מחקר: פער השכר בין גברים לנשים במינהל הציבורי עולה עד גיל 50
זאת בדומה לממצאים במגזר העסקי. הסיבה לדברי בנק ישראל: גברים מצטרפים למינהל הציבורי לתפקידים בכירים יותר ובשכר גבוה יותר מאשר הנשים. הקידום בין המינים דומה
במחקר נמצא כי פער השכר בין נשים לגברים במינהל הציבורי גדל מונוטונית עד גיל 50, באופן דומה לממצאים במגזר העסקי. ניתוח 2 העשורים האחרונים מלמד כי הסיבה העיקרית לכך להתרחבות בפער השכר היא העובדה שגברים מצטרפים למינהל הציבורי לתפקידים בכירים יותר ובשכר גבוה יותר מאשר הנשים.
לעומת זאת קידום הגברים המתמידים במינהל הציבורי דומה לזה של הנשים המתמידות, ומכאן שהשפעת הקידום על פער השכר פחותה. עוד נמצא, כי השכר הגבוה יחסית של הגברים המצטרפים משקף את השכר במקום עבודתם הקודם.
בנוסף מגלה המחקר כי סעיף
החזר ההוצאות הוא "פרו-נשי" בקרב העובדים המתמידים ו"פרו-גברי" בקרב העובדים המצטרפים.
יצוין כי בעבר נמצאו פערים עצומים בין שכר נשים וגברים בישראל, כאשר נשים הרוויחו בין 40% ל-50% פחות משכר הגברים. כעת בוחן המחקר של יובל מזר ונועם מיכלסון מחטיבת המחקר של בנק ישראל, את התפתחות פער השכר בין נשים לגברים במינהל הציבורי בישראל (עובדי המגזר הממשלתי) לאורך כל מסלול הקריירה שלהם.
"במינהל הציבורי יש גמישות שכר כדי לאפשר משיכת עובדים איכותיים. גברים ונשים שהצטרפו למינהל הציבורי הגיעו הן מהמגזר העסקי והן ממשרות בשירות הציבורי. המחקר מעלה כי במהלך הקריירה שלהם במקום עבודתם הקודם, פער השכר בין גברים לנשים גדל עם הגיל, בעוד שרמות ההשכלה הפורמלית של גברים ונשים שהצטרפו למינהל הציבורי היו דומות", נכתב בדוח.