מנכ"ל שמיר אופטיקה בעקבות האקזיט: "לא יהיו פיטורים בחברה"
עמוס נצר: "עמדנו במו"מ על מנת למצוא את הביטחונות המתאימים כדי שהייצור יישאר בישראל"; "נחזק את הפעילות בארץ"; המניה זינקה בנאסד"ק ב-16%
נצר מדגיש כי "בעקבות המיזוג לא יהיו פיטורים בחברה - עמדנו במשא ומתן על מנת למצוא את הביטחונות המתאימים כדי שהייצור של החברה יישאר בישראל. אנחנו שומרים על ההנהלה של החברה ועל המותג שלה, ויש אפילו תוכניות לחזק את הפעילות בישראל. אנו מאמינים שהחברה תהיה גדולה יותר ותיכנס לתחומים נוספים". ועדת הביקורת והדירקטוריון של שמיר אופטיקה אישרו פה אחד את תנאי העיסקה המוצעת.
הדירקטוריון של שמיר אופטיקה המליץ לבעלי מניות החברה לאשר את העיסקה. בעלי מניות מסוימים, המייצגים כ-69.3% מהונה המונפק של החברה, כולל קיבוץ שמיר, חתמו על הסכמי הצבעה ולפיהם הם מתחייבים לתמוך בעיסקה באסיפת בעלי המניות המיוחדת, אשר תכונס על מנת לאשר את העיסקה.
זינקה בנאסד"ק
כאמור, ביום שישי האחרון דיווחה חברת שמיר אופטיקה כי חתמה על עיסקת מיזוג עם אסילור, ובמסגרתה תרכוש החברה הצרפתית 50% משמיר בתמורה לכ-130 מיליון דולר. כשתושלם העיסקה יחזיקו קיבוץ שמיר ואסילור ב-50% ממניות החברה כל אחד, והיא תימחק מהמסחר בנאסד"ק ובבורסה בתל אביב.
הסכם המיזוג מעניק זכויות ביטול מסוימות הן לאסילור והן לשמיר אופטיקה. בנוסף הוא קובע כי במועד ביטול הסכם המיזוג תחת נסיבות מסוימות, שמיר עשויה להידרש לשלם לאסילור דמי ביטול בסך 11 מיליון דולר.
שמיר אופטיקה היא ספקית של מוצרים מתקדמים וטכנולוגיה לתעשיית עדשות הראייה, ובשנה שעברה
הסתכמו הכנסותיה ב-142 מיליון דולר. שמיר הונפקה בנאסד"ק ב-2005 במחיר של כ-14 דולר למניה, וכעת העיסקה משקפת לה מחיר של 15.3 דולר למניה (כולל דיווידנד שיחולק לקראת השלמת העיסקה).
מאז הנפקתה של שמיר היא חילקה דיווידנדים, אך מחיר מנייתה במהלך השנים היה נמוך משמעותית מהמחיר בהנפקה. בתחילת 2009 הגיע מחיר מנייתה לשפל של פחות מ-3 דולר. עם זאת, מאז השפל ועד היום זינקה מניית החברה כמעט פי 5.
מניית החברה עלתה ביום שישי האחרון בנאסד"ק בכ-15.9% בעקבות ההודעה על העיסקה. שווי החברה בעיסקה עומד על כ-258 מיליון דולר, המשקף לה מכפיל EBITDA של 8.