מרצה עונש מאסר לאחר שהורשע בגניבה בפרשת הפנסיה הגרמנית

ענת שיחור-אהרונסון | 29/11/2010 12:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
משטרת בריטניה תפסה ועיקלה על פי בקשת היחב"ל (היחידה לחקירות בינלאומיות) רכוש ופיקדונות בסכום של 14 מיליון ליש"ט של עורך דין ישראל פרי, שמרצה עונש מאסר בכלא הישראלי לאחר שהורשע בגניבת כספי הפנסיה של קשישים, בהם ניצולי שואה. חלק מהרכוש היה רשום על שם בני משפחתו של פרי.

כך עולה מהחלטת בית המשפט הגבוה לערעורים של בריטניה, בערעור על הערעור שהגיש פרי בתחילה נגד עיקול נכסיו על ידי הרשות למלחמה בפשע המאורגן ובהמשך נגד דרישת הרשות מבנק ספרא מידע שברשות הבנק גם על נכסיו מחוץ לאנגליה.

הכספים שעוקלו נמצאו בשני חשבונות בנק בלונדון, בבנק ספרא ובבנק נוסף. באוגוסט 2008 ביקשה וקיבלה הרשות מבית המשפט בלונדון צו עיקול על החשבונות. פרי ערער על העיקולים ובית המשפט בדרגה הנמוכה יותר דחה את ערעורו בנימוק שיש תשתית לצווים שהוצאו נגדו.

בסופו של דבר הסכים פרי לחוקיות התפיסה של נכסיו באנגליה אך ניסה לערער על החלק בצו הדורש מבנק ספרא למסור כל מידע שברשותו על נכסים של פרי הנמצאים מחוץ לאנגליה. פרי נימק את   ערעורו בכך שלא ניתן להוציא צו כזה לקבלת מידע אם פרי עצמו, או מי מבני משפחתו עליהם רשומים הנכסים, לא נמצאים פיזית באנגליה, או לא תושבי המדינה.

בית המשפט לערעורים דחה גם טענות אלה וקבע כי הרשויות שתפקידן למגר את הפשע המאורגן אינן יכולות לפעול בידיים קשורות וכי סוג פשע כזה הוא חוצה גבולות - ולפיכך הצו לקבלת מידע על נכסים מחוץ לאנגליה הוצא כחוק. 
צילום: ראובן קסטרו
פרי. ''פשע חוצה גבולות'' צילום: ראובן קסטרו
קנס של 21.7 מיליון

בפברואר 2008 נגזרו על פרי מאסר של 12 שנה וקנס בסך 21.75 מיליון שקל, לאחר שהורשע בגניבת מאות מיליוני מארקים. כמו כן הורשע פרי בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הדחה בחקירה ותיווך ועבירות ביטוח. בית המשפט העליון דחה את ערעור על הרשעתו, אך הפחית את עונשו ל-10 שנות מאסר.

הפרשה מתחילה ב-1973, אז נחתמה אמנה בין ישראל למערב גרמניה, לפיה זכאים אזרחי ישראל, לאו דווקא ניצולי שואה, העומדים בקריטריונים מסוימים, להצטרף לתוכנית הפנסיה של הביטוח הלאומי הגרמני. המצטרפים נדרשו לתשלום חד פעמי.

ב-1983 הקים עו"ד

פרי את "הארגון למימוש האמנה לביטחון סוציאלי ישראל-מערב גרמניה" בכדי לצרף אנשים לתוכנית הפנסיה. המצטרפים העניקו לפרי ייפוי כוח לפעול בשמם ובכספיהם מול המוסדות בגרמניה ובישראל. במקביל, הקים פרי שתי חברות שהעניקו הלוואות למימון התשלום החד פעמי.

פרי גבה דמי ביטוח בטענה כי אם הקשישים יילכו לעולמם בטרם יפרעו את ההלוואה, לא יגבה את יתרת החוב מיורשיהם. תשלומי הביטוח נגבו באמצעות ניכוי סכומי כסף מתשלומי הפנסיה שהעביר הביטוח הסוציאלי הגרמני. בפועל, פרי מעולם לא הנפיק ביטוח לקורבנות, ואת הכסף שלשל לכיסו.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/capital_market/ -->